Σειρά συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου: «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Το Μουσικό Κλειδί” του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου παρουσιάζει τις Οικογενειακές Συναυλίες «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» με το οργανικό σύνολο “Allegro Vivace”.

Μετά από την τεράστια επιτυχία της σειράς συναυλιών «Ο Πέτρος και ο Λύκος και Το Μαγικό Τηλεκοντρόλ», το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεχίζει με το μουσικό παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», που θα δώσει το οργανικό σύνολο “Allegro Vivace” στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ι.Σ.Ο.Κ. “Το Μουσικό Κλειδί”.

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων σ’ όλο τον κόσμο. Η ιστορία γράφτηκε στα μέσα του 19ου αι. από τον Άγγλο Lewis Carol και περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο όπου ζει πολλές ενδιαφέρουσες αλλά και πολύ παράξενες ιστορίες!

Το αριστουργηματικό αυτό έργο είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδισμα της φαντασίας, ένα ονειρεμένο παραμύθι. Η Αλίκη αψηφά τους νόμους της βαρύτητας, βρίσκει ποτά που την κάνουν κοντή και τρώει κέικ που την ψηλώνουν! Συναντά λαγούς που μιλάνε σαν άνθρωποι, γελαστές γάτες, τραπουλόχαρτα που με τον Βασιλιά και την Βασίλισσά τους παρελαύνουν μπροστά της, συναντά έναν αγενή καπελά, ένα γρύπα, μια χελώνα που κλαίει και μια κάμπια που δίνει συμβουλές.

Το σύνολο “Allegro Vivace”, όπως εξυμνεί και το όνομά του, θα προσφέρει στο κοινό τη χαρά (Allegro) της Μουσικής, με έντονο και ζωηρό τρόπο (Vivace), μέσω 6 συνολικά πρωινών Κυριακάτικων συναυλιών, υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Άλκη Μπαλτά και Γιάννη Χατζηλοΐζου. Οι μελωδίες από διάφορες ταινίες του Disney, καθώς και ελεύθερες προσαρμογές αποσπασμάτων από έργα μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής (Haydn, Beethoven, Schubert, Tchaikovsky, Prokofiev, κ.ά.) θα συνοδεύονται από την παραστατική αφήγηση του παραμυθιού από τον δημοφιλή Κύπριο ηθοποιό Πέτρο Γιωρκάτζη καθώς και προβολή διαφανειών.

Η μουσική παράσταση θα ερεθίσει με τον πιο συναρπαστικό και καλαίσθητο τρόπο, τη δημιουργική φαντασία μικρών και μεγάλων, πλημμυρίζοντας το θέατρο από ολοζώντανες μουσικές εικόνες, βγαλμένες από τον κόσμο των παραμυθιών.

Μια απολαυστική μουσική παράσταση για μικρά και μεγάλα “παιδιά” από 6 έως 96 ετών!

Ιδέα παραγωγής και επιμέλεια μουσικής: Άλκης Μπαλτάς

Προσαρμογή κειμένου: Στέλλα Αθηναίου

Αφηγητής: Πέτρος Γιωρκάτζης

Μαέστροι: Άλκης Μπαλτάς και Γιάννης Χατζηλοΐζου

+ Θα πραγματοποιηθούν έξι συνολικά συναυλίες (Κυριακή 15, 22, 29 Νοεμβρίου και 6, 13, 20 Δεκεμβρίου) στο Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου στη Λευκωσία. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 11:00 π.μ. Εισιτήρια προς 5 και 3 ευρώ (παιδιά κάτω των 12). Εισιτήρια διατίθενται:

  • στο Θέατρο Παλλάς (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, Τηλ. 22 410181) κάθε Τετάρτη, 16:00-19:00 και τη μέρα της συναυλίας, 9:00-11:00

  • και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος: www.cyso.org.cy

Για περισσότερες πληροφορίες: 22 463144 / www.cyso.org.cy

You May Also Like

16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού | Το πρόγραμμα

Στις 18, 19 και 20 Μαρτίου πραγματοποιείται η φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο Θέατρο ...

Κώστας Γαβράς: «Οικονομικός ολοκληρωτισμός» σήμερα

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε αποκλειστική συνέντευξη του στην Εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου, ...

«Το Όνειρο του Τζιυπρή του Λευκαρίτη»

Η ΕΘΑΛ ανεβάζει το Δεκέμβριο του 2018 την κυπριακή οπερέτα  Το Όνειρο του Τζιυπρή ...

Ο Νίκος Θέμελης μέσα από τα μάτια των φίλων του

Οκτώ μήνες μετά το θάνατο του συγγραφέα, οι φίλοι του αποτίνουν φόρο τιμής στον ...

Ηχηρές πωλήσεις σε Frieze London & Frieze Masters Online

Όπως οι περισσότερες φουάρ τέχνης του Δυτικού κόσμου, έτσι και η Frieze London και ...

Κυπριακή -πολιτιστική- άνοιξη στο Μόναχο

Η Γιώργα Σολομώντος μιλά στο «Π» για τον θεσμό ο οποίος αναδεικνύει κάθε χρόνο ...

X