Η Λουβάνα Δίσκοι παρουσιάζει: “AUTUMN TUESDAY LIVE SESSIONS”

Η Λουβάνα Δίσκοι έρχεται να χαρίσει στις φθινοπωρινές μας Τρίτες ένα ξεχωριστό ηχόχρωμα μεταμορφώνοντας την σκηνή του Εναλλάξ σε μια “πλατφόρμα” έκφρασης των πιο ενδιαφέροντων γκρουπ που διαθέτει η εγχώρια μουσική σκηνή.

Οι Τρίτες του φθινοπώρου μπαίνουν δυναμικά στην νυχτερινή ατζέντα της πρωτεύουσας “φορώντας” την αισθητική ποιότητα που χαρακτηρίζει τις προτάσεις της Λουβάνα Δίσκοι. Μπάντες με δική τους μουσική, με δισκογραφία, το προφίλ της σύγχρονης ντόπιας μουσικής δημιουργίας, προσκαλούνται από την Λουβάνα Δίσκοι στη μουσική σκηνή του Εναλλάξ στη Λευκωσία για μια σειρά από live sessions.

Poster Print

Μέσα από αυτή την πρόσκληση η Λουβάνα Δίσκοι προσδοκεί αυτό που ανέκαθεν ήταν ο στόχος της: Να δημιουργήσει μια πλατφόρμα έκφρασης των ντόπιων συγκροτημάτων που αποτελούνται από υψηλής αισθητικής μουσικούς, οι οποίοι παρότι χτίζουν την προσωπική τους πορεία μέσα στην αφάνεια είναι αυτοί που τελικά συνθέτουν την δύναμη και την δυναμική της εγχώριας μουσικής δημιουργίας. Η παρουσία αυτών των γκρουπ στα φεστιβάλ Φέγγαρος, επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας εγχώριας μουσικής κοινότητας η οποία παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων μιας δισκογραφικής πορείας ή ενός χώρου έκφρασης, επιμένει να υποστηρίζει την μουσική δημιουργία, προτείνοντας μια άλλη αισθητική ποιότητα στα ακούσματα μας.

Είναι αυτά τα συγκροτήματα που σήμερα αποτελούν ό,τι καλύτερο διαθέτει η μουσική σκηνή του νησιού και που εκπροσωπώντας το καθένα διαφορετικό στυλ μουσικής, από ροκ μέχρι world και ηλεκτρονική, ανατρέπουν την «εντύπωση» ότι η ντόπια μουσική δημιουργικότητα έχει ελάχιστα να προσφέρει. Αντιθέτως η παρουσία τους επιβεβαιώνει πως επιβάλλεται να δημιουργείται συνεχώς χώρος έκφρασης για αυτούς τους φρέσκους και έμπειρους μουσικούς οι οποίοι «παλεύουν» για να μοιραστούν την «προσωπική» τους ιστορία με το κοινό, κόντρα στην στερεότυπη μουσική ψυχαγωγία.

Ανάμεσα σε άλλους θα εμφανιστουν οι J.Kriste, Master of Disguise, οι The Low Spark, οι Delirium Elephants οι Belua καθώς και μία από τις καλύτερες μπάντες αυτή της στιγμή στην Ελλάδα, οι The Cave Children, η οποία βραδιά θα αποτελέσει επιστέγασμα σε αυτή τη σειρά συναυλιών, ενώ από την Ελλάδα θα ταξιδέψει και ο Moa Bones. Με την υπογραφή της Λουβάνα Δίσκοι η οποία αποτελεί εγγύηση για το υψηλό επίπεδο σε ότι αφορά την ποιότητα ήχου αλλά και την αισθητική προσέγγιση της κάθε διοργάνωσης που αναλαμβάνει, οι Τρίτες σκοπεύουν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς της φθινοπωρινής πολιτιστικής ατζέντας. Κάθε Τρίτη για έξι βδομάδες δύο σχήματα στην μουσική σκηνή του Εναλλάξ θα συνθέτουν το περιεχόμενο των live concerts που προτείνει η Λουβάνα Δίσκοι, προσφέροντας σε ένα κοινό που ψάχνεται και που δεν αρκείται στα στερεότυπα, μια ουσιαστική πρόταση μουσικής απόλαυσης. Στο σύνολο θα παρουσιαστούν 10 διαφορετικά γκρουπ!

+ Τα φθινοπωρινά αυτά live sessions θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στη μουσική σκηνή του Εναλλάξ στη Λευκωσία, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Το εισιτήριο για όλες τις συναυλίες θα είναι €8 εκτός στις 24 Νοεμβρίου που θα είναι €10. Θα υπάρχει και γενικό εισιτήριο για όλα (6) τα events προς €35. Για περισσότερες πληροφορίες: info@louvana.com.cy /70007610 και κρατήσεις: 22 430121

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

20 Οκτωβρίου
J.Kriste, Master of Disguise / Δημήτρης Σωτηρίου
[PSYCH ROCK / FOLK]

J.Kriste by Silvio_colourcredit: Slivio Rusmigo

Demetris Soteriou

27 Οκτωβρίου
The Low Spark / Moa Bones
[ALT. ROCK /
FOLK ROCK]

The Low Sparkcredit: Χρίστος Χατζηχρίστου

Moa Bones credit : Shoot the band

03 Νοεμβρίου
Chris & Terry Drum Ensemble / Pan
[ELECTRONIC / EXPERIMENTAL]

Chris&Terrycredit: Ισμήνη Χαχολιάδου

Pan

10 Νοεμβρίου
J.Kriste, Master of Disguise / J.Forbes
[PSYCH ROCK / FOLK ROCK]

j.forbes

17 Νοεμβρίου
The Low Spark / Delirium Elephants
[ALT. ROCK]

Delirium Elephants

24 Νοεμβρίου
The Cave Children (GR) / Belua
[PSYCH / POP ROCK]

cave

beluacredit: Melissa Hekkers

You May Also Like

Mila Turajlic: «Η ταινία ήταν μια κάθαρση για μένα και πολλούς ανθρώπους»

Παρουσιάζοντας στο κοινό μια διαφορετική προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων έτσι όπως εξελίχθησαν στη Σερβία, ...

Σε δημοπρασία πίνακες Σύρου πρόσφυγα

Η ιστορία ενός Σύρου καλλιτέχνη, του «ζωγράφου της Ειδομένης», έργα του οποίου βγαίνουν σε ...

Σατιρικό, Ένα, ΕΘΑΛ και Σκάλα κατά της «Θυμέλης»

Ομαδικά αντέδρασαν τα τέσσαρα θεατρικά σχήματα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Επιχορηγήσεων Γ΄, το οποίο ...

Παρουσιάζεται η Ψηφιακή Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία

Μια πολύτιμη ψηφιακή βιβλιοθήκη για αρχαία κείμενα που αφορούν την Κύπρο παρουσιάζεται σήμερα στις ...

Σειρά εκδηλώσεων για την κάνναβη στην γκαλερί Αργώ

«Κάνναβις, το ιερό φυτό: Η απαγόρευση της φύσης και οι συνέπειές της» είναι ο ...

Drifting Clouds – Έκθεση εικαστικών βιβλιων

Εγκαινιάστηκε και θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου η έκθεση εικαστικών βιβλίων με ...

X