Μόνο στον ΘΟΚ οι επιχορηγήσεις για το θέατρο

Εκτός επιχορηγήσεων έθεσαν τον θεατρικό τομέα οι Πολιτιστικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στέλνοντας τους ενδιαφερόμενους στον ΘΟΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Πολιτιστικών υπηρεσιών, όσοι ενδιαφέρονται για επιχορήγηση θεατρικών παραγωγών εντός του 2016, θα πρέπει να την ζητούν μόνο στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιχορηγήσεων Θυμέλη, για το οποίο έχει την ευθύνη ο τομέας Θεατρικής Ανάπτυξης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Εξαιρούνται οι παραγωγές παιδικού/νεανικού θεάτρου.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «όσον αφορά το έτος 2016 μόνο», οι Πολιτιστικές υπηρεσίες δεν θα δεχθούν αιτήματα στα πλαίσια του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Υποπρόγραμμα «ΘΕΑΤΡΟ», για επιχορήγηση θεατρικών παραγωγών, παρά μόνο για παραγωγές παιδικού/νεανικού θεάτρου.

Οι Πολιτιστικές υπηρεσίες σημειώνουν, τέλος, ότι θα εξετάσουν όλες τις αιτήσεις συναφών δραστηριοτήτων των άλλων προνοιών του σχεδίου όπως, μεταξύ άλλων, θεατρικά εργαστήρια, εργαστήρια θεατρικής γραφής, θεατρικά αναλόγια, συμμετοχή σε φεστιβάλ, συνέδρια, συμπόσια θεάτρου εγνωσμένου κύρους στο εξωτερικό, διοργάνωση συναντήσεων (συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις).

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η Γνωμοδοτική Επιτροπή που θα κρίνει τις αιτήσεις οι οποίες θα τύχουν χρηματοδότησης μέσω του σχεδίου «Θυμέλη». Την επιτροπή αποτελούν οι Νίκος Κουρούσιης, Λέα Μαλένη, Αλεξία Παπαλαζάρου, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Κυριακή Αργυρού, ενώ ως επιλαχόντες ψηφίστηκαν οι Αντώνης Γεωργίου, Νικόλας Κωνσταντίνου και Νίκη Κατσαούνη.

You May Also Like

Αντίο, Μπρούνο Γκανζ

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε στη Ζυρίχη από καρκίνο ο Μπρούνο Γκανζ, ένας από ...

Γιορτή του Παραμυθιού τον Νιόβρη στη Λεμεσό

Μια γιορτή του παραμυθιού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε ...

Οι τέσσερις «Matilda» απέσπασαν το Olivier Καλύτερης Ηθοποιού

Το μιούζικαλ Matilda σάρωσε τα βραβεία Ολιβιέρ το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο, με ...

Το Βερολίνο γιορτάζει την πτώση του τείχους με εγκαταστάσεις τέχνης, προβολές και μια ψηφιακή εφαρμογή

Ο Patrick Shearn, ένας καλλιτέχνης που δημιουργεί υπαίθριες, αιωρούμενες εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας για εκδηλώσεις ...

Πρόβα Επιδαύρου

Ξεκίνησαν οι πρόβες στο Λονδίνο για την παράσταση Ριχάρδος ο Γ' του Σαίξπηρ σε ...

Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών Κάτω απ’ τ’ Αστέρια

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών «Κάτω από τ’ αστέρια» ...

X