TEDxLimassol 2015: True Heroes

Με 20 ομιλητές και μουσικούς διεθνούς εμβέλειας πραγματοποιείται το φετινό TEDxLimassol με θέμα True Heroes.

Ρεκόρ ομιλητών έχει το TEDx Limassol που πραγματοποιείται στις 3 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο με διοργανώτρια την Λυδία Ζαννέττου και τη βοήθεια 100 εθελοντών.

Σε μια εποχή κρίσης στην οικονομία και τις αξίες, το πιο πολύτιμο αγαθό είναι ο χρόνος. Η προσφορά μέσω του εθελοντισμού είναι μια αλτρουιστική πράξη με τη δύναμη να αλλάξει το κόσμο. Σε αυτή τη περίπτωση, η διοργανωτική ομάδα του TEDxLimassol μέσα από το συνέδριο μοιράζεται καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες με σκοπό ένα καλύτερο αύριο.

Το TEDxLimassol είναι η μεγαλύτερη διεθνής εκδήλωση προαγωγής νέων ιδεών στη χώρα, παρουσιάζεται από την ΜΤΝ και την Τράπεζα Κύπρου και υπόσχεται να εκπλήξει όλη την πόλη της Λεμεσού.

Στην σκηνή του TEDxLimassol έρχεται η Shannon Lee, η κόρη του Bruce Lee η οποία ζωντανεύει τον ήρωα Bruce Lee ως παράδειγμα ενός πραγματικού ήρωα.

fp-Shannon-LeeShannon Lee

Ο γνωστός φωτογράφος Peter Tangen (petertangen.com) από το Hollywood ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εικόνα των super ηρώων σε διάσημες ταινίες, όπως τον Spiderman. Η Dr. Emma Cahill από το Cambridge που σήμερα ανακαλύπτει τα πέρατα της μνήμης μας και η Ghislaine Boddington η οποία εξηγεί πώς το ανθρώπινο σώμα θα ζήσει σε μια εποχή artificial intelligence.

maxresdefaultGhislaine Boddington

Στη σκηνή του TEDxLimassol ανεβαίνει ο πολυβραβευμένος explorer Ken Banks που όραμα έχει να αλλάξει την ανθρωπότητα, ο Fabien Girardin που εξηγεί πως τα big data αλλάζουν τον κόσμο και τις ζωές μας και η Onkuri Majumdar, μια από τις 10 καλύτερες explorers του National Geographic για το 2015 η οποία είναι σύμμαχος της άγριας ζωής, τάσσεται ενάντια του βασανισμού των ζώων και της εξαφάνισης τους λόγω του εμπορίου άγριων ζώων.

90540_990x594-cb1433346305Onkuri Majumdar

Ο Dr. Selmer Bringsjord φιλοσοφεί το μέλλον της ανθρωπότητας και εξηγεί τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα αν δεν μεταφέρει στις μηχανές τη συναισθηματική ανθρώπινη νοημοσύνη. Ο επιστήμονας Dr. Frank Furedi εξηγεί γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση μας να κάνουμε πράγματα και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντρέας Αραούζος συζητά για την ανεξίτηλη πηγή έμπνευσης που τον κατακλύζει και δεν τον αφήνει να αναπαύεται.

628x471Selmer Bringsjord

Ο Αντρέας Παπαδόπουλος συζητά στο TEDxLimassol για την σημαντικότητα της εξερεύνησης η οποία αλλάζει αυτό που οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας και η Χριστοθέα Πελεκάνου μας προτρέπει να μην αφήσουμε ποτέ το όνειρό μας στο «ράφι». Η Μαρίνα Σιακόλα, από την εμπειρία της από το Sophia Foundation for Children προτείνει να συνταχθούμε μαζί της στην αποστολή της να αλλάξει τον κόσμο αρχίζοντας από τα παιδιά.

Με τον καταπληκτικό Θοδωρή Αναγνωστόπουλο οικοδεσπότη της βραδιάς, μουσική από Sound of Thieves, Blue Loquat, Rumba Attack και Batukinio, η αίθουσα του TEDxLimassol στην Λεμεσό στις 3 Οκτωβρίου μεταμορφώνει τους συμμετέχοντες και τους μεταδίδει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν.

Theo-Anagnostopoulos-PhotoΘοδωρής Αναγνωστόπουλος

+ Για να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις και τα νέα για το TEDxLimassol, μπορείτε να το βρείτε: www.tedxlimassol.com /www.facebook.com/TEDxLimassol / twitter.com/tedxlimassol

You May Also Like

ΕΘΑΛ |Προκήρυξη θέσης

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.) δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση της θέσης του ...

Απεβίωσε ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ιδρυτής του El Sistema

Ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ο ιδρυτής του El Sistema, του προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης νέων ...

Love and Information, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου

Το έργο της Caryl Churchill με τίτλο Love and Information ανεβάζει από τις 10 ...

Πρώτο βήμα στην ποίηση από τον Μ. Αποστολίδη

Την πρώτη του ποιητική συλλογή παρουσιάζει ο Μελέτης Αποστολίδης, γνωστός αρχιτέκτονας αλλά και μέλος ...

Ψηφιδωτό δάπεδο στο φως στη Λάρνακα

Ένα πανέμορφο ψηφιδωτό δάπεδο αποκαλύφθηκε στην οδό Αγίου Νεοφύτου στη Λάρνακα, στο πλαίσιο εργασιών ...

Πορτρέτο που δημιουργήθηκε από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης πουλήθηκε για $432.500

Ένα πορτρέτο που δημιουργήθηκε όχι από άνθρωπο ζωγράφο αλλά από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης έγραψε ...

X