Ευαγγελία Λεδάκη / Studio Visits / Point Centre for Contemporary Art

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας του Point Centre for Contemporary Art (2015 -2016), η επιμελήτρια και κριτικός τέχνης Ευαγγελία Λεδάκη, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από επισκέψεις σε στούντιο καλλιτεχνών στην Κύπρο.

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 12 – Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα διεξαχθεί στο Point την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, 7.00 μ.μ. Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας ώστε να διασφαλιστεί μια ανοικτή και πολυφωνική διαδικασία. Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για εκδήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε στο info@pointcentre.org

Η Ευαγγελία Λεδάκη γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι επιμελήτρια εκθέσεων και κριτικός. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές ανθρωπολογίας (MRes, Goldsmiths College, University of London και Πάντειο Πανεπιστήμιο), επιμέλειας εκθέσεων (MA, University of Essex) και ιστορίας της τέχνης (Πανεπιστήμιο Κρήτης). Γράφει άρθρα και κριτικές για την εφημερίδα Αυγή, ενώ ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε καταλόγους εκθέσεων και περιοδικά. Την απασχολεί η σύγχρονη τέχνη μέσα από τη συγκριτική προσέγγιση της ανθρωπολογίας και της ψυχανάλυσης και ως διδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου μελετά τις λειτουργίες της συνοριακής τοπολογίας και τις χωρικές κατασκευές της ταυτότητας. Είναι συνιδρύτρια του επιμελητικού project Radical Reading.

You May Also Like

Πέθανε ο γνωστός Ρώσος συγγραφέας και πολιτικός Έντουαρντ Λιμόνοφ

Ο Έντουαρντ Λιμόνοφ, αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Η άλλη Ρωσία» και συγγραφέας, αλλά και ...

Σχέδιο επιχορηγήσεων ΘΥΜΕΛΗ 2021|Αποτελέσματα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει τις χορηγίες ΘΥΜΕΛΗ για επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές στο πρώτο ...

Ατακάμα: μία ατομική έκθεση της Νικομάχης Καρακωστάνογλου-Μπουτάρη

Οι υδατογραφίες από την Ατακάμα αφυπνίζουν το πνεύμα αποτυπώνοντας μια ουδετερότητα πάνω στο χαρτί. ...

Παύλος Παρασκευάς: «Λευκωσιάτικο Λεωφορείο»

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΝΤΗΣ: 90 χρόνια σε 12 μέρες» με αφορμή την ...

Το Χρυσό Λιοντάρι στον “Joker” του Αμερικανού Τοντ Φίλιπς

Το Χρυσό Λιοντάρι του 76ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας απέσπασε απόωε η ταινία “Joker” ...

X