Ο Στέλιος Κούλογλου στο Πανεπιστήμιο Frederick

Ο πολυβραβευμένος και πρωτοπόρος  της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας Στέλιος Κούλογλου, δημιουργός της σειράς εκπομπών ντοκιμαντέρ «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» παρουσιάζει το τελευταίο του ντοκιμαντέρ «Η Νονά» στο Πανεπιστήμιο Frederick Λευκωσίας το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση, θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους. Εισαγωγική παρέμβαση θα κάνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Σωτήρης Θεοχαρίδης.

Tην εισήγηση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο κος Γιώργος Πήττας,Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick.

Το ντοκιμαντέρ, που έχει ήδη προβληθεί σε πολλά ευρωπαϊκά και όχι μόνο Πανεπιστήμια, έρχεται μαζί με τον δημιουργό του για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του  Τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.

«Η Νονά», είναι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ η οποία συμμετέχει στην ταινία.

Το ντοκιμαντέρ, ανιχνεύει τη διαδρομή της Γερμανίδας Καγκελαρίου, σε συνδυασμό με την έκρηξη και τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης του ευρωπαϊκού νότου.

Μετά από το πολύκροτο ντοκιμαντέρ του «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου» ο Στέλιος Κούλογλου στη «Νονά», τραβάει την κουρτίνα για να ρίξει φως σε αθέατες, αλλά καλά διασταυρωμένες πτυχές της ευρωπαϊκής κρίσης και του ρόλου της Γερμανίας.

Μια εκδήλωση, με κορυφαίο ενδιαφέρον για κάθε ενεργό πολίτη, που αποτυπώνει τη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Frederick για διαρκή συμβολή στον ανοιχτό διάλογο στα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Κυπριακή πολιτεία.

+ Η προβολή θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» στις 11.00 π.μ. Θα ακολουθήσει σύντομη εισήγηση του κου Κούλογλου με θέμα: «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

You May Also Like

Νεαρός Κύπριος συνθέτης βραβεύτηκε ως ο «Καλύτερος συνθέτης για ταινία μεγάλου μήκους 2018»

Ο νεαρός Κύπριος συνθέτης, Γιώργος Καλλής, βραβεύτηκε ως ο «Καλύτερος συνθέτης για ταινία μεγάλου ...

The Amalgamation Choir ζωντανά στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη

Η γυναικεία χορωδία The Amalgamation Choir φιλοξενείται στη νέα, δεύτερη σειρά του πρότζεκτ Live ...

«La Casa de Papel»: Επιστρέφει τον Ιανουάριο

Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του τρίτου κύκλου της δημοφιλούς σειράς «Money Heist» ή ...

Σύγχρονες φωτογραφικές πρακτικές στο NiMAC

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πιερίδη εγκαινιάζει από το ...

Πρόεδρος ΘΟΚ: «Ο πολιτισμός το κυριότερο όπλο μας»

Η παράσταση του Ιππόλυτου στο αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας απέδειξε ότι ο πολιτισμός έχει ...

Πέθανε ο βασιλιάς της μπλουζ, B.B.King

Ήσυχα στον ύπνο του στο σπίτι του στο Λας Βέγκας πέθανε ο θρυλικός B.B.King, ...

X