Ιστορίες με iPhone 6s

Στην Κύπρο, τα νέα iPhones 6s ήρθαν την Παρασκευή και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχω εικόνα για το τι συνέβη. Στην Ελλάδα, με τιμές που κυμαίνονται από 789 μέχρι 999 ευρώ και για το iPhone 6S Plus από 899 μέχρι 1.099 ευρώ, δεν έμεινε ούτε ένα στα ράφια στις 6 Οκτωβρίου που κυκλοφόρησαν. Έτσι κι αλλιώς η Αpple ανακοίνωσε ότι πούλησε περισσότερα από 13 εκατ. νέα τηλέφωνα, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες.

Το iPhone δεν είναι τυχαίο τηλέφωνο. Κατ’ αρχάς είναι αυτό που λέμε στιβαρό μηχάνημα. Δεν σ’ αφήνει εύκολα. Ούτε κρασάρει ούτε παρουσιάζει τα αλλοπρόσαλλα των windows και των android. Πόσες φορές το τετραπύρηνο δικό μου έχει κλείσει μόνο του, έχει αλλάξει ήχο κλήσης… Μια φορά, πρόπερσι, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ένα άλλο που είχα αποφάσισε μόνο του να βάζει μπροστά από όλες τις κλήσεις το 001: δεν είναι μόνο ότι ξύπνησα τη μισή Αμερική, είναι που πλήρωσα και το μισό Φορντ Νοξ. Και άντε να κάνεις reset, να σώσεις τα άσωστα… τι να σας λέω τώρα. Τέτοια ευτράπελα με τα iPhones δεν γίνονται. Ένας φίλος προχθές το έριξε σε μια λεκάνη με νερό και το ‘σωσε. Κάτι με το πιστολάκι, κάτι με τον ήλιο, ήρθε στα ίσα του. Γιατί ήταν iPhone.

Εγώ πάλι, από τότε που ένα από τα αναρίθμητα κινητά μου έπεσε στο νερό και μας άφησε χρόνους, κατάλαβα το μάταιον της ύπαρξης των συμπαθών μηχανημάτων και αποφάσισα ότι δεν αξίζει να επενδύεις τη ζωή σου γι’ αυτά. Συγγνώμη, 789 ευρώ το φθηνό μοντέλο; Πλάκα μας κάνουν; Και δεν θα μπω σε λαϊκισμούς του τύπου: ποια κρίση αφού δεν έμεινε ούτε ένα στα ράφια. Γιατί δεν ξέρω ούτε πόσα κομμάτια έφεραν ούτε τι θυσίες μπορεί να κάνει κάθε ψώνιο για ένα ισχυρό σύμβολο στάτους. Γιατί τέτοιο είναι πάνω από όλα: σύμβολο στάτους.

Την ώρα λοιπόν που γίνονταν όλα αυτά, εγώ ζούσα το δικό μου δράμα: τέσσερις συσκευές τηλεφώνου, δύο sim και τίποτα να μην δουλεύει. Το ένα τηλέφωνο εξαφανισμένο (κόστισε αρκετά παιδικά δάκρυα, αλλά η ουσία παραμένει, κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται). Το άλλο με πεθαμένη μπαταρία να δουλεύει μόνο στο ρεύμα, όχι μόνο η υπέρτατη ξεφτίλα της έννοιας κινητό, αλλά μπαταρία δεν υπάρχει και λόγω των capital controls δεν μπορώ να παραγγείλω. Το τρίτο (από δεύτερο χέρι) αποφάσισε να μην αναγνωρίζει καμία κάρτα sim, αφού πρώτα έκανα ολόκληρη διαδικασία να αλλάξω τη δική μου γιατί ήταν μεγάλη και δεν την έπαιρνε. Το τέταρτο, δεν ξέρω αν πρέπει να το ομολογήσω, το αγόρασα καινούργιο, αλλά όπως ο λαός μας ξέρει καλά: ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Κι έτσι προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να το ανοίξω (αντικατάστησε με μαχαίρια και κοπίδια) έκανα την οθόνη… καινούργια. Από τα τέσσερα, μόνο αυτό με τη σπασμένη οθόνη δουλεύει. Στο οποίο (λόγω της φτήνιας πάντα) δεν μπορώ να καταλάβω ούτε με ποια sim τηλεφωνώ ούτε ποιανής τα δεδομένα είναι ενεργοποιημένα. Νομίζω ότι θα μου στοιχίσει περισσότερο από την περιπέτεια με τα τηλέφωνα στην Αμερική. Επίσης έχει μικρή οθόνη και δεν βλέπω τίποτα. Ακόμα, επειδή άλλαξα sim (για να πάρω μικρότερη είπαμε), δεν θυμάμαι πάντα τον κωδικό και αν δεν βάλεις τον έναν δεν δουλεύει ούτε ο άλλος. Έχω καταντήσει ένα ανθρώπινο ράκος. Η λύση δεν είναι να πάρω δύο iPhones, δεν το ‘χω με τις θυσίες. Η λύση είναι να τα ρίξω όλα κι εγώ σε μια λεκάνη… κι όποιος με βρίσκει στο σταθερό με βρήκε.

You May Also Like

Το διαδίκτυο των πραγμάτων

@valia_kaimaki Δεν μας έφταναν όλα τα δράματα που περνάμε με τον υπολογιστή μας [μία ...

Ψηφιακός μινιμαλισμός

Αν ψάχνετε κάτι καλό να διαβάσετε σας συστήνω ανεπιφύλακτα το παλιότερο [του 2016] αλλά ...

Facebook και στη δουλειά

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη Εμένα δεν με χαλάει καθόλου. Το να έχουν τα παιδιά ...

Λίγη προσοχή ακόμα δεν βλάπτει

@valia_kaimaki Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τα κοινωνικά δίκτυα, προσπάθησα να ...

Ιδιωτικότητα ή ασφάλεια;

Όποιος τολμήσει να με πει στα μούτρα μου γρουσούζα θα υποφέρει όσο δεν έχει ...

Success stories 2

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη | valia@inrec.gr Ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα να συζητάμε την οικονομία ...

X