Ατομική Έκθεση τους Γιώργου Αχιλλέως στην ALPHA C.K. ART GALLERY

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Αχιλλέως. Πρόκειται για παρουσίαση της νέας του εικαστικής δουλειάς με τίτλο Το Είμαι στο Περίγραμμα. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. Ο εικαστικός Σαββας Χριστοδουλίδης θα προλογήσει την έκθεση και θα παρουσιάσει το έργο του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Κώστα Μαννούρη, «Ο Γιώργος Αχιλλέως θέτει τη φιγούρα σε διαλεκτική σχέση με τον κόσμο. Το στοιχείο αυτό δε χρησιμοποιείται απλώς σαν εικαστική φόρμα αλλά ως δυναμική οντότητα που ορίζει τον κόσμο και ορίζεται από αυτόν. Το σύνολο των έργων συνιστούν μια σπουδή στην αποτύπωση του ατόμου ως ψηφίδας του κόσμου. Μέσα στο εικαστικό σύμπαν του Αχιλλέως, το πρόσωπο προσδιορίζεται υπαρξιακά από τα εξωγενή στοιχεία – εικόνες και σχήματα- που περικλείει σε μια σχέση που έρχεται να αλλάξει και τα ίδια τα πράγματα. Το είμαι προβάλλει ως το περίγραμμα που δημιουργεί ο καθένας στην αέναη προσπάθειά του να ορίσει τον εαυτό του μέσα σε έναν ρευστό, μεταβαλλόμενο και απείρως ενδιαφέροντα κόσμο.»

Σχολιάζοντας το έργο του καλλιτέχνη, ο Σάββας Χριστοδουλίδης γράφει στο εισαγωγικό κείμενο του καταλόγου της έκθεσης «Αρθρώνει ένα λόγο καθαρά πλαστικό, στη βάση των χρωματικών αρχών που διέπουν το έργο και των χρωματικών προσμείξεων ή αναδεύσεων που αυτές οι ίδιες οι αρχές συνεπάγονται. Ιστορίες με χρώμα, ιστορίες για το χρώμα, θα έλεγα. Μα πάνω από όλα ιστορίες του εγώ που εικονοποιούνται και ανοίγονται στον άλλον ως εκ βαθέων καθαρές ομολογήσεις. Με εμφανή διάθεση να λέγονται τα πράγματα όχι ως έχουν, αλλά ως ανεξίτηλες περιστροφές ή αμυχές υπαινιγμού, ο καλλιτέχνης διαχέει και συντάσσει ακολούθως το εγώ σε επιφάνειες από καμβά χωρίς να υπερβαίνει το σημείο: εκείνο το μεταίχμιο που δρασκελώντας το διατυπώσεις άκρως αληθοφανείς γίνονται ορατές.»

Ο Γιώργος Αχιλλέως γεννήθηκε το 1979 στην Λάρνακα. Σπούδασε ζωγραφική και θεωρητικές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και Αρχιτεκτονικής και στην ψυχολογία της εκπαίδευσης στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο 3ο εργαστήρι με καθηγητές τους Μάκη Θεοφυλακτόπουλο και Κυριάκο Κατζουράκη, από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Παρακολούθησε επίσης φωτογραφία στο εργαστήρι του Γ. Κατσάγγελου και χαρακτική στο εργαστήρι του Ξ. Σαχίνη.

Παρουσίασε το έργο του σε μία ατομική έκθεση και έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. ΄Εργα του βρίσκονται στην συλλογή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και σε ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

+ Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Ο κατάλογος της έκθεσης είναι διαθέσιμος από την Alpha C.K. Art Gallery και μέσω της ιστοσελίδας τους www.ackgallery.com. Η γκαλερί βρίσκεται στη γωνία της Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ’ και της οδού Παπανικολή στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Alpha C.K. Art Gallery στο τηλέφωνο 22751325 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@ackgallery.com.

You May Also Like

H «Σαμία» και ο Αλκίνοος επιστρέφουν στην Επίδαυρο

Πάει, τελικά, στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, παρά την αρχική θέση ...

Διαδικτυακή περιήγηση στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι

Η Google Arts & Culture μας προσφέρει μια μοναδική διαδικτυακή περιήγηση στον Πύργο του ...

Μαραθώνιος Προβολών χωρίς προβολή

Aκυρώνεται η πρώτη προβολή του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών,  που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα ...

Η Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Mε αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 77 χρόνων από την ημέρα γέννησης του Θόδωρου ...

CCDF: Ακυρώνεται η αποψινή παράσταση λόγω δημόσιου πένθους για τον θάνατο της Υπ. Ζέτας Αιμιλιανίδου

Η αποψινή παράσταση «Romeo, Romeo, Romeo» ακυρώνεται λόγω της κήρυξης δημοσίου πένθους για το θάνατο της ...

«Απόηχοι» της Λάρα Σόφι Βενιαμίν στην γκαλερί Αποκάλυψη

Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Αποκάλυψη την Τετάρτη ...

X