Η Penguin Random House προσλαμβάνει και χωρίς πτυχίο

O παγκόσμιος εκδοτικός όμιλος Penguin Random House ανακοίνωσε ότι πλέον δεν θα απαιτείται οι υποψήφιοι για νέες θέσεις εργασίας να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Η εταιρεία είπε ότι ήθελε να ανοίξει ευκαιρίες για να προσελκύσει περισσότερους υποψηφίους από διαφορετικό υπόβαθρο στον χώρο των εκδόσεων.Μια βιομηχανία που έχει επικριθεί για την έλλειψη της διαφορετικότητας.

Ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της  Penguin Random House , Neil Morrison, δήλωσε ότι όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της απόκτησης πτυχίου και της μελλοντικής επαγγελματικής επιτυχίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις μήνες μετά απο το λογιστικό γραφείο Ernst & Young, ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες απόφοιτων της Βρετανίας, έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση, λέγοντας ότι τον Αύγουστο πλέον δεν θα λαμβάνει υπόψη το πτυχίο ή τα αποτελέσματα A-level κατά την αξιολόγηση υποψήφιων εργαζομένων.

Και τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία PricewaterhouseCoopers ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εγκαταλείψει τα αποτελέσματα των εξετάσεων A-level ως αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσληψη αποφοίτων λόγω του αθέμιτου πλεονεκτήματος που παρέχεται στους μαθητές ιδιωτικών/ανεξάρτητων σχολείων.

Ο Morrison, δήλωσε: «Θέλουμε να προσελκύσουμε  τους καλύτερους ανθρώπους για να βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί και να διαμορφωθεί το μέλλον της εταιρείας μας, ανεξάρτητα απο πού προέρχονται και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκέφτονται και να δρουν με διαφορετικό τρόπο. Απλά, εάν είστε ταλαντούχοι και έχετε δυνατότητες, θέλουμε να σας γνωρίσουμε. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για την συντονισμένη δράση μας να κάνουμε τη εκδοτική βιομηχανία πολύ, πολύ πιο περιεκτική από ό, τι ήταν μέχρι σήμερα. Πρέπει να γίνουμε πιο ορατοί στους ταλαντούχους ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον μας:Για να εκδίδουμε τα καλύτερα βιβλία που να απευθύνονται σε αναγνώστες παντού, θα πρέπει να έχουμε άνθρωπους από διαφορετικά υπόβαθρα με διαφορετικές προοπτικές και ένα εργατικό δυναμικό που να αντανακλά πραγματικά τη σημερινή κοινωνία».

Η Penguin Random House είπε ότι ελπίζει να στείλει ένα σαφές μήνυμα: ότι οι απόφοιτοι είναι ακόμα ευπρόσδεκτοι,  ότι το πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησαν δεν θα επηρεάσει τις πιθανότητές επιτυχίας τους και ότι το να μην έχει πτυχίο δεν θα αποκλείει πλέον έναν υποψήφιο από το να πάρει μια δουλειά.

ΠΗΓΗ:theguardian.com

 

You May Also Like

Αρχιεπίσκοπος για Εθνολογικό Μουσείο: Να φύγουν μέχρι τον Ιούνιο

Συγκρότημα μουσείων περιμετρικά της Αρχιεπισκοπής επιδιώκει να δημιουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, στο πλαίσιο ...

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Απονεμήθηκαν το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών κατά τη διάρκεια ...

Χριστόδουλος Παναγιώτου: τα έργα που ξεχώρισαν οι New York Times

Ο Χριστόδουλος Παναγιώτου περιλαμβάνεται σε ένα κείμενο των New York Times για τις εικαστικές ...

Αφγανές κινηματογραφίστριες απευθύνουν έκκληση από το φεστιβάλ της Βενετίας

Οδυνηρή μαρτυρία πριν λίγες μέρες στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας όπου δύο αφγανές κινηματογραφίστριες ...

Cyprus Jazz Workshop για 5η χρονιά

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τον πετυχημένο ...

Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα: το χρίσμα και το χρήμα

Στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται η κρατική χρηματοδότηση στην πόλη που θα ...

X