Πρόσκληση συμμετοχής για Ε/Κ και Τ/Κ ηθοποιούς σε δύο μεγάλες παραγωγές

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 στο πλαίσιο της θεματικής της ενότητας «Μύθος και Θρησκεία» -η οποία αναφέρεται στην πολιτιστική κληρονομιά και στο ιστορικό υπόβαθρο της Πάφου- προσκαλεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηθοποιούς να λάβουν μέρος στις ακροάσεις για τις δύο θεατρικές παραγωγές που θα ανέβουν στη σκηνή το 2017.

Για να σηματοδοτηθεί η έναρξη αυτών των φιλόδοξων παραγωγών του Οργανισμού Πάφος2017, τον Φεβρουάριο του 2016 θα πραγματοποιηθεί μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων.

ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

1.ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ

Μια διεθνής πολύγλωσση, πολυπολιτισμική παραγωγή σε σκηνοθεσία Brian Michaels, στην οποία θα συμμετέχουν ηθοποιοί από χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις. Το έργο αναβιώνει την κωμωδία του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκε στην αρχαία Αθήνα το 411 π.Χ., ενώ καταπιάνεται με θέματα φύλου, συγκρούσεων, πολέμου και ειρήνης.

5 Φεβρουαρίου 2016, Σπίτι της Συνεργασίας

Υπό την εποπτεία του σκηνοθέτη Brian Michaels, η παραγωγή ψάχνει δύο Ελληνοκύπριες και 2 Τουρκοκύπριες ηθοποιούς, 21 έως 26 ετών, για να συμμετέχουν στο έργο Λυσιστράτη. Όλες οι υποψήφιες πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα. Στόχος του προγράμματος είναι να εισαγάγει και να ενσωματώσει σύγχρονα κείμενα στο έργο ώστε να γίνει πιο κατανοητό για το σύγχρονο κοινό.

Οι υποψήφιες θα πρέπει να συμβάλουν στη διαδικασία αυτή, να εκφράσουν τις ιδέες τους, τις εμπειρίες τους, και ενδεχομένως να γράψουν κάποια κείμενα για αυτή τη νέα έκδοση του έργου.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 5 Φεβρουαρίου του 2016 στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2016 στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία, θα είναι η Αγγλική.

2.ΤΡΩΑΔΕΣ

Στο έργο Τρωάδες, σε σκηνοθεσία του διαπρεπούς σκηνοθέτη Θόδωρου Τερζόπουλου, θα συμμετέχουν ηθοποιοί διαφορετικών εθνικοτήτων από διχοτομημένες πόλεις, όπως η Λευκωσία, η Ιερουσαλήμ και η Μόσταρ. Η σκηνική εγκατάσταση είναι δημιουργία του διάσημου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη. Η παράσταση καταπιάνεται με θέματα όπως ο πόλεμος, η μετακίνηση πληθυσμών, ο διαχωρισμός και η διχοτόμηση πόλεων.

15 – 19 Φεβρουαρίου 2016, Παλιά Ηλεκτρική (10:00 – 15:00)

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Σάββα Στρούμπου, ενώ θα χρησιμοποιηθεί η διάσημη μέθοδος «Η επιστροφή του Διονύσου» του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Στο εργαστήριο αυτό καλούνται να συμμετάσχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί, 23 – 35 ετών.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25- 30 ηθοποιοί ( Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί). Οι ηθοποιοί πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα (φόρμες γυμναστικής).

Χώρος του εργαστηρίου: αίθουσα διαστάσεων περίπου 15μ.x15μ., με ξύλινο πάτωμα ή λινόλιουμ. Κύριοι άξονες του εργαστηρίου:

1) Λειτουργία και έλεγχος της αναπνοής

2) Τεχνική της αυτοσυγκέντρωσης

3) Εντοπισμός και ενεργοποίηση των σωματικών αξόνων

4) Ενδυνάμωση του ενεργειακού κέντρου

5) Εντοπισμός των ηχογόνων πηγών

6) Καθολική ενεργοποίηση των αντηχείων

7) Απελευθέρωση της φωνής

8) Ρυθμική απόδοση κειμένου στην αρχαία ελληνική τραγωδία και στα κλασικά κείμενα.

Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου του 2016 στην Παλιά Ηλεκτρική στην Πάφο, θα είναι η Αγγλική.

+ Η συμμετοχή και για τα δύο εργαστήρια θα είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία μέχρι την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου του 2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: n.zavallis@pafos2017.eu Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 26932017

Φωτογραφία: Johanna Weber

You May Also Like

«Βραβείο Δημοκρατίας» στον Τάκη Χατζηδημητρίου

Η οργάνωση πολιτών «Πολιτεία», τίμησε με το «Βραβείο Δημοκρατίας» τον Τάκη Χατζηδημητρίου. Η εκδήλωση ...

Κωστής Μαραβέγιας παραλιακά και δωρεάν

Την τρίτη του συναυλία στην Κύπρο -και πρώτη σε ανοιχτό χώρο- θα δώσει ο ...

Οσκαρ 2021 : Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες εννέα κατηγοριών

Ανακοινώθηκαν τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου οι βραχείες λίστες (short lists) εννέα ...

Η πρώτη φορά… του Κέβιν Σπέισι

«Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο, σαν αυτό που ένιωσα με τον Ριχάρδο Γ’ ...

Συνελήφθη 58χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Στην σύλληψη 58χρονου από την Πέγεια προχώρησε η Αστυνομία Πάφου, εναντίον του οποίου εξετάζεται ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 21η

Γράφει ο Φοίβος Παναγιωτίδης /Γλωσσολόγος Ο μεγάλος δαμαστής Η πανδημία μέχρι στιγμής είχε τουλάχιστον ...

X