Παραμύθι για Δύο / Θεατρική Ομάδα “Σκηνή 8”

Το έργο του Φίλιπ Ρίντλεϊ «Παραμύθι για Δύο» ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Σκηνή 8», με την Πέννυ Φοινίρη  και τον Αντρέα Κούτσουμπα, σε σκηνοθεσία  Αντρέα Μακρή.

Μέσω αυτής της θεατρικής παράστασης ο ουσιαστικός σκοπός της ομάδας είναι να φέρουν τους νέους κοντά στον κόσμο του θεάτρου με απλά μέσα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία, όπως και οι χαρακτήρες του έργου ξέρουν πολύ καλά να κάνουν – ξεπερνώντας έτσι τα όποια προβλήματα τούς κρατούν δέσμιους μιας κοινωνίας που τους δημιουργεί φόβους, ανασφάλειες, ανησυχίες και τους καταντά άβουλα πλάσματα, έρμαια των διαφόρων καταστάσεων που η ίδια η κοινωνία τους φορτώνει.

Οι δύο αυτοί έφηβοι πρωταγωνιστές ξεπερνούν τα όποια  προβλήματα τούς απασχολούν με ένα πολύ δημιουργικό τρόπο, πλάθοντας με τη φαντασία τους – χρησιμοποιώντας την τέχνη του θεάτρου ιστορίες (θεατρικά έργα) για να κατανοήσουν και να ξεπεράσουν τα διάφορα προβλήματα τους απασχολούν.

Σχετικά με το έργο

Στο «Παραμύθι για Δύο» παρακολουθούμε τη συνάντηση δύο νέων παιδιών, του Γκίντεον και της Κίρστη, στην μεταθατσερική Μεγάλη Βρετανία. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει και μαζί με τη δυσκολία επιβίωσης οι ήρωες του έργου αντιμετωπίζουν τις δικές τους προσωπικές και οικογενειακές δυσκολίες. Αντιμετωπίζουν παρόμοιες αδιέξοδες καταστάσεις – παρ’ ότι είναι δύο εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες. Αυτοί οι δύο φαινομενικά αντίθετοι κόσμοι λοιπόν, θα έρθουν σε επαφή και θα συγκρουστούν, μέσα στα αλληγορικά ερείπια μιας κοινωνίας που φθήνει. Θα μπορούσαν να είναι και δύο παιδιά του ελληνικού παρόντος, τα οποία αναγκάστηκαν να δουν το άσχημο πρόσωπο της ζωής από πολύ νωρίς, αλλά αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα και να απαρνηθούν την παιδικότητά τους.

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Αντωνίου

Σκηνοθεσία:  Αντρέας Μακρής

Μουσική: Κωνσταντίνος Σολωμού

Σκηνογραφία / Κοστούμια: “ΣΚΗΝΗ 8”

Παίζουν: Πέννυ Φοινίρη – Αντρέας Κούτσουμπας

+ Θα δοθούν παραστάσεις στη Λευκωσία στο Θέατρο Δέντρο (04, 05, 11, 12, 18, 19, 25, 26 Ιανουαρίου και 01, 02 Φεβρουαρίου). Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 96210985.

You May Also Like

Πρόβα Επιδαύρου

Ξεκίνησαν οι πρόβες στο Λονδίνο για την παράσταση Ριχάρδος ο Γ' του Σαίξπηρ σε ...

Παράρτημα του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς

Τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς επισκέφτηκε ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας ...

Τέλος στη συνεργασία Πλάθιντο Ντομίνγκο – ΜΕΤ Opera, εξαιτίας καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

H Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συνεργασία της με τον ...

Εκδηλώσεις στο Λεβέντειο από τις 18 Μαΐου

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο πραγματοποιεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τον μήνα Μάιο, ...

Επιτυχημένοι Κύπριοι στις «Νύχτες Πρεμιέρας»

O σκηνοθέτης Ηλίας Δημητρίου και οι ηθοποιοί Κίκα Γεωργίου και Διομήδης Κουφτερός απέσπασαν τρία ...

Ασυμφωνία στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Στη βουλή κατέληξε χθες Τετάρτη,  το θέμα των αλλεπάλληλων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ...

X