4ο Cyprus International Performance Art Festival / Πρόσκληση καλλιτεχνών

Το Cyprus International Performance Art Society προσκαλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στο 4ο Cyprus International Performance Art Festival 2016 με τίτλο “New Synchronicities: (no) one’s action, everyone’s celebration” για τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής καλλιτεχνικής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στην καρδιά του νησιού τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ένα 7ήμερο site-sensitive καλλιτεχνικό εργαστήριο το οποίο θα καθοδηγήσει η Χριστίνα Γεωργίου, ιδρύτρια του CIPAF και εικαστικός καλλιτέχνης του performance art, που εδρεύει στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί πριν από την ανοικτή στο κοινό, εκδήλωση του φεστιβάλ. Ο σκοπός είναι να κτιστούν συνδετικές γέφυρες μεταξύ της φύσης, της τέχνης και των ατόμων. Ο κόσμος μας αλλάζει ραγδαία λόγω των ανθρώπινων επιδράσεων και επιρροών και μαζί με τις αυξανόμενες απαιτήσεις για αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα υπάρχει έντονα η τάση να αποσυνδεόμαστε από τη φύση. Φτάνουμε στο σημείο να υποτιμούμε τόσο τις δυνάμεις όσο και την ευαλωτότητα του φυσικού κόσμου και τελικά ξεχνάμε τις κοινές συνδέσεις που μοιραζόμαστε.

Μέσα από αυτή τη δημιουργική εκδήλωση, αναζητούμε New Synchronicities (νέες συγχρονικότητες) χρησιμοποιώντας τα καλλιτεχνικά μέσα ώστε να αναθερμάνουμε και να σχηματίσουμε μια νέα σχέση (μια νέα συγχρονικότητα) μέσα στο περιβάλλον μας.

Η πρόθεση αυτού του εγχειρήματος είναι μαζί με τη διαμονή μας στο βουνό να εργαστούμε συλλογικά κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου και μέσω αυτής της διαδικασίας να επινοήσουμε καινούργια έργα performance τα οποία θα παρουσιαστούν στους θεατές κατά τη διάρκεια του ανοικτού στο κοινό φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Ιουνίου 2016.

+ Το εργαστήρι και το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην πανέμορφη περιοχή του Μιτσερού, από τις 03 μέχρι τις 12 Ιουνίου 2016. 8-10 καλλιτέχνες θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο εργαστήριο και το φεστιβάλ που θα ακολουθήσει, για τα οποία δεν υπάρχει οποιοδήποτε κόστος συμμετοχής. Τελική προθεσμία για υποβολή δηλώσεων συμμετοχής η 28η Φεβρουαρίου 2016. Οι επιλεχθέντες καλλιτέχνες θα ενημερωθούν με email μέχρι τις 04 Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή δήλωσης συμμετοχής: www.cipafestival.com/?wp=open-call

You May Also Like

«Η Κορνάρο πάει Όπερα» στο Λεβέντειο Μουσείο

Μια σπάνια παρτιτούρα του 1841, γραμμένη στο Μόναχο για την«Βασίλισσα της Κύπρου» Αικατερίνη Κορνάρο ...

«This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist», ντοκιμαντέρ στο Netflix τον Απρίλιο

Το τελευταίο ντοκιμαντέρ true crime του Netflix αφορά τη διαβόητη ληστεία στο Isabella Stewart ...

Σάρωσε -πάλι- η Lady Gaga τα βραβεία της MTV

Tέσσερα βραβεία πήρε στο σπίτι η Lady Gaga, μετά την τελετή απονομής των ευρωπαϊκών ...

Επιστρέφουν οι τέσσερις εικόνες του Αντιφωνητή

Τέλος στη 18χρονη διεκδίκηση τεσσάρων εικόνων των Αποστόλων Ιωάννη, Μάρκου, Πέτρου και Παύλου δίνει ...

Τιμή στον Α. Κωνσταντινίδη από την Ένωση Σκηνοθετών

Με τη βράβευση του σκηνοθέτη Αντρέα Κωνσταντινίδη έπεσε η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Κυπρίων ...

Έργο του Βαλεντίνου Χαραλάμπους το επιτοίχιο στο “Ασπέλια”

Η φωτογραφία του επιτοίχιου κεραμικού λήφθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2020 μετά το άνοιγμα τμήματος ...

X