Ινάλ Μπιλσέλ

Ινάλ Μπιλσέλ δημιούργησε τη δική συσκευή για οπτικοακουστικά ταξίδια σε άλλους κόσμους

Ποιος είσαι;

Πάντα είχα πάθος για τη δημιουργία. Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας δημιουργώντας χαρακτήρες και ιστορίες που ξετυλίγονταν σε κόμικ. Έπαιζα πολύ και video games. Αλλά για μένα δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Δημιουργούσα σενάρια για τα δικά μου παιχνίδια, σχεδιάζοντας τους χαρακτήρες και περιοδικά ειδικά αφιερωμένα στα βιντεοπαιχνίδια! Εκ των υστέρων, νομίζω ότι όλα αυτά έχουν πολλά να κάνουν με τη δουλειά μου σήμερα. Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο τελικά εξελίχθηκε σε μουσική σύνθεση, το μυαλό μου εξακολουθεί να σκέφτεται και να λειτουργεί οπτικά.

Τι παίζεις;

Πιάνο, αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα να δουλεύω με το αναλογικό συνθεσάιζερ, επειδή μου αρέσει ο τρόπος που ανακατεύονται οι ήχοι! Επιτρέπει τη διαμόρφωση του ήχου με τρόπους που δεν είναι δυνατόν με τα ακουστικά όργανα και συνήθως γίνομαι πιο δημιουργικός όταν είμαι κοντά σε ή χρησιμοποιώ ένα συνθεσάιζερ.

Τι θέλεις να πεις;

Συνήθως λένε ότι η μουσική μιλάει από μόνη της και ότι δεν χρειάζεται κάποιο μη μουσικό στοιχείο για να την υποστηρίξει. Η δουλειά μου, όμως, είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να το δείτε στη μουσική μου, καθώς και στα έργα τέχνης και τα βίντεο που έχω δημιουργήσει. Στο τελευταίο μου οπτικοακουστικό σύνολο “Ιστορίες Από Το Μέλλον”, που αποτελείται εξολοκλήρου από δικές μου συνθέσεις, διερευνώ ένα φανταστικό μέλλον όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν SimTape για να ξεφύγουν με τεχνητό τρόπο από τη σημερινή πραγματικότητά τους και να ζήσουν εκ νέου τον κόσμο που υπήρξε κάποτε με τη χρήση μιας συσκευής. Όταν παίζω αυτή τη μουσική ζωντανά με τα visuals, απαιτείται μια προσπάθεια από το ακροατήριο για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται όλο αυτό το πράγμα. Υποθέτω ότι θα ήθελα να αμφισβητήσω τις αντιλήψεις τους και τις πεποιθήσεις τους για το πώς πρέπει να είναι μια συναυλία ή πώς πρέπει να ακούγεται η μουσική, θολώνοντας τα όρια μεταξύ του προσιτού και του πειραματικού, ελπίζω με τρόπο τολμηρό. Μερικές φορές βλέπω ότι τους κάνω να σκέφτονται και να αναρωτιούνται όταν η έκφραση στο πρόσωπό τους είναι σαν να λένε “Γεια σου, τι στο διάολο είναι μια SimTape;”. Ανεκτίμητο.

+ www.inalbilsel.com /www.facebook.com/inalbilselmusic 

www.soundcloud.com/inalbilsel

You May Also Like

Σταύρος Λαμπράκης

09.01.2011 Τι έχεις κάνει; Έκανα την ειρήνη μου με τα πεύκα έδωσα σημασία στις ...

Νεκτάριος Ροδοσθένους

Ο Νεκτάριος Ροδοσθένους συνδυάζει μουσική, κείμενο και κίνηση Τι κάνεις; Έχω σπουδάσει σύνθεση μουσικής ...

Λιάνα Θράσου

Η Λιάνα Θράσου ξέρει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας Τι κάνεις; Ειδικεύομαι ...

Μαρία Πανοσιάν

12.6.2011 H Μαρία Πανοσιάν γράφει μουσική και θέλει να της δώσει εικόνα Τι κάνεις; ...

Κατερίνα Σταύρου

Η Κατερίνα Σταύρου ρουφά το παρόν και ψάχνει την ευτυχία Πού είσαι; Είμαι απορροφημένη ...

Στέλλα Κουλούκουσα

Ποιά είσαι; Ονομάζομαι Στέλλα Κουλούκουσα και είμαι ντράμερ/μουσικός. Είμαι 27 χρονών και κατάγομαι από ...

X