Ειδικές Ξεναγήσεις “Οχυρώνοντας τη Λευκωσία” στο Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, μέσα στο πλαίσιο των προγραμμάτων του για το 2016, πραγματοποιεί κύκλο ειδικών ξεναγήσεων στις μόνιμες συλλογές του.

«Οχυρώνοντας τη Λευκωσία» είναι το θέμα των πρώτων ειδικών ξεναγήσεων. Αφορμή δίνει η αναβάθμιση της διαδραστικής εφαρμογής πολυμέσων «Τα τείχη της Λευκωσίας».

Μέσα από την σπάνια Συλλογή Χαρτών του Μουσείου, που εικονίζουν την Ενετική οχύρωση της πόλης της Λευκωσίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με τον σχεδιασμό και το κτίσιμο των τειχών που περικλείουν μέχρι σήμερα το πολυσύχναστο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς επίσης για τα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τις οχυρώσεις της πόλης μας.

Διαδραστικό μέρος της ξενάγησης θα αποτελέσει η τρισδιάστατη ψηφιακή παρουσίαση σε τελευταίας τεχνολογίας οθόνη αφής. Θα περιλαμβάνει διαχρονική εξέλιξη και ανάπτυξη της τοπογραφίας της περιοχής και κυρίως παρουσίαση της διαμόρφωσης των οχυρώσεων της πόλης κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας και Ενετοκρατίας.

+ Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 17:00, στην ελληνική γλώσσα και την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην αγγλική γλώσσα. Ξεναγεί η Έφορος του Μουσείου Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 22661475 / info@leventismuseum.org.cy

You May Also Like

Ντι Κάπριο, Ντε Νίρο και Σκορτσέζε, μαζί σε μια ταινία

Ετοιμάζεται ταινία με θέμα τους φόνους των μελών της φυλής των Οσέιτζ και τις ...

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για το Onassis AiR 2020/21

Μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά του, κατά την οποία το ετήσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ...

Δωρεά από Metallica στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Οι Metallica ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν 100.000 δολάρια μέσω του φιλανθρωπικού τους ιδρύματος για ...

Απεβίωσε η Γουίτνεϊ Χιούστον

«Δυστυχώς είναι αλήθεια», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της διάσημης τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον, ο ...

Τα Μουσεία της Κύπρου γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015

Με τη συμμετοχή 20 μουσείων θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) και ...

X