Έκθεση Ζήνωνα Σιερεπεκλή στην Γκαλερί Γκλόρια

Η Γκαλερί Γκλόρια εγκαινιάζει τη νέα έκθεση του αρχιτέκτονα Ζήνωνα Σιερεπεκλή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ.

Μέχρι τώρα ο Ζήνων Σιερεπεκλής μάς έχει παρουσιάσει, πέρα από την καταξιωμένη και πολυβραβευμένη του αρχιτεκτονική δουλειά, εξαιρετικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες· πρόσφατα δε, μας έδωσε τη συγκίνηση που χαρίζει το γλυπτό του έργο στο βιβλίο με τον τίτλο ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ.

Η καινούργια του δουλειά, η οποία κινείται ανάμεσα στη ζωγραφική και τη χαρακτική, μεταξύ γλυπτικής και σχεδίου, είναι πλήρης χρωμάτων και γεμάτη με ερωτική διάθεση. Οι ξυλοπίνακες που παρουσιάζονται στην έκθεση, όπου τη γραμμή αντικαθιστά η βαθιά διακριτική χάραξη της γλυφίδας του Ζήνωνα, φανερώνουν για μια ακόμα φορά τη λεπτή και με χιούμορ στάση του που δεν διστάζει να ασχοληθεί με οποιοδήποτε θέμα.

Από απόψεως περιεχομένου διακρίνει κανείς τρεις ενότητες: Η πρώτη, με θέμα το γυμνό, κυριαρχείται από αναφορές στο Μοντιλιάνι, στον Μπραντ, στον Ματίς και στους δικούς μας Πωλ Γεωργίου και Χριστόφορο Σάββα.

Η δεύτερη, φανερώνει τη γοητεία που ασκεί το παιδικό σχέδιο και αναφέρεται στο παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Την τρίτη «ενότητα» χαρακτηρίζει μια διάθεση μη ενότητας όπου αλλοπρόσαλλες εικόνες δηλώνουν τη συλλεκτική εικαστική μνήμη του Ζήνωνα Σιερεπεκλή, κάτι που εξ άλλου μας έχει ήδη αποκαλυφθεί στο φωτογραφικό και αρχιτεκτονικό του έργο. Το “αλλοπρόσαλλο” ας μη νοηθεί ως μειονέκτημα. Αντίθετα. Είναι η αλήθεια και η δύναμη του Ζήνωνα που συναρμόζονται με τη πληθωρική προσωπικότητα του. Είναι το πάθος του για ζωή, για περιπέτεια και εξερεύνηση νέων τόπων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 07 Ιανουαρίου 2016. Η Γκαλερί Γκλόρια βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Σώζου 3 στη Λευκωσία και παραμένει ανοικτή Δευτέρα – Παρασκευή 10.30-12.45 μ.μ. & 5.30 – 8.00 μ.μ. και Σάββατο 10.30-12.45 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22762605 και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/GloriaGalleryNicosia

You May Also Like

«Have nothing to say» της Μιλένα Ugren Κούλας

«Τελικά όλα έχουν σχέση με το πως και τι λέμε στους άλλους και το ...

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου

«Έφυγε» το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 74 ετών, η αγαπημένη Κύπρια ηθοποιός Άλκηστις ...

25 εκατ. ευρώ για ένα μπολ της δυναστείας Τσινγκ

Έναντι ποσού περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου, ένα σπάνιο μπολ ...

Απεβίωσε ο Γάλλος συγγραφέας Michel Tournier

Ο Michel Tournier, ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους συγγραφείς του δεύτερου μισού του εικοστού ...

Πέθανε ο Ούγγρος συγγραφέας Γκιόργκι Κόνραντ, άλλοτε ηγετική μορφή των αντιφρονούντων

Ο Γκιόργκι Κόνραντ, γνωστός ούγγρος συγγραφέας – περισσότερο στο εξωτερικό- και εξέχουσα μορφή στις ...

«Ο Γενικός Γραμματέας» στον ΘΟΚ τον Νοέμβριο

«Ο Γενικός Γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη ανοίγει την Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ για τη θεατρική σεζόν ...

X