Διάλεξη της Κατερίνας Περιστέρη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Κατερίνα Περιστέρη, η πολυσυζητημένη αρχαιολόγος – επικεφαλής των ανασκαφών του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, θα είναι η ομιλήτρια της 3ης ετήσιας διάλεξης της Alpha Bank για τη Γιορτή των Γραμμάτων, στις 28 Ιανουαρίου 2016.

Έπειτα από το παγκόσμιο ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι ανασκαφές στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα φιλοξενήσει την κ. Περιστέρη για μία μοναδική και -όπως αναμένεται- ενδιαφέρουσα διάλεξη.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Γιορτής των Γραμμάτων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στις 18:30 στην αίθουσα διαλέξεων Β108 του κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της κ. Περιστέρη στην Κύπρο για να παρουσιάσει την πορεία και τα αποτελέσματα της ανασκαφικής έρευνας για το Μακεδονικό Ταφικό Συγκρότημα του Τύμβου Καστά Αμφίπολης, καλύπτοντας την περίοδο 2012 -2014.

Συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κ. Θεόδωρος Μαυρογιάννης, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2014 υποστήριξε ότι o Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι μακεδονικός τάφος και οικοδομήθηκε περί το 325 π.Χ. κατά παραγγελία του Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Cyprus Ltd, κ. Γιώργος Γεωργίου.

+ Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό. Δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 22894334. Πληροφορίες: τηλ. 22894305, email events@ucy.ac.cy

You May Also Like

Pafos2017: Μια υπέροχη ευκαιρία

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την Κύπρο, και μάλιστα από τη Λευκωσία, απέστειλε στις 9 ...

Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κύπρου η Άλκη Ζέη

Επίτιμη διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα ...

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία δικοινοτικού διαγωνισμού διηγήματος

Tα αποτελέσματα του δικοινοτικού διαγωνισμού διηγήματος (2017-2018), χορηγός του οποίου είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ...

Η Μαρία Κάλλας «επιστρέφει» στη σκηνή

Η θρυλική ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας «επιστρέφει» στη σκηνή 45 χρόνια μετά μέσω ...

Ανακοινώθηκαν οι επτά του Διαγωνισμού για το νέο Κυπριακό Μουσείο

Τις επτά αρχιτεκτονικές προτάσεις που έχουν επιλεγεί για το νέο Κυπριακό Μουσείο ανακοίνωσε η ...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου πάει Βουλή

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρεθούν σήμερα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (ΣΟΝΚ), ...

X