Noise-script | Theremidi Orchestra | Εργαστήρι και Live Performances

Στα πλαίσια του 7ου X-Dream Festival πραγματοποιείται εργαστήρι για DIY electronics με οπτικές παρτιτούρες για πειραματικά ηχητικά εικαστικά έργα (Sound Art) & Live Performances στο Πολιτιστικό και Ερευνητικό ίδρυμα ARTos.

Το «How to make a Theremidi Orchestra?» είναι μια σειρά εργαστηρίων με τους Theremidi Orchestra, που έχουν ως βάση τους τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Την εν λόγω ομάδα αποτελούν οι Luka Frelih, Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Robertina Šebjanič και Dušan Zidar. Στόχος των εργαστηρίων είναι να φέρουν κοντά άτομα από ένα ευρύ φάσμα τομέων, σε ένα εργαστήρι διάρκειας μιας σειράς ημερών ούτως ώστε να εξερευνήσουν την ομορφιά και τα βουητά των DIY electronics και να δημιουργήσουν μια κοινωνική κατάσταση όπου η επικοινωνία να γίνεται εφικτή χωρίς τη χρήση λεκτικών-εργαλείων.

Η δράση «Noise-script with Theremidi Orchestra» αποσκοπεί στην εκμάθηση του συλλογικού παιξίματος άτονης μουσικής με τη βοήθεια οπτικών εργαλείων. Για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες, οι Theremidi Orchestra θα δημιουργήσουν ένα οπτικοακουστικό έργο το οποίο θα λειτουργεί σαν νύξη ως προς την ηχητική τους δημιουργία. Η έμπνευση για το εργαστήρι προέρχεται από μια κλασική παρτιτούρα για πειραματικά ηχητικά εικαστικά έργα (sound art): το «Cornelius Cardew Treatise» και άλλα παραδείγματα πρώιμων οπτικών παρτιτούρων. Η Οπτική Μουσική είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί οπτικές δομές στη μουσική και μουσικές δομές σε οπτικά μοτίβα. Η δράση «Noise-script» θέτει ένα ερώτημα ως προς τη χρήση της οπτικής μουσικής στην μετα-ψηφιακή εποχή, όταν η σύνδεση του φυσικού χώρου με ψηφιακές και αναλογικές τεχνολογίες είναι απαραίτητη.

Το εργαστήρι απευθύνεται στον καθένα που ενδιαφέρεται για electronics, DIY διαδικασίες, hacking, θόρυβο και πειραματικά ηχητικά εικαστικά έργα (sound art), media art και όλα αυτά τα σπουδαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μέσω της ηχητικής και οπτικής γλώσσας. Η προηγούμενη γνώση και εμπειρία με το θέμα δεν είναι απαραίτητη, πέρα από μια δόση περιέργιας στην ακοή, την όραση και την αφή. Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ THEREMIDI ΟΡΧΗΣΤΡΑ | CC licence
Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μέσα από τέσσερα αναλογικά ηλεκτρονικά κυκλώματα: Theremini 4011, MicroNoise, Touchtone και Super-in-Low

+ Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα το τριήμερο 21 – 23 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 μέχρι τις 21:00 με είσοδο ελεύθερη. Στο τέλος της τρίτης ημέρας του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη σύνθεσή τους σε ένα live performance. Θα ακολουθήσει live performance από τους Theremidi Orchestra και τον Tomash Ghz. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Ανώτατο όριο 10 συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: 22 445456 / info@artosfoundation.org

You May Also Like

Γενεύη: ψήφισμα για Πολιτιστικά Δικαιώματα με πρωτοβουλία Κύπρου

Με πρωτοβουλία της Κύπρου, υιοθετήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ομόφωνα, από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων ...

«Κωδικός Κόκκινο»: το θεατρικό A Few Good Men από την Alpha Square

Δεκατέσσερις ηθοποιοί συμμετέχουν στη νέα παραγωγή της ομάδας Alpha Square με τίτλο «Κωδικός Κόκκινο», ...

Αποφυλακισμένες αλλά μόνες οι δύο Pussy Riot

Έξι μέλη του ρωσικού πανκ γκρουπ Pussy Riot υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, στην οποία επιμένουν ...

Η εφημερίδα της επανάστασης

Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας Teshreen 17 δημοσιεύθηκε στις 28 Νοεμβρίου. Το όνομα της ...

Το αρχείο ενός σπουδαίου δημοτικιστή σε μία ιστοσελίδα

Ο κορυφαίος Ελληνας φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς άφησε παρακαταθήκη ένα τεράστιο έργο. Αδρό πειστήριο της ...

Φικρέτ Ντεμιράγ μεταφρασμένος στα ελληνικά

H Ανθη Καρρά μετέφρασε και οι Εκδόσεις Ετεροτοπία ανέλαβαν την έκδοση του βιβλίου «Ρίζες ...

X