UNBOUND – Ομαδική Έκθεση στη The Collection Gallery

Με το τίτλο UNBOUND πραγματοποιείται ομαδική έκθεση στη The Collection Gallery με έργα των εικαστικών Κάρλα Απραντές, Λευτέρης Τάπας, Μαρία Περεντού, Μαρία Τριλλίδου, Μαρίνα Γεραλή και Μελίτα Κούτα από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Προσδιορισμούς του απροσδιόριστου πραγματεύονται οι έξι εικαστικοί, ο καθένας με χαρακτηριστικά από το ιδιαίτερο οπτικό λεξιλόγιο του που μοιάζει κρυπτογραφημένο.

Παράδοξοι βιότοποι, τοπογραφίες αγνώστων πόλεων, ζωικές μορφές μεταβαλλόμενες σε κοσμικούς σχηματισμούς, αφηγήσεις χωρίς γραμμική συνοχή ή χρονολογικό περίγραμμα και λογική εξήγηση. Χώροι και περιστάσεις που δεν διασαφηνίζονται αλλά αποσπασματικά περιγράφονται, μοιάζοντας με αυτόνομα μέρη μιας ευρύτερης μυστηριακής ολότητας.

Αντίθετα με τη γνώριμη πραγματικότητα, μέσα από τις δουλειές των έξι εικαστικών οι αναλογίες και χαρακτηριστικά συχνά ανατρέπονται, επεκτείνονται ή μεταβάλλονται σε κάτι λιγότερο γνώριμο και αποκαλύπτουν ιδιότητες μιας διευρυμένης διάστασης ύπαρξης .

Η Φυσική επιβεβαιώνει τον αντιφατικό χαρακτήρα της ύλης και ότι τα όρια των φυσικών μορφών είναι μια οφθαλμαπάτη της περιορισμένης ανθρώπινης ικανότητας να αντιλαμβάνεται τους χώρους, αντικείμενα και χρονολογικά συμβάντα, όλα δηλαδή σε όσα συνηθίζουμε να βασίζουμε τη θεώρηση της εγκόσμιας εμπειρίας μας. H κατανόηση μας όμως με το αισθητήριο και συνειδητό κομμάτι του νου είναι πολύ αποσπασματική, ακόμη και παραπλανητική. Το γεγονός ότι η φύση της ύλης μεταβάλλεται καθώς τη μετρούμε, κάθε προσπάθεια να την καθορίσουμε θα βρίσκει εμπόδιο την ίδια την προσπάθεια μέτρησής της.

Η Τέχνη και ιδιαίτερα το κίνημα του ρομαντισμού , ως μέσο προσδιορισμού της σχέσης του ανθρώπου με το σύμπαν, συχνά επιμένει στην άποψη της για το ‘’κρυφό’’ , εκείνο που παραμένει μακριά από κάθε ικανότητα εξερεύνησης και έτσι παράδοξα μένει πάντα απροσδιόριστο προκαλώντας το αίσθημα του δέους που προέρχεται από τη συνειδητοποίηση ότι κατά πολύ μεγαλύτερο βαθμό εκείνο που καθορίζει την ύπαρξη μας είναι το άγνωστο, ‘dark matter’ όπως αποκαλείται στην αστροφυσική.

11986330_728837330577285_1024305284602796859_nCarla Abrantes, Landscape, oil on canvas, 150×100

koutaMelita Couta, Untitled

YeraliMarina Yerali, detail

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 21 Οκτωβρίου με ωράριο Δευτέρα – Σάββατο 10.00 – 13.00 και 16.00 – 20.00. Η The Collection Gallery βρίσκεται στην Λεωφόρο Λεμεσού 15A στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 99585172 / 99206296.

You May Also Like

56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Το ελληνικό σινεμά σε πρώτο πλάνο

Το ελληνικό σινεμά πρωταγωνιστεί στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με 21 ταινίες μεγάλου μήκους, ...

«Η Δημοπρασία & Η γυναίκα του Αστροναύτη» μαζί επί σκηνής

«Η Δηµοπρασία & Η Γυναίκα του Αστροναύτη», δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη, αποτελούν τη νέα ...

16 χιλιάδες λίρες για σπάνια φωτογραφία των Beatles

Θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία στο εξώφυλλο του δίσκου Abbey Road, των Beatles. ...

… and winter fell on the winterless country / Γεωργία Μοδίτη

Η σχεδιάστρια Γεωργία Μοδίτη παρουσιάζει τη νέα της συλλογή με τίτλο “… and winter ...

Η άλλη οικογένεια

Τα Χριστούγεννα είναι η κατ’ εξοχήν οικογενειακή γιορτή. Ποια είναι η οικογένειά μας; Μερικές ...

Εικόνες από το τριήμερο αφιέρωμα στο συνθέτη Γιάννη Χρήστου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη, πραγματοποιήθηκε τριήμερο αφιέρωμα ...

X