Ειδικές Ξεναγήσεις “Οχυρώνοντας τη Λευκωσία” στο Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, μέσα στο πλαίσιο των προγραμμάτων του για το 2016, πραγματοποιεί κύκλο ειδικών ξεναγήσεων στις μόνιμες συλλογές του.

«Οχυρώνοντας τη Λευκωσία» είναι το θέμα των πρώτων ειδικών ξεναγήσεων. Αφορμή δίνει η αναβάθμιση της διαδραστικής εφαρμογής πολυμέσων «Τα τείχη της Λευκωσίας».

Μέσα από την σπάνια Συλλογή Χαρτών του Μουσείου, που εικονίζουν την Ενετική οχύρωση της πόλης της Λευκωσίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με τον σχεδιασμό και το κτίσιμο των τειχών που περικλείουν μέχρι σήμερα το πολυσύχναστο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς επίσης για τα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τις οχυρώσεις της πόλης μας.

Διαδραστικό μέρος της ξενάγησης θα αποτελέσει η τρισδιάστατη ψηφιακή παρουσίαση σε τελευταίας τεχνολογίας οθόνη αφής. Θα περιλαμβάνει διαχρονική εξέλιξη και ανάπτυξη της τοπογραφίας της περιοχής και κυρίως παρουσίαση της διαμόρφωσης των οχυρώσεων της πόλης κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας και Ενετοκρατίας.

+ Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 17:00, στην ελληνική γλώσσα και την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην αγγλική γλώσσα. Ξεναγεί η Έφορος του Μουσείου Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 22661475 / info@leventismuseum.org.cy

You May Also Like

Αντίο Jorge Semprun

«Έφυγε» χθες Τρίτη, 7 Ιουνίου, σε ηλικία 88 ετών ο Ισπανός συγγραφέας Χορχέ Σεμπρούν, ...

Επιπλέον παραστάσεις για την «Αριζόνα»

Λόγω μεγάλης ζήτησης, η παράσταση «Aριζόνα» με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Κώστα Καζάκα επιστρέφει ...

Το 2011 σε δύο λεπτά και 52 δευτερόλεπτα

Η Google δημιούργησε ένα βίντεο με την ανασκόπηση του 2011, μιας χρονιάς δύσκολης για ...

Αντίο στον Τζόελ Σούμαχερ

Ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή στα 80 του ...

Έκθεση του Ανδρέα Παρασκευά στο Μουσείο Πιερίδη

Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2016 παρουσιάζεται στο Μουσείο Πιερίδη, στη Λάρνακα, έκθεση με έργα ...

Βραβείο LUX 2014 | Ida

Με την ταινία Ida ολοκληρώνεται στη Λευκωσία η προβολή των τριών ταινιών που διεκδικούν ...

X