TEDx University of Nicosia

Μετά από την περσινή επιτυχία, το TEDxUniversityofNicosia επιστρέφει φέρνοντας περισσότερους από 20 ομιλητές και μουσικούς στη σκηνή του συνεδριακού κέντρου Φιλοξένια στην Λευκωσία. Το θέμα του φετινού TEDxUniversityofNicosia είναι The Future is… (Το μέλλον είναι…) μια πρόταση ανοικτού τύπου η οποία δημιουργεί σωρεία υποθέσεων τις οποίες θα φωτίσουν οι ομιλητές με τις ιδέες τους. Την εκδήλωση στηρίζουν η ΜΤΝ και η Τράπεζα Κύπρου ενώ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με curator τον Νικόλα Νικολή.

Τα πιο κάτω ονόματα αποτελούν την ομάδα ομιλητών και μουσικών που θα ανεβούν στις 21 Νοεμβρίου στη σκηνή του φετινού TEDxUniversity of Nicosia και θα συνεπάρουν τους παρευρισκόμενους με τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους και τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες. Οι υψηλού επιπέδου ομιλητές ταξιδεύουν στην Κύπρο από διάφορα μέρη του κόσμου με στόχο να μοιραστούν τις ιδέες τους που αξίζει να διαδοθούν, το σύγχρονο προβληματισμό και σκέψη.

Το TEDxUniversityofNicosia έχει ένα από τα πιο χαμηλά εισιτήρια που έχουν άλλες TEDx εκδηλώσεις στον κόσμο και ο λόγος αυτός είναι για να μπορέσει να υποδεχτεί όσο το δυνατό περισσότερο κοινό. Το εισιτήριο είναι 20 ευρώ για φοιτητές/στρατιώτες και 25 ευρώ (early bird) για το κοινό. Οι συμμετέχοντες εκτός από την ευκαιρία να ακούσουν τους 20 και περισσότερους ομιλητές και μουσικούς από όλο τον κόσμο, έχουν πρόσβαση σε φαγητό για όλη την μέρα, αρκετές παράλληλες δραστηριότητες και παίρνουν την αναμνηστική τσαντούλα TEDx.

Στέλιος Αναστασιάδης – “Το μέλλον είναι πολύ γρήγορο και μανιώδες”.

Ένας από τους πρωτεργάτες της διαφήμισης στην Κύπρο έρχεται στη σκηνή του TEDxUniversity of Nicosia για να μεταδώσει το όραμα του και τη λογική της επικοινωνίας στο μέλλον όπου οι συσκευές θα επικοινωνούν μεταξύ τους και όλα θα είναι ψηφιακά.

Stuart Armstrong – Υπαρξιακοί κίνδυνοι και έσχατες ευκαιρίες

Ο επιφανής ερευνητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με ειδίκευση στην ανάλυση κινδύνων και πιθανοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) φωτίζει τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ΤΝ και τις επιπτώσεις που έχει στον άνθρωπο. Ο ίδιος προτείνει να τοποθετήσουμε αλγόριθμους συναισθηματικής / ανθρώπινης νοημοσύνης στις μηχανές αλλιώς η ανθρωπότητα θα βρεθεί σε κίνδυνο.

Etienne Auge – Φανταστείτε το μέλλον: Χρησιμοποιώντας προτυποποίηση επιστημονικής φαντασίας στην εκπαίδευση.

Μπορεί κάποιος να προβλέψει ποιο είναι το μέλλον της εκπαίδευσης; Ο Etienne Auge έρχεται να μας εμπνεύσει με μια νέα μέθοδο διδασκαλίας που εμπεριέχει τη χρήση επιστημονικής φαντασίας με σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν την γνώση τους, τη δημιουργικότητά τους, την ικανότητα προσαρμογής και αφήγησης.

Tom Clonan – Το μέλλον είναι πιθανό

Ο Captain Tom Clonan, ένας από τους πιο γνωστούς εμπειρογνώμονες στρατιωτικής ασφάλειας στην Ιρλανδία, έχει ζήσει από κοντά τις συρράξεις στην Ιρλανδία, τη Μέση Ανατολή και τη Βοσνία. Ο Captain Tom Clonan παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές που ορίζουν το μέλλον, μέσα από μια μίξη τραγικής αλλά και κωμικής οπτικής γωνίας με βάση το κύριο ενδιαφέρον του: τον πόλεμο και την προσωπική απώλεια.

Με εξειδίκευση στον πόλεμο αλλά και την σεξουαλική κακοποίηση στα στρατιωτικά οχυρά ο Captain Tom Clonan είναι από τους πιο σημαντικούς αναλυτές πολιτικών και στρατιωτικών εξελίξεων στο BBC, Irish Times, Sky News κ.ο.κ.

Nelly Corbel – Ο πολίτης θα βρίσκεται στο επίκεντρο στο άμεσο μέλλον;

Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της αγωγής του πολίτη, τη διαχείριση αλλαγής σε οργανισμούς, την ανάπτυξη και τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή,η Nelly μοιράζεται με το κοινό του TEDxUniversityofNicosia τον τρόπο διαχείρισης των αλλαγών και πως θα διατηρήσουμε την αυτονομία των πολιτών ώστε το μέλλον να είναι αισιόδοξο και ανθρωποκεντρικό.

Γιώργος Δανός – Το μέλλον του ανθρώπινου γένους έχει κατεύθυνση το διάστημα. Από το μέλλον της αεροπορίας, του διαστημικού τουρισμού μέχρι τον αποικισμό του διαστήματος.

Ο ερευνητής του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) τεκμηριώνει τις απόψεις του του σχετικά με τη σχέση του ανθρώπου με το διάστημα, τον διαστημικό τουρισμό και πως σημαντικές ανακαλύψεις αλλάζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη και το σύμπαν γύρω μας.

Nicolas Duval – Η αρχιτεκτονική βρίσκεται σε κρίση

Ο Nicolas Duval έρχεται στο TEDxUniversityofNicosia για να μας μεταφέρει τη δική του προοπτική όσον αφορά το μέλλον της αρχιτεκτονικής, αλλά και καίριων άλλων πτυχών όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα των κτιρίων. Παρόλο που οι τεχνολογικές επαναστάσεις και το internet of things απογειώνονται χρειάζεται να τύχουν σωστής διαχείρισης, γιατί στην περίπτωση που ξεφύγουν θα επηρεαστεί άμεσα ο χώρος που ζούμε: οι κατοικίες μας.

Robin Hammond – Από την Φωτογραφική δημοσιογραφία στον φωτογραφικό ακτιβισμό

Ο πολυβραβευμένος φωτογράφος-δημοσιογράφος αφιέρωσε την καριέρα του στην καταγραφή θεμάτων που περιστρέφονται γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέματα ανάπτυξης ανά το παγκόσμιο μέσω μεγάλων φωτογραφικών έργων. Η θεματολογία του ποικίλει από την κλιματική αλλαγή στα νησιά του Ειρηνικού μέχρι την άνοδο της μεσαίας τάξης στην Αφρική. Ο Robin εξειδικεύεται στην φωτογραφία που αντανακλά την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει κερδίσει το World Press Photo prize, το Pictures of the Year International World Understanding Award και τέσσερεις φορές το Amnesty International awards for Human Rights journalism.

Κωνσταντίνος Φελλάς & Διομήδης Κουφτερός – Το μέλλον είναι…Γ*#σε το μέλλον

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φελλάς εξειδικεύεται στην κοινωνιολογία της υγείας με μεγάλη γκάμα δημοσιεύσεων σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας ανάμεσα σε εθνικές μειονότητες, ασθενειών HIV/AIDS, κατασκευή σεξουαλικών ταυτοτήτων και άλλα. Μαζί με τον Δρ. Φελλά ανεβαίνει στη σκηνή ο Διομήδης Κουφτερός, ηθοποιός, παραγωγός θεατρικών έργων με διδακτική εμπειρία στην υποκριτική και την κίνηση, σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Οι ίδιοι προτείνουν ότι το να αφιερώνουμε τη σκέψη μας όλη στο «τι θα γίνει στο μέλλον» αγνοούμε την ύπαρξη του τώρα και ότι το παρόν χρειάζεται την παρουσία μας να είναι ενεργή περισσότερο από ποτέ. Γιατί το τώρα είναι αυτό που θα καθορίσει το αύριο.

Γιάννης Πιτσιλάδης – Γιατί οι λευκοί άντρες δεν μπορούν να τρέξουν: Πού είναι τα επιστημονικά τεκμήρια;

Ο Δρ. Γιάννης Πιτσιλάδης, ερευνητής αθλητικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Brighton προπονεί υπερ-αθλητές μαραθωνίου και έχει ένα αξιόλογο ερευνητικό έργο που αφορά τη σημασία του τρόπου ζωής και της γενετικής στην ανθρώπινη υγεία και απόδοση. Στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης έχει εγκαθιδρύσει τη μεγαλύτερη γνωστή βιο-τράπεζα με γενετικό υλικό από παγκοσμίους κλάσης αθλητές. Στο TEDx University of Nicosia ο Δρ. Πιτσιλάδης εξηγεί ότι η καθημερινότητά μας, ο τρόπος ζωής και η τεχνολογική επανάσταση είναι οι παράγοντες που δημιουργούν χάος ανάμεσα στους αθλητές και τους υπερ-αθλητές που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια.

Francesca Rosella & Ryan Genz – Το μέλλον της μόδας και τα ψηφιακά ρούχα

Το δίδυμο σχεδιαστών, Francesca Rosella και Ryan Genz που κρύβονται πίσω από τον διεθνούς φήμης οίκο μόδας CuteCircuit, μοιράζονται τις ιδέες τους που έφεραν επανάσταση στο χώρο της μόδας, με την χρήση έξυπνων υφασμάτων και μικρο-ηλεκτρονικών. Οι δύο τους σχεδιάζουν ρούχα για το διάσημο συγκρότημα U2 και εξηγούν πως κατάφεραν να δημιουργήσουν ρούχα που λειτουργούν διαδραστικά με το περιβάλλον αυτού που τα φοράει και πως όλες οι δημιουργίες τους είναι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο.

Geraint Rees – Ξέρω τι σκέφτεστε

Ο κορυφαίος νευρολόγος του UCL έρχεται από το Λονδίνο και μας εξηγεί πως η ομάδα του επιχειρεί να συλλάβει τη νευρική βάση της ανθρώπινης συνείδησης και πως αυτή επηρεάζεται από τη νευρολογική ασθένεια. Ο ίδιος εξειδικεύεται στην αποκρυπτογράφηση της συνείδησης και της νοημοσύνης αλλά και την μεταβίβασή της στην τεχνολογία.

Rahim Tafazolli – Κοινωνία συνδεδεμένη με το μέλλον

Ο καθηγητής Rahim Tafazolli με εξειδίκευση στην τεχνολογία του 5G έρχεται στο TEDxUniversityofNicosia για να εμβαθύνει στις μελλοντικές δυνατότητες του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας στην καθημερινότητα μας, που για την ώρα είναι ασύλληπτες. Στην ψηφιακή εποχή με ταχύτητες wireless περισσότερες του 5G θα έχουμε την ικανότητα να στέλνουμε το ολόγραμμά μας σε ένα μακρινό συνέδριο που δεν προλάβαμε να πάμε, να μυρίσουμε το φαγητό που ετοιμάζει κάποιος στο σπίτι μέσα από τις συσκευές μας, να γευτούμε το κρασί που βρίσκεται σε έναν άλλο χώρο ή να νιώσουμε την υφή ενός ρούχου ακόμα και αν δεν το έχουμε μπροστά μας. Όλα θα μπορούν να γίνονται με τη χρήση μιας συσκευής και φυσικά…της ταχύτητας του διαδικτύου. Είναι εφικτό;

Dean Van Leeuven – Το μέλλον είναι γεμάτο αναζητήσεις

Ο Dean Van Leeuven είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και συνιδρυτής του TomorrowToday, ενός ιδρύματος που ενθαρρύνει ηγέτες εταιριών να επιτύχουν στο σημερινό μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ο Van Leeuven μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη δύναμη των αναζητήσεων των ηγετών και τον ρόλο που οι αναζητήσεις αυτές θα είναι η κινητήριος δύναμη προσωπικής και οργανωτικής επιτυχίας στο μέλλον.

Ιωάννης Βότσης – Πώς μπορεί να παραχθεί ένα επιθυμητό μέλλον

Ο Ιωάννης Βότσης, καθηγητής επιστημονικής φιλοσοφίας, επισημαίνει εναλλακτικές επιλογές στους υπάρχοντες ανθρώπινους θεσμούς και πρακτικές που παρεμποδίζουν την δημιουργία επιθυμητών μελλοντικών πολιτειών. Ο Ιωάννης με εξειδίκευση στην επιστημονική φιλοσοφία αναπτύσσει επιχειρηματολογήσει στο TEDxUnic για τον τρόπους με τους οποίους είναι εφικτό να δημιουργήσουμε με δικά μας κριτήρια ένα επιθυμητό μέλλον.

Rachel Wingfield – Σχεδιάζουμε διαδραστικές πόλεις

H Rachel Wingfield είναι μια σχεδιάστρια, ερευνήτρια και εκπαιδευτικός η οποία ίδρυσε το Loop.pH το 2003 στο Λονδίνο. Η Wingfield είναι γνωστή για τη συνεργασία της με πρακτορεία, οργανισμούς και εταιρικά ονόματα με σκοπό την τεχνουργία του χώρου, της τεχνολογίας και της οργανικής ύλης σε οραματικές εμπειρίες που συνδέουν το γνωστό με το άγνωστο. Μας μιλά για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα μέλλον το οποίο μπορεί να υποδεχτεί την ανθρωπότητα.

Annine Tsiouti, Oya Akin, Brice Catherin

Ο συνθέτης Brice Catherin μαζί με τις Annine Tsiouti και Oya Akin γεμίζουν την αίθουσα του TEDxUnic με ήχους ηλεκτροακουστικής μουσικής και βουβής όπερας υπόσχονται να αναταράξουν τα πιο μεγάλα απωθημένα που έχουμε μέσα μας.

Papageorgio String Quartet

Οι Papageorgio String Quartet παντρεύουν το κλασικό με το σύγχρονο, εκτελώντας εναλλακτικά είδη μουσικής όπως η ροκ και άλλα πιο δημοφιλή είδη μουσικής. Και οι τέσσερεις μουσικοί ανεβαίνουν στη σκηνή του TEDx University of Nicosia και δημιουργούν ζωντανά, οργανικά soundtrack από κουαρτέτο εγχόρδων. Οι ήχοι από τα βιολιά πλημμυρίζουν την αίθουσα του TEDx University of Nicosia και ταξιδεύουν το κοινό σε διαφορετικές εποχές από το παρελθόν μέχρι το σήμερα.

Daniel Waples

Ο Daniel Waples μοιράζεται με το κοινό του TEDxUNIC τις μελωδίες και τους μαγευτικούς ήχους που προκαλεί από το σύγχρονο μουσικό όργανο HangPan. Ανατρέπει όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τη μουσική και επιδεικνύει το μοναδικό του ταλέντο καθώς και τις σκέψεις του.

Παιδική Χορωδία Δήμου Λάρνακας

Από τη σκηνή του TEDxUNIC δεν μπορεί να απουσιάζει το μέλλον της χώρας μας: τα παιδιά. Οι μελλοντικοί καλλιτέχνες της Κύπρου, τα περισσότερα από 100 παιδιά που απαρτίζουν την παιδική χορωδία του Δήμου Λάρνακας με τον μαέστρο Νίκο Ευαγγέλου έρχονται στη σκηνή και μεταδίδουν μηνύματα αισιοδοξίας στο κοινό.

Robin Sukruso
Robin, from Berlin, is a seeker and visionary – always searching for new ways to incorporate the sounds of the world into his own creations and performance.Ο Robin Sukroso αποτελεί κλασικό παράδειγμα μουσικού που δεν επαναπαύεται εύκολα. Γυρίζει τον κόσμο αναζητώντας εμπειρίες και εμπνεύσεις που ενισχύουν τη μουσική του πορεία. Ο καλλιτέχνης βρίσκει ευφάνταστους τρόπους για να ενσωματώσει ήχους απ’ όλο τον κόσμο με τις δικές του δημιουργίες και εκτελέσεις μέσα από την πρώτη wireless κιθάρα και ανεβαίνει στη σκηνή του TEDxUNIC για να τις μοιραστεί μαζί μας.

www.tedxunic.com

You May Also Like

Ο Κυριάκος Κενεβέζος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Ο Κυριάκος Κενεβέζος είναι ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της κυβέρνησης Αναστασιάδη, έτσι όπως ...

Αυλαία στις 18 Ιουλίου για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου

Για 12η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου – Όψεις του Κόσμου, ...

ΘΟΚ: πρώτα ο αναπληρωτής, μετά ο διευθυντής

Δεν θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις πριν το τέλος του χρόνου στο θέμα που προέκυψε ...

20 χρόνια Active Member | και τώρα, εκδίκηση

Είκοσι χρόνια πορείας στον χώρο της ελληνικής μουσικής συμπληρώνουν φέτος οι Active Member, ένα ...

Πέθανε ο Ζοάο Ζιλιμπέρτο, ένας από τους πατέρες της μπόσα νόβα

Ο Βραζιλιάνος Ζοάο Ζιλμπέρτο, ένας από τους θρύλους της μπόσα νόβα, πέθανε σε ηλικία ...

Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Νικόλα Οικονόμου

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του σπουδαίου Κύπριου πιανίστα, συνθέτη και στοχαστή, το ντοκιμαντέρ ...

X