Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Λεβεντείου Πινακοθήκης

To Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Λεβεντείου Πινακοθήκης διοργανώνει και παρουσιάζει δύο καινούρια ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο Ένα Πρωινό Παρέα με τους Ιμπρεσιονιστές, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα χρώματα και την τεχνοτροπία του Ιμπρεσιονισμού, ενός εκ των σημαντικότερων κινημάτων τέχνης του 19ου αιώνα.

Μετά από ξενάγηση στην αίθουσα των Ιμπρεσιονιστών στον πρώτο όροφο της Πινακοθήκης, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση πάντα του μουσειοπαιδαγωγού, θα προσκληθούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εκφραστούν δημιουργικά φιλοτεχνώντας το δικό τους ιμπρεσιονιστικό έργο τέχνης.

+ Το πρώτο αυτό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 10:30 με διάρκεια δύο ωρών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο Ζωγραφίζοντας Νεκρή Φύση και απευθύνεται σε ενήλικες.

Οι λάτρεις της τέχνης θα μάθουν τα μυστικά των μεγάλων δασκάλων μέσα από τα θαυμάσια έργα της Λεβεντείου Πινακοθήκης και θα αφεθούν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση νεκρής φύσης. Το πρόγραμμα που έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός Αλέξης Μιχαηλίδης ολοκληρώνεται σε τέσσερα δίωρα εβδομαδιαία εργαστήρια που περιλαμβάνουν σύντομη διάλεξη, εξειδικευμένη ξενάγηση και εισαγωγή στη ζωγραφική νεκρής φύσης με προσωπική καθοδήγηση, χρησιμοποιώντας μολύβι και κάρβουνο.

+ Το δεύτερο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 03, 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου στις 18:30 με διάρκεια δύο ωρών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 80 ευρώ (και για τα 4 σχετικά εργαστήρια).

Ο αριθμός συμμετοχής και για τα δύο προγράμματα είναι περιορισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες: 22668838 / education@leventisgallery.org

You May Also Like

Η συναρπαστική ιστορία της Ολυμπίας Δουκάκη

Γράφει η Μιράντα Λυσάνδρου Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ολυμπία» του Κύπριου σκηνοθέτη Χάρη Μαυρομιχάλη θα ...

Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει η έναρξη της νέας φωταγώγησης της Ακρόπολης των ...

Το WINDCRAFT MUSIC FEST 7 μπαίνει σε αναμονή

Οι αναπάντεχες εξελίξεις των τελευταίων μηνών επηρέασαν ραγδαία όλους τους τομείς της ζωής μας, ...

Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας, το πιο αντιπροσωπευτικό κτήριο του Κυπριακού Μοντερνισμού

Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας ανέδειξε ως το αντιπροσωπευτικότερο κτήριο του Κυπριακού Μοντερνισμού δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ...

Nέες εγγραφές στον Εθνικό Κατάλογο ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2018

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ...

A Family Affair στη Λάρνακα

H Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου προβάλλει το ντοκιμαντέρ A Family Affair-Οικογενειακή Υπόθεση της Αγγελικής Αριστομενοπούλου. Ένα ...

X