Έναν πολύ ενδιαφέροντα διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Φαγητό του δρόμου: αποτυπώνοντας την κουλτούρα του φαγητού στην Κύπρο» πραγματοποιεί αυτό το διάστημα το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό και Κινηματογραφικό Όμιλο Έγκωμης.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Φαγητό του δρόμου: από το χθες στο σήμερα», μιας κατηγορίας που περιλαμβάνει όλα τα τρόφιμα και ποτά που διατίθενται από πλανόδιους πωλητές στο δρόμο ή σε άλλο δημόσιο χώρο για άμεση, επιτόπια κατανάλωση. Αυτά μπορεί να είναι κουλούρια, πόμπες, πίτες, σάντουιτς, παγωτό, ξηροί καρποί, λεμονάδα, αϊράνι, σε κάποιες περιπτώσεις φρούτα έτοιμα για επιτόπια κατανάλωση, σιταροπούλα, μαλλί της γριάς, λουκουμάδες, σιάμισιη και άλλα.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν έργα, αποτυπώνοντας φωτογραφικά την παρασκευή, διάθεση και κατανάλωση φαγητού του δρόμου στην Κύπρο. Οι φωτογραφίες μπορεί να απεικονίζουν πωλητές, ειδικό υλικό εξοπλισμό, τεχνικές παρασκευής, πώληση, τρόπους σερβιρίσματος/κατανάλωσης και άλλα συναφή με το θέμα στοιχεία, πάντοτε εντός της σφαίρας του δημόσιου χώρου.
Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής η 29η Φεβρουαρίου 2016. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρώτο 15ήμερο Μαρτίου από την κριτική επιτροπή που απαρτίζουν οι φωτογράφοι Ιωάννης Γέρου, Χαράλαμπος Παρασκευά και Μενέλαος Πίττας, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γεωργιάδης και η δημοσιογράφος και foodstylist Φλωρεντία Κυθραιώτου.
+ Για περισσότερες πληροφορίες: foodmuseum.cs.ucy.ac.cy / 99059820.