Εργαστήρι με τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο / Πάφος2017

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017, προετοιμάζοντας την θεατρική παραγωγή της πολυεθνικής, πολύγλωσσης τραγωδίας «Τρωάδες» του Ευριπίδη το 2017, διοργανώνει εργαστήρι για ηθοποιούς αλλά και ανοικτή παρουσίαση στο κοινό της διάσημης μεθόδου του Θεόδωρου Τερζόπουλου με τίτλο Η Επιστροφή του Διόνυσου.

Ο παγκοσμίου φήμης καταξιωμένος, Θεόδωρος Τερζόπουλος, εμπνευστής και σκηνοθέτης του έργου Τρωάδες, παρουσιάζει τη μέθοδο που έχει αναπτύξει για ηθοποιούς με τίτλο Η επιστροφή του Διόνυσου.

Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης για τον ηθοποιό βασίζεται τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην πρακτική, στην περίφημη αποδόμηση, και σε ασκήσεις που ενεργοποιούν το σώμα, τη φωνή, την αναπνοή, την εκφορά του λόγου, το ρυθμό, την είσοδο και την έξοδο στη σκηνή, αλλά και επί σκηνής παρουσία. Η μέθοδος διδάσκεται ήδη σε πολλές Ακαδημίες Τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κυκλοφόρησε σε βιβλίο τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ρώσικα, ενώ είναι υπο έκδοση στα Γερμανικά, Τούρκικα, Πολωνικά, Κινέζικα, Κορεάτικα και Αγγλικά. “Η επιστροφή του Διόνυσου” αποτελεί μιαν έκδοση του Θεάτρου Άττις, σε σχεδιασμό και επιμέλεια της Δέσποινας Μεϊμάρογλου.

Ειδικό εργαστήριο για ηθοποιούς στην Πάφο

Μέσα από μια ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων ηθοποιών, επιλέχθηκαν 28 νέοι ηθοποιοί οι οποίοι θα διδαχθούν υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Σάββα Στρούμπου την περίφημη μέθοδο Η Επιστροφή του Διόνυσου.

Το εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσο των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ενίσχυση του δημιουργικού δυναμικού της Κύπρου. Οι ηθοποιοί που έχουν επιλεχθεί θα παρακολουθήσουν χωρίς καμιά επιβάρυνση το εργαστήριο το οποίο πραγματοποιηθεί στην Πάφο από τις 15 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου στην Πάφο.

Η παρουσίαση

Η παρουσίαση θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στην Πάφο.

Ομιλητές στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα είναι ο Σόλωνας Ξενόπουλος, Κοσμήτωρας της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις και γνώστης του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του θεάτρου του στην Αθήνα, ο Σάββας Στρούμπος βοηθός του Θεόδωρου Τερζόπολου και ο ίδιος ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

+ Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στην Παλιά Ηλεκτρική (οδός Βλαδίμηρου Ηρακλέους 8, Πάφος) στις 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες: www.pafos2017.eu / 26932017

You May Also Like

Διαφωνία ΕΚΑΤΕ για νομοσχέδιο για την επαγγελματική υπόσταση του καλλιτέχνη

Tο Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα δηλώνει ότι ...

ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

Η Ειρήνη Ανδρονίκου είχε την ιδέα και ο Μάριος Κακουλλής συμφώνησε στην υλοποίηση της ...

Ο Νίκος Θέμελης μέσα από τα μάτια των φίλων του

Οκτώ μήνες μετά το θάνατο του συγγραφέα, οι φίλοι του αποτίνουν φόρο τιμής στον ...

Ανοιχτή πρόσκληση ΘΟΚ προς το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας

Σε αναλυτική «χαρτογράφηση» του καλλιτεχνικού δυναμικού της Κύπρου προχωρεί o ΘΟΚ και καλεί ενδεχόμενους ...

Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου γιορτάζει

Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δύο χρόνων λειτουργίας του ...

Οι Monsieur Doumani υποψήφιοι στα διεθνή βραβεία Songlines 2016

Μια ακόμα παγκόσμια διάκριση διεκδικεί το κυπριακό συγκρότημα Monsieur Doumani, το οποίο ασχολείται με ...

X