Πλατφόρμα Χορού 2016 / Προβληματισμοί για τις συμμετοχές

Δεκατέσσερις ομάδες χορού/χορογράφοι έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στη 16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν χθες από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες.

Πρόκειται για τις ομάδες/χορογράφους: Julia Brendle, Έλενα Αντωνίου, Ζωή Γιωργαλλή, Αλέξανδρος Μιχαήλ, Χάμιλτον Μοντέιρο, Φώτης Νικολάου, Ομάδα Χορού Αέλιον, Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις, Ομάδα Χορού Εν Δράσει, Ομάδα Χορού Πέλμα, Φούλη Στυλιανίδου, Σουζάνα Φιαλά, Χοροθέατρο Αμφίδρομο και Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε.

Η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στον τομέα του σύγχρονου χορού στη χώρα μας και πραγματοποιείται ετήσια από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού. Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Μαρτίου 2016 στο Ριάλτο, όπου φιλοξενείται ο θεσμός από την έναρξή του μέχρι σήμερα.

Για πρώτη φορά, η ανακοίνωση των ΠΥ συνοδεύεται από την κατάθεση ενός γενικότερου προβληματισμού από τα μέλη της επιτροπής επιλογής αναφορικά με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν για συμμετοχή στην Πλατφόρμα του 2016. Παρατηρήθηκε μια έλλειψη πρωτοτυπίας και καινοτομίας σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, τόσο στο σκεπτικό των χορογραφικών ιδεών όσο και στα δείγματα υλοποίησης της χορογραφικής ιδέας, τα οποία κρίθηκαν -σε ορισμένες περιπτώσεις- μη ικανοποιητικά και αδύναμα να στηρίξουν τη χορογραφική ιδέα. Παρατηρήθηκε επίσης μια έντονη επανάληψη της θεματικής και της φόρμας των χορογραφικών προτάσεων.

Η επιτροπή υπογραμμίζει ότι η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου και πρέπει να προβάλει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο, τόσο σε ό,τι αφορά τη χορογραφική ιδέα όσο και σε ό,τι αφορά την εκτέλεσή της.

You May Also Like

Λογοτεχνικοί περίπατοι για μαθητές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 ο πρώτος λογοτεχνικός περίπατος από ...

Είκοσι χρόνια Μεγάλα Μπαλέτα

Στο πλαίσιο της διαφορετικής προσέγγισης που επιχειρήθηκε πέρσι, με τη συμπερίληψη Κύπριων καλλιτεχνών, συνεχίζει ...

Δημοτική Βιβλιοθήκη και Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου 46 χρόνια μετά

Γράφει ο Γιάννης Τουμαζής/Διευθυντής NiMAC, Επ. Καθ. Πανεπιστημίου Frederick Ναι, αυτό είναι, αυτό που ...

Παρουσιάσεις και ταινία μικρού μήκους για την αιγυπτιακή επανάσταση

Οι δεκαοκτώ μέρες της αιγυπτιακής επανάστασης τον Ιανουάριο 2011, βρίσκουν την πιο εικαστική αναπαράστασή ...

Νέοι τίτλοι από τη Λουβάνα Δίσκοι

Μερικό τέλος στο ερώτημα «Από πού παίρνουμε δίσκους στην Κύπρο;» βάζει η Λουβάνα Δίσκοι, ...

Τζαζ συναυλία με Μεσογειακό χρώμα και Σεμινάριο στο Windcraft Music Centre

O διάσημος σαξοφωνίστας Gilad Atzmon και ο καταξιωμένος κιθαρίστας Ofer Ganor συναντούν τον κοντραμπασίστα ...

X