Το National Theatre Live στην Πάφο

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 εντάσσεται στο δίκτυο προβολών του προγράμματος National Theatre Live, ένα project του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου το οποίο έχει ως στόχο να δώσει στο παγκόσμιο θεατρόφιλο κοινό πρόσβαση στις καλύτερες παραστάσεις της βρετανικής σκηνής.

Το National Theatre, γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη δυναμική και πλούσια θεατρική σκηνή του, συνδυάζει τη μακρά θεατρική παράδοση από την εποχή του Σαίξπηρ με νέες, πρωτοπόρες δημιουργίες που θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Πάφου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα National Theatre Live συνδέει δεκάδες χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιλεγμένες παραγωγές της παγκοσμίου εμβέλειας θεατρικής σκηνής του Λονδίνου. Σήμερα, οι παραγωγές του ΝΤ Live προβάλλονται σε περισσότερους από 1,100 επιλεγμένους κινηματογραφικούς, ή θεατρικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Πίσω από την ιδέα αυτή βρίσκονται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Νational Theatre, Nicholas Hytner, και ο παραγωγός David Sabel, οι οποίοι θέλησαν να ξεπεράσουν τα όρια της παραδοσιακής θεατρικής εμπειρίας και να δώσουν στο κοινό που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο βρετανικό θέατρο τη δυνατότητα να βιώσει τη θεατρική εμπειρία.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΦΟ

Tετάρτη, 13 Ιανουαρίου, Παλιά Ηλεκτρική 20:00

Αυλαία του προγράμματος πραγματοποιείται με τη βραβευμένη παράσταση Η Ακρόαση με την εξαίρετη ηθοποιό Helen Mirren στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Μια από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του National Theatre που καταχειροκροτήθηκε από κοινό και κριτικούς. Το έργο αναφέρεται στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ με έκαστο από τους 12 πρωθυπουργούς της στα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ. Αυτές οι συναντήσεις ήταν κρυφές και ιδιωτικές. Εκλεγμένοι πολιτικοί, που έρχονται και παρέρχονται, μπαινοβγαίνουν από την περιστρεφόμενη πόρτα της, ενώ αυτή παραμένει σταθερή, περιμένοντας τον επόμενο πρωθυπουργό.

Την παράσταση υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Stephen Daldry σκηνοθέτης των ταινιών Billy Elliot και The Hours μεταξύ άλλων.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, Παλιά Ηλεκτρική 20:00

Η επόμενη προβολή του προγράμματος National Theatre Live συνεχίζει με το σαιξπηρικό αριστούργημα Άμλετ με τον ταλαντούχο Benedict Cumberbatch. «Eνας φλογερός Άμλετ πέντε αστέρων» από την Daily Telegraph, «Χαρισματική και ευφυής ερμηνεία» από την Evening Standard. Η παράσταση έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές και έχει προβληθεί σε εκατοντάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

Ενόσω η χώρα ετοιμάζεται για πόλεμο, μια οικογένεια καταρρέει. Αναγκασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, αλλά ανίκανος να δράσει, ο Άμλετ εξοργίζεται με την αδυναμία του μπροστά στη δύσκολη κατάσταση και θέτει σε κίνδυνο τόσο την ψυχική του υγεία, όσο και την ασφάλεια του κράτους.

Σκηνοθεσία: Lyndsey Turner που τιμήθηκε το 2014 με το βραβείο «Λόρενς Oλίβιε» (Posh, Chimerica)

+ Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Παλιά Ηλεκτρική” (Βλαδίμηρου Ηρακλέους 8, Πάφος) στις 20:00 και θα συνοδεύονται από ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Είσοδος προς 10 / 7 (μαθητές, συνταξιούχοι) από τα γραφεία του Οργανισμού Πάφος2017. Για περισσότερες πληροφορίες: 26 932017, facebook.com/pafos2017, www.pafos2017.eu

You May Also Like

«Έφυγε» ο σκηνοθέτης Ντίνος Κατσουρίδης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ο σκηνοθέτης και διευθυντής ...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Οκτωβρίου – Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου Gilad Ephrat String Ensemble: Rainbow of Sounds and Strings WORLD MUSIC ...

Για την Αγία Σοφία

Τρεις τοποθετήσεις με αφορμή την απόφαση για τη μετατροπή του ναού της Αγίας του ...

Flash: Καλλιτέχνες και κοινό συζητούν στη Λεμεσό

Προβληματισμούς και ερωτήματα γύρω από τη δημιουργική διαδικασία θέτει η πλατφόρμα Flash, που πραγματοποιείται ...

Βιβλίο ανοικτής πρόσβασης για την «Αρχαιολογία των Καταποντισμένων Τοπίων της Ευρώπης»

Τις ημέρες που «Μένουμε Σπίτι», ένα βιβλίο ανοικτής πρόσβασης για την υποθαλάσσια αρχαιολογική κληρονομιά ...

Filmingincyprus.gov.cy | Μια ιστοσελίδα για θέματα κινηματογράφου

Ειδική ιστοσελίδα για τα θέματα κινηματογράφου ετοίμασαν και παρουσιάζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου ...

X