Κύπριος φωτογράφος προκρίνεται στον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο

O φωτογράφος Γιώργος Δουκανάρης έχει προκριθεί στο τελικό στάδιο του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο,  2016 Sony World Photography Awards.

Η εικόνα που προκρίθηκε επιλέγηκε μέσα από 230,103 φωτογραφίες από 186 χώρες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στα εννέα χρόνια ιστορίας των βραβείων.

Στην προκριθείσα φωτογραφία του Δουκανάρη με τίτλο «Νέο σπίτι», μια νεαρή γυναίκα από την Ερυθραία κάθεται μέσα στη σκηνή της στο διαβόητο προσφυγικό καταυλισμό του Καλαί στη Γαλλία.

Η εικόνα, η οποία λήφθηκε τον Νοέμβριο του 2015, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, εν εξελίξει πρότζεκτ για τους πρόσφυγες και την αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον τους.

«Το να προκριθείς σε αυτό το μεγάλο διαγωνισμό είναι μια πραγματική τιμή. Η εικόνα είναι μέρος ενός εν εξελίξει πρότζεκτ για τους πρόσφυγες και όταν αυτό τελειώσει στα μέσα του 2016 το σχέδιο είναι να εκδοθεί ένα βιβλίο με τις φωτογραφίες » είπε ο Δουκανάρης.

Εδώ η συμμετοχή του Δουκανάρη στο φωτογραφικό πρότζεκτ του Παραθύρου, Hotshot

Ο Δουκανάρης είναι υποψήφιος στην κατηγορία Open Low Light μαζί με άλλους εννέα φωτογράφους από όλο τον κόσμο και στην κατηγορία «Open Photοgrapher of the Year» για ένα βραβείο το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των $5.000 (€ 4.530). 

Επιπλέον, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δουλειά του στο Λονδίνο ως μέρος της έκθεσης Sony World Photography Awards 2016, τον Απρίλιο και τον Μάιο και να συμπεριληφθεί στην έκδοση του Sony World Photography Awards 2016.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή στο Λονδίνο στις 21 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση

Ο Γιώργος Δουκανάρης, με καταγωγή από τη Λάρνακα, εργάζεται σαν freelance φωτογράφος και εστιάζει το έργο του σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ενώ σπούδαζε στην Αθήνα, κάλυψε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι το 2014, και το επόμενο έτος πήγε για να καταγράψει φωτογραφικά την επαύριο του πολέμου στην Κύπρο και τους αγνοούμενους στρατιώτες του 1974.

Από το 2015 εστιάσε τη δουλειά του στην προσφυγική κρίση. Αυτή τη στιγμή κάνει Μεταπτυχιακό στη Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Brighton και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διαγωνισμός Sony World Photography Awards κάθε χρόνο αναγνωρίζει και ανταμοίβει την καλύτερη σύγχρονη φωτογραφία ανά τον κόσμο. Προσελκύει φωτογράφους όλων των δυνατοτήτων και τα βραβεία ενσωματώνονται σε τέσσερις διαγωνισμούς: Professional, Open, Νεολαίας και Φοιτητών.

Ο συνολικός αριθμός των καταχωρήσεων στον διαγωνισμό Sony World Photography Awards από την έναρξή του το 2007, έχει ξεπεράσει πλέον τις 1 εκατομμύριο φωτογραφίες, ενισχύοντας τη θέση των βραβείων «ως έναν από τους πιο σεβαστούς και με την μεγαλύτερη επιρροή διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο.»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία μπορούν να βρεθούν στο www.worldphoto.org

 

You May Also Like

«Destroy all economic representations» στο Point

Το Point Centre for Contemporary Art παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 19:30 τη ...

Ξεκίνημα “με το δεξί” για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Με πολύ καλές ταινίες και ωραία ατμόσφαιρα σήκωσε αυλαία στις 13 Οκτωβρίου το φετινό ...

Έκδοση με θέμα την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου

Μία πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα έκδοση με θέμα την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, ...

Ένας δημόσιος κήπος στο Λονδίνο θα τιμήσει τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ανακοίνωσε τα σχέδια της πόλης για ένα δημόσιο ...

Στον ποιητή Παναγιώτη Νικολαϊδη το Βραβείο Ποίησης «Jean Moréas»

Μεγάλη τιμή για την Κύπρο και την Κυπριακή Λογοτεχνία αποτελεί  η απονομή του βραβείου ...

Η νέα τοιχογραφία του Φίκου στη Λευκωσία

Η νέα τοιχογραφία του Φίκου βρίσκεται στη Λευκωσία και είναι ένα αφιέρωμα στην πόλη. ...

X