Έκθεση Ζήνωνα Σιερεπεκλή στην Γκαλερί Γκλόρια

Η Γκαλερί Γκλόρια εγκαινιάζει τη νέα έκθεση του αρχιτέκτονα Ζήνωνα Σιερεπεκλή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ.

Μέχρι τώρα ο Ζήνων Σιερεπεκλής μάς έχει παρουσιάσει, πέρα από την καταξιωμένη και πολυβραβευμένη του αρχιτεκτονική δουλειά, εξαιρετικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες· πρόσφατα δε, μας έδωσε τη συγκίνηση που χαρίζει το γλυπτό του έργο στο βιβλίο με τον τίτλο ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ.

Η καινούργια του δουλειά, η οποία κινείται ανάμεσα στη ζωγραφική και τη χαρακτική, μεταξύ γλυπτικής και σχεδίου, είναι πλήρης χρωμάτων και γεμάτη με ερωτική διάθεση. Οι ξυλοπίνακες που παρουσιάζονται στην έκθεση, όπου τη γραμμή αντικαθιστά η βαθιά διακριτική χάραξη της γλυφίδας του Ζήνωνα, φανερώνουν για μια ακόμα φορά τη λεπτή και με χιούμορ στάση του που δεν διστάζει να ασχοληθεί με οποιοδήποτε θέμα.

Από απόψεως περιεχομένου διακρίνει κανείς τρεις ενότητες: Η πρώτη, με θέμα το γυμνό, κυριαρχείται από αναφορές στο Μοντιλιάνι, στον Μπραντ, στον Ματίς και στους δικούς μας Πωλ Γεωργίου και Χριστόφορο Σάββα.

Η δεύτερη, φανερώνει τη γοητεία που ασκεί το παιδικό σχέδιο και αναφέρεται στο παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Την τρίτη «ενότητα» χαρακτηρίζει μια διάθεση μη ενότητας όπου αλλοπρόσαλλες εικόνες δηλώνουν τη συλλεκτική εικαστική μνήμη του Ζήνωνα Σιερεπεκλή, κάτι που εξ άλλου μας έχει ήδη αποκαλυφθεί στο φωτογραφικό και αρχιτεκτονικό του έργο. Το “αλλοπρόσαλλο” ας μη νοηθεί ως μειονέκτημα. Αντίθετα. Είναι η αλήθεια και η δύναμη του Ζήνωνα που συναρμόζονται με τη πληθωρική προσωπικότητα του. Είναι το πάθος του για ζωή, για περιπέτεια και εξερεύνηση νέων τόπων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 07 Ιανουαρίου 2016. Η Γκαλερί Γκλόρια βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Σώζου 3 στη Λευκωσία και παραμένει ανοικτή Δευτέρα – Παρασκευή 10.30-12.45 μ.μ. & 5.30 – 8.00 μ.μ. και Σάββατο 10.30-12.45 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22762605 και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/GloriaGalleryNicosia

You May Also Like

Νέος δίσκος για τους Pearl Jam εντός 2013

Ελπίδες ότι το επόμενο άλμπουμ των Pearl Jam θα είναι έτοιμο εντός της χρονιάς, ...

Άγνωστα ποιήματα του Ρίτσου σε νέα έκδοση

Δέκα άγνωστα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου φέρνει στο φως το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων [ΑΠΕ-ΜΠΕ], ...

Τελευταίο αντίο στην Νίκη Μαραγκού

Από τον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία κηδεύεται σήμερα στις 3 μ.μ. η ...

Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού: On line και σε 40 χώρες ταυτόχρονα, η ανάδειξη του νικητή

H Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου προσκαλεί νέους ηλικίας 12-14 ετών να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής ...

«Οι Σαρλώ»

Η χοροθεατρική παράσταση «ΟΙ ΣΑΡΛΩ» σε σύλληψη/χορογραφία της Ήβης Χατζηβασιλείου ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο ...

Τιμές ρεκόρ για Σάββα και Κάσιαλο στη δημοπρασία του Οίκου Ψαθάρη

Το έργο «Η Μασσαλία με το λιμάνι», του Κύπριου μοντερνιστή Χριστόφορου Σάββα, απέσπασε την ...

X