POP UP FESTIVAL 2015 – open call

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Pop-up Festival 2015, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας [NiMAC] απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για την παραχώρηση κενών καταστημάτων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στη Λεωφόρο Μακαρίου κατά την περίοδο 13 Νοεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου 2015.

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι να συγκεντρώσει η κεντρική εμπορική αρτηρία της πρωτεύουσας ό,τι πιο καινοτόμο, εφευρετικό και δημιουργικό στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού. Μέσα από τη διοργάνωση του φεστιβάλ, επιδιώκεται η τόνωση και η αναζωογόνηση της Λεωφόρου Μακαρίου, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, είτε μέσω της εμπορικής δραστηριότητας, είτε μέσω της καινοτομίας, αλλά και η ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω της δημιουργίας.

Το εγχείρημα θα πλαισιώνουν παράλληλες δραστηριότητες –εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές–εστιάζοντας στην ενεργό συμμετοχή του κοινού.

Οι προτάσεις θα αφορούν στους εξής άξονες:

Α. Καινοτομία: προτάσεις που αφορούν καινοτόμες ιδέες από νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups)

Β. Εμπόριο: προτάσεις από επαγγελματίες ή νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς σε σχέση με το λιανικό εμπόριο

Γ. Τέχνη: προτάσεις που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό (π.χ. εικαστικές εκθέσεις, εγκαταστάσεις, θέατρο, μουσική,performances, χορός)

Δ. Εκπαίδευση: προτάσεις που θα έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα (π.χ. εργαστήρια, μαθήματα, διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες) που θα γίνονται σε προκαθορισμένο ειδικό χώρο.

Χώρος και χρόνος διεξαγωγής του φεστιβάλ

Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ 2015 θα είναι το Εμπορικό Κέντρο City Plaza επί της Λεωφόρου Μακαρίου. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 13 Νοεμβρίου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2015. Το ωράριο των καταστημάτων, το οποίο θα πρέπει να τηρείται αυστηρά, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Δευτέρα: Κλειστά / Τρίτη με Παρασκευή: 13:30 –20:00 / Σαββατοκύριακα: 10:30 – 13:30 & 15:00 – 20:00. Σημείωση: Το ωράριο δεν είναι δεσμευτικό για όσα καταστήματα επιθυμούν να έχουν προγραμματισμένες δράσεις πέραν των ωρών που προαναφέρονται.

Δικαίωμα συμμετοχής (αφορά όσους επιλεγούν)

Α. Για παραχώρηση καταστήματος του οποίου η λειτουργία θα αποφέρει έσοδα στον χρήστη: €250

Β. Για παραχώρηση καταστήματος του οποίου η λειτουργία δεν θα αποφέρει έσοδα στον χρήστη: Δωρεάν

Γ. Για πραγματοποίηση εκδηλώσεων/δράσεων οι οποίες θα αποφέρουν έσοδα από τη διεξαγωγή τους (δεν αφορά καταστήματα): €50

Δ. Για εκδηλώσεις και δραστηριότητες οι οποίες δεν θα αποφέρουν έσοδα από τη διεξαγωγή τους (δεν αφορά καταστήματα): Δωρεάν

Προθεσμία υποβολής προτάσεων

Οι προτάσεις θα πρέπει ναυποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15:00.

Τρόπος υποβολής πρότασης

Μπορείτε να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά αποστέλλοντας την στο info@nimac.org.cy (παρακαλείσθε όπως μην υπερβαίνει τα 7ΜΒ) ή να τηνπαραδώσετε προσωπικά στα γραφεία μας, που βρίσκονται στη γωνία Τεμπών και Πενταδακτύλου στην Παλιά Λευκωσία (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 8:30 – 15:00). Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις στο τηλέφωνο 22 797400 (8:30 – 15:00)

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των προτάσεων θα γίνει με κριτήριο την πρωτοτυπία, την ποιότητα και τη δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης. 

Διαδικασία επιλογής

1. Ο τελικός αριθμός τωνενδιαφερομένων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί τόσο από τον τελικό αριθμό τωνδιαθέσιμων καταστημάτων όσο και από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

2. Η επιλογή θα γίνει σε δύοφάσεις, την προεπιλογή και την τελική επιλογή. Οι αιτούντες των προεπιλεγεισώνπροτάσεων πιθανόν να κληθούν σε συνέντευξη για περαιτέρω συζήτηση και ανάλυσητης πρότασής τους αν χρειαστεί.

3. Ο Δήμος και το ΔημοτικόΚέντρο Τεχνών δεν υποχρεούνται να αιτιολογήσουν σε οποιονδήποτε αιτούντα τηνοποιαδήποτε απόφασή τους σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο φεστιβάλ.

Οικονομική στήριξη

Κατηγορία Α΄

(αφορά προτάσεις οι οποίες θα αποφέρουν έσοδα)

Ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των καταστημάτων (ηλεκτρικό ρεύμα και νερό).

Κατηγορία Β΄

(αφορά προτάσεις οι οποίες δεν θα αποφέρουν έσοδα)

1. Ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των καταστημάτων (ηλεκτρικό ρεύμα καινερό).

2. Επιπρόσθετα, ο Δήμος θακαλύψει μέρος του ποσού που απαιτείται για την υλοποίηση εκδηλώσεων/δράσεωνκατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που δε θα ξεπερνά το 50% του συνολικούπροϋπολογισμού τους. Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης δεν θα ξεπερνά τα €400.

Σημειώνεται ότι κατά τη φάση της τελικής επιλογής θα ζητηθεί αναλυτική κατάσταση εξόδων και για τις δύο κατηγορίες. Η προσκόμιση των νόμιμων αποδείξεων για τα έξοδα είναι απαραίτητη.

You May Also Like

Μέτωπο κατά ΘΟΚ και «Θυμέλη» ανοίγουν τα τέσσερα μεγάλα θέατρα

Με νέα επιστολή τοποθετούνται εναντίον του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου τα τέσσερα μεγάλα θέατρα της ...

Οι Δρόμοι της Κούβας – Κωνσταντίνος Ιωάννου

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου AFIAP παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του με τίτλο «ΚΟΥΒΑΝΟΓΡΑΦΙΑ – αφιέρωμα ...

Νέα ιστοσελίδα για τον πολιτισμό ετοίμασε η ΕΕ

Ένα νέο ιστότοπο για τον πολιτισμό στην Ευρώπη ετοίμασε η ΕΕ. Οπως αναφέρει η ...

Έργα τέχνης σε δημόσια κτήρια: «Το κράτος αδυνατεί»

Νίπτει τας χείρας του το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με την παραβίαση -εκ μέρους του ...

Πέθανε η Μπέτι Ράιτ, βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια της soul, funk και R&B

Η Μπέτι Ράιτ, Αμερικανίδα βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια της soul, funk και R&B πέθανε ...

Αγγελάκας καλεί Νταλάρα σε… συναισθηματικό κομμουνισμό

Με αφορμή συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας σε κυπριακό περιοδικό, ο Γιάννης Αγγελάκας ...

X