Σειρά συναυλιών «Μουσική στο Μουσείο»

Σε στέρεη βάση τίθεται φέτος το πρόγραμμα Music at the Museum, μια σειρά συναυλιών που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, στη Λευκωσία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το καλοκαίρι 2014 μέσα από μια συνεργασία του μη κεδροσκοπικού οργανισμού CultureTones Organisation και του «Μουσείου Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα».

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν του προγράμματος, το οποίο φιλοξενεί στον χώρο του μουσείου συναυλίες με μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός χώρου εκδηλώσεων ο οποίος μπορεί να συνδυάσει περισσότερες από ένα είδος τέχνης μαζί. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η εμπειρεία του ακροατή αφού μέσα από την συναυλία μπορεί να απολαύσει και την έκθεση του χώρου [μόνιμη συλλογή ή φιλοξενούμενες συλλογές].

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του προγράμματος Music at the Museum είναι ο κλαρινετίστας Γιώργος Γεωργίου.

Η σειρά συναυλιών της παρούσας σεζόν έχει ως εξής:

  • 7 Μαρτίου 2016: Quartet for the End of Time

Sorin Alexandru Horlea, βιολί | Γιώργος Γεωργίου, κλαρίνο | Brice Catherine, τσέλο | Βίκυ Στυλιανού, πιάνο

  • 23 Απριλίου 2016: Ρεσιτάλ φλάουτου και πιάνου

Virginie Bove, φλάουτο | Agata Jozwik, πιάνο

  • 13 Ιουνίου 2016: Ρεσιτάλ Κιθάρας

Δημήτρης Ρεγγίνος, κιθάρα

Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου

Η πρώτη συναυλία στη σειρά για φέτος περιλαμβάνει το θρυλικό κομμάτι του Olivier Messiaen «Quartet for the End of Τime» με τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Brice Catherine (τσέλο) και Βίκυ Στυλιανού (πιάνο).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, 20:00 στη γκαλερί του Μουσείου. Παρουσίαση του έργου θα πραγματοποηθεί στο υπόγειο του Μουσείου η ώρα 19:00 από τον κλαρινετίστα Γιώργο Γωργίου.

 

 

Sneak Peak!

Για τη σεζόν 2016/2017 θα δούμε και θα ακούσουμε στο Μουσείο Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα την ορχήστρα Commandaria, ένα ρεσιτάλ του Radovan Cavallin στο κλαρίνο, μια βραδιά με ισπανικά τραγούδια και μια βραδιά αφιερωμένη στο ταγκό.

Το Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα είναι πρωτοπόρο στο χώρο του, και παρουσιάζει μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη στην Κύπρο. Βρίσκεται στο Καϊμακλί, σε μια τοποθεσία πολύ κοντά στο κέντρο της Λευκωσίας και κοντά στα τείχη της παλιάς πόλης – το πολιτιστικό κέντρο του νησιού.

CultureTones είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2011 και είναι αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες. Στόχος είναι η οργάνωση και υποστήριξη των παραστατικών τεχνών στην Κύπρο, περιλαμβανομένης της δημιουργίας νέων φεστιβάλ, καινοτόμες προσέγγισης στην παρουσίαση γεγονότων (υπαίθριες συναυλίες, συγχώνευση διαφορετικών τεχνών και καλλιτεχνικών κατευθύνσεων) και στην ανάπτυξη των σύγχρονων τεχνών.

+ Η είσοδος για τις συναυλίες είναι €10 (€7 για συνταξιούχους και φοιτητές). Εισιτήρια προπωλούνται στο www.souldouttickets.com.cy και σε όλα τα περίπτερα So Easy. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 22456093 και info@zampelasart.com.cy

music_at_the_museum3 music_at_the_museum2

You May Also Like

Ελλάς: πόλεμος ΚΑΙ στην τέχνη

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έφτασαν και γραπτώς δια ...

«Ο πολιτισμός κάνει τον κόσμο να γυρίζει, όχι η πολιτική»

Τις απόψεις του για τον πολιτισμό, την πολιτική και τον αθλητισμό εξέφρασε ο διάσημος ...

Αντίο, David Edwards

Ο Αμερικανός τραγουδιστής των μπλουζ, Ντέιβιντ «Honey-Boy» Έντουαρτς απεβίωσε στις 29 Αυγούστου σε ηλικία ...

Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος της Μπερλινάλε 2015

Ανακοινώθηκε σήμερα η λίστα με τις 23 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του φετινού Διεθνές ...

Στις 19 Απριλίου σηκώνουν αυλαία οι Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2013

  Γεμάτο κινηματογραφικές εκπλήξεις θα είναι -σύμφωνα με τους διοργανωτές του- το 11ο Διεθνές ...

X