Όταν η Τεχνολογία συναντά την Τέχνη στην Κύπρο / Culture Shift Hackathon

Το Βρετανικό Συμβούλιο και η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στην Λευκωσία, σε συνεργασία με την εταιρεία ψηφιακής καινοτομίας Snook, και την Google, διοργανώνουν το πρόγραμμα Culture Shift Hackathon, στις 18-20 Μαρτίου στο Capital Impact στη Λευκωσία.

Το Culture Shift είναι ένα πρόγραμμα που ενισχύει τη δημιουργική συνεργασία ατόμων από τον χώρο του Πολιτισμού και της Τεχνολογίας με στόχο την υλοποίηση ιδεών. Οι ομάδες καλούνται να εργαστούν σε καινούργιες ιδέες και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις με τη βοήθεια της Τεχνολογίας.

Το μοντέλο του Βρετανικού Συμβουλίου έχει αποδείξει από το 2011 ότι μπορεί να δώσει κίνητρο για χρήση καινοτόμων πρακτικών στον τομέα του Πολιτισμού παγκοσμίως. Σχετικές εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Νιγηρία, Ντουμπάι, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Το Βρετανικό Συμβούλιο, η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία και οι συνεργάτες Snook και Google, φέρνουν φέτος το μοντέλο στην Κύπρο. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν ιδέες και ψηφιακά πρωτότυπα που να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις στον τομέα του Πολιτισμού.

Οι προκλήσεις αυτές θα καταγραφούν από το κοινό, με τη βοήθεια επαγγελματιών από τον χώρο του Πολιτισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της Τέχνης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της Τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι προκλήσεις μπορούν να καταγραφούν εδώ: bit.ly/1PFKgcN

Η εκδήλωση/εργαστήρι διοργανώνεται για τρεις ημέρες και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Απευθύνεται σε άτομα με ψηφιακές γνώσεις, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, που θα συνεργαστούν το Σαββατοκύριακο 18-20 Μαρτίου για να αναπτύξουν κανιοτόμες ιδέες. Οι ομάδες θα έχουν στήριξη από εμπειρογνώμονες και μέντορες από τις δύο κοινότητες της Κύπρου.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο εργαστήρι και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις μπορείτε να εγγραφείτε μέχρι 13 Μαρτίου εδώ: www.cultureshiftcyprus.eventbrite.co.uk

+ Για περισσότερες πληροφορίες: Γεωργία Κούτα cultureshiftcyprus@gmail.com, 99901188 / Κατερίνα Νικολάου, 22 861383, Katerina.Nicolaou@fco.gov.uk. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.britishcouncil.com.cy/events Μπορείτε να ακολουθήσετε την εκδήλωση στο #CultureShiftCyprus.

You May Also Like

Απεβίωσε η Κύπρια ηθοποιός Μάρω Καυκαρίδου

«Έφυγε» σε ηλικία 73 ετών, την Τρίτη 6 Αυγούστου, η Κύπρια ηθοποιός Μάρω Καυκαρίδου, ...

Έτοιμες οι «Θεσμοφοριάζουσες» της ΕΘΑΛ

Η 140η παραγωγή της ΕΘΑΛ με την κωμωδία «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη θα σηκώσει την ...

«Καζαντί 4a Happy Place » OPEN CALL /Γιορτή στο Πάρκινγκ 2015

Η Γιορτή στο Πάρκινγκ συνεργάζεται φέτος με τον οργανισμό Future Worlds Center και παρουσιάζει ...

Επαναπατρισμός αρχαιοτήτων από Αφγανιστάν και Ιράκ

Αρχαιότητες και έργα τέχνης που είχαν λεηλατηθεί από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και ...

Νέα ταινία στα σκαριά από τον Πέτρο Χαραλάμπους

Πόσο μακριά θα έφτανες για την αγάπη; Αυτό το ερώτημα θέτει η ταινία «Love, ...

Broken, της ομάδας Motionhouse

Η χοροθεατρική παράσταση Broken, της ομάδας Motionhouse από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αναμφίβολα μια ...

X