Οι «ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» μένουν Λονδίνο

Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ Πολυαγαπημένες μέρες του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη σε σενάριο-παραγωγή Γιώργου Αβραάμ, μένει Λονδίνο! Η προσμονή, ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση κατά την υποδοχή του κυπριακού ντοκιμαντέρ στο Λονδίνο, φάνηκε στις έντονες αντιδράσεις του κοινού στην Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015.

Το κοινό εξαφάνισε τα εισιτήρια ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα, προτρέποντας τους υπεύθυνους του σινεμά ArtΗouse Crouch Εnd στο Λονδίνο να παρατείνουν τις προβολές και για τον μήνα Φεβρουάριο.

«For those of you who missed the premiere of BELOVED DAYS, we have secured two more screenings in February on 7th and 14th. Last time it sold out pretty quick so make sure to book in advance to see this funny, thoughtful and beautifully shot Greek documentary set in the village of Karmi, CYPRUS».

Μεγάλη τιμή για τους Κύπριους δημιουργούς αποτελούν τα θετικά σχόλια του κοινού, το οποίο επιβράβευσε το δημιουργικό ντοκιμαντέρ και την τεράστια προσπάθεια των συντελεστών.

+ Οι ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ,  «ένα από τα καλύτερα κυπριακά ντοκιμαντέρ», μένει Λονδίνο για δυο ακόμη προβολές, στις 07 και 14 Φεβρουαρίου 2016 στο σινεμά ArtΗouse Crouch Εnd στο Λονδίνο. Ώρα προβολής: 8 το βράδυ.

Το ντοκιμαντέρ, που μετρά έξι χρόνια έρευνας και γυρισμάτων, παραγωγής Walking Around The World έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από κριτικούς κινηματογράφου, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά μέσα στη Νέα Υόρκη και στο Aljazeera, καθώς επίσης σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στην Κύπρο.

«Το Beloved Days είναι ένα ερωτικό γράμμα σε μια ανέμελη εποχή όπου άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα τι είναι το σινεμά, είχαν το ίδιο το σινεμά στην πίσω αυλή τους. Άνθρωποι χαμογελαστοί, ανοιχτόκαρδοι, φιλόξενοι, χωρατατζήδες. Και που συμπτωματικά έζησαν τις τελευταίες μέρες της κυπριακής αθωότητας λίγο πριν την τρομοκρατία, το πραξικόπημα, την εισβολή».

Η επίσημη πρεμιέρα έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο του 2015 και ακολούθησε τον Αύγουστο η επίσημη επιλογή του ντοκιμαντέρ στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λεμεσού, όπου προβλήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Προσκλήθηκε επίσημα και έλαβε μέρος στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αλεξάνδρεια, αρχές Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο του ’15 στη Βαρκελώνη, επιλέγηκε από το Medimed, το διεθνώς αναγνωρισμένο Ευρώ-μεσογειακό μάρκετ  αποκλειστικά για δημιουργικά ντοκιμαντέρ, όπου εκπροσώπησε την Κύπρο.

Τον Νοέμβριο το δημιουργικό ντοκιμαντέρ “Πολυαγαπημένες μέρες” έκανε πρεμιέρα στη Λευκωσία και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με τις τρεις προβολές να είναι sold out. 

Σύνοψη ντοκιμαντέρ 

Το 1970 οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της ταινίας “Πολυαγαπημένη”, με συνεργείο και ηθοποιούς του Hollywood. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες.

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Με αφορμή την ταινία Πολυαγαπημένη, η οποία γυρίστηκε το 1970 στην Κύπρο και στο κατεχόμενο -σήμερα- χωριό Κάρμι, αρχική μου επιδίωξη ήταν να μεταφέρω εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής και παράλληλα να προσεγγίσω δημιουργικά την πολλά υποσχόμενη πορεία του νησιού ως κινηματογραφικού προορισμού: μια πορεία, που σταμάτησε γρήγορα και άδοξα μετά την Τουρκική εισβολή του 1974. Ωστόσο, αναπόσπαστη προέκταση αυτής της προσέγγισης αποτελούν οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα όσων βίωσαν αυτά τα δυο σημαντικά γεγονότα, και οι αλλαγές που επέφεραν στη ζωή και την ψυχοσύνθεσή τους».

+ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ντοκιμαντέρ: facebook.com/BelovedDaysDocumentary /www.beloveddays.com

You May Also Like

PEDIAIOS HAPPENING 2015 – OPEN CALL FOR ARTISTS

Η Στέγη Χορού Λευκωσίας ανακοινώνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το PEDIAIOS HAPPENING 2015, που θα πραγματοποιηθεί την ...

Ψηφιοποιήθηκε το αρχείο του Μάριου Τόκα

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ψηφιοποίηση του προσωπικού, καλλιτεχνικού και οικογενειακού αρχείου του Μάριου Τόκα, όπως ...

Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες διεκδικούν το Μουσείο Τζορτζ Λούκας

Δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής είναι σε διαμάχη για το ποια θα ...

Μάργκαρετ Άτγουντ και Μπερναντίν Εβαρίστο μοιράστηκαν το Βραβείο Booker 2019

Το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου απονεμήθηκε το φετινό λογοτεχνικό βραβείο Booker 2019, στο ...

Συνεργασία Birdlife Cyprus με την εικονογράφο Δάφνη Χριστοφόρου

«Υιοθέτησε ένα πουλί» είναι η νέα δράση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου [Birdlife Cyprus] για ...

Φεστιβάλ «Εικόνες και όψεις του εναλλακτικού κινηματογράφου»

Είναι ανατρεπτικό, πλουραλιστικό και εναλλακτικό: το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου» σηκώνει ...

X