Σε στέρεη βάση τίθεται φέτος το πρόγραμμα Music at the Museum, μια σειρά συναυλιών που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, στη Λευκωσία.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το καλοκαίρι 2014 μέσα από μια συνεργασία του μη κεδροσκοπικού οργανισμού CultureTones Organisation και του «Μουσείου Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα».
Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν του προγράμματος, το οποίο φιλοξενεί στον χώρο του μουσείου συναυλίες με μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός χώρου εκδηλώσεων ο οποίος μπορεί να συνδυάσει περισσότερες από ένα είδος τέχνης μαζί. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η εμπειρεία του ακροατή αφού μέσα από την συναυλία μπορεί να απολαύσει και την έκθεση του χώρου [μόνιμη συλλογή ή φιλοξενούμενες συλλογές].
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του προγράμματος Music at the Museum είναι ο κλαρινετίστας Γιώργος Γεωργίου.
Η σειρά συναυλιών της παρούσας σεζόν έχει ως εξής:
-
7 Μαρτίου 2016: Quartet for the End of Time
Sorin Alexandru Horlea, βιολί | Γιώργος Γεωργίου, κλαρίνο | Brice Catherine, τσέλο | Βίκυ Στυλιανού, πιάνο
-
23 Απριλίου 2016: Ρεσιτάλ φλάουτου και πιάνου
Virginie Bove, φλάουτο | Agata Jozwik, πιάνο
-
13 Ιουνίου 2016: Ρεσιτάλ Κιθάρας
Δημήτρης Ρεγγίνος, κιθάρα
Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου
Η πρώτη συναυλία στη σειρά για φέτος περιλαμβάνει το θρυλικό κομμάτι του Olivier Messiaen «Quartet for the End of Τime» με τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Brice Catherine (τσέλο) και Βίκυ Στυλιανού (πιάνο).
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, 20:00 στη γκαλερί του Μουσείου. Παρουσίαση του έργου θα πραγματοποηθεί στο υπόγειο του Μουσείου η ώρα 19:00 από τον κλαρινετίστα Γιώργο Γωργίου.