Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Λεβεντείου Πινακοθήκης

To Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Λεβεντείου Πινακοθήκης διοργανώνει και παρουσιάζει δύο καινούρια ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο Ένα Πρωινό Παρέα με τους Ιμπρεσιονιστές, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα χρώματα και την τεχνοτροπία του Ιμπρεσιονισμού, ενός εκ των σημαντικότερων κινημάτων τέχνης του 19ου αιώνα.

Μετά από ξενάγηση στην αίθουσα των Ιμπρεσιονιστών στον πρώτο όροφο της Πινακοθήκης, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση πάντα του μουσειοπαιδαγωγού, θα προσκληθούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εκφραστούν δημιουργικά φιλοτεχνώντας το δικό τους ιμπρεσιονιστικό έργο τέχνης.

+ Το πρώτο αυτό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 10:30 με διάρκεια δύο ωρών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο Ζωγραφίζοντας Νεκρή Φύση και απευθύνεται σε ενήλικες.

Οι λάτρεις της τέχνης θα μάθουν τα μυστικά των μεγάλων δασκάλων μέσα από τα θαυμάσια έργα της Λεβεντείου Πινακοθήκης και θα αφεθούν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση νεκρής φύσης. Το πρόγραμμα που έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός Αλέξης Μιχαηλίδης ολοκληρώνεται σε τέσσερα δίωρα εβδομαδιαία εργαστήρια που περιλαμβάνουν σύντομη διάλεξη, εξειδικευμένη ξενάγηση και εισαγωγή στη ζωγραφική νεκρής φύσης με προσωπική καθοδήγηση, χρησιμοποιώντας μολύβι και κάρβουνο.

+ Το δεύτερο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 03, 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου στις 18:30 με διάρκεια δύο ωρών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 80 ευρώ (και για τα 4 σχετικά εργαστήρια).

Ο αριθμός συμμετοχής και για τα δύο προγράμματα είναι περιορισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες: 22668838 / education@leventisgallery.org

You May Also Like

Προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών LUX 2015 σε Λευκωσία και Πάφο

Για άλλη μια χρονιά το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο έχει τη τιμή ...

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων

Τα κάλαντα του Νικόλα Άσιμου, από την ταινία «Αλλος Για Τον Κορυδαλλό-Τα Βαποράκια», 1983 ...

Ο Στάθης Λιβαθινός νέος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας

Ο Στάθης Λιβαθινός ορίζεται ως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, με απόφαση ...

Διεθνές Φεστιβάλ Performance Art στη Λευκωσία

«Διαδρομή Προτεραιότητας» είναι ο τίτλος του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Performance Art το οποίο πραγματοποιείται ...

Η Ολυμπία και οι άλλοι στον ΘΟΚ

«Μαμά που πας;!!!» είναι το έργο στο οποίο θα δούμε τη βραβευμένη με Όσκαρ ...

«Μίλα μου Ιστορικά» |Σειρά διαδικτυακών διαλέξεων από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής εγκαινιάζει μια ...

X