«Στον πάγκο με τα φρούτα» | Έκθεση στο ΕΜΑΑ

Το αποτέλεσμα ενός δεκαήμερου εργαστηρίου το οποίο παρακολούθησαν πέντε καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και την Παλαιστίνη παρουσιάζεται από τις 5 Μαρτίου στο οίκημα του ΕΜΑΑ, στην έκθεση με τίτλο «Στον πάγκο με τα φρούτα».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Abdullah Denizhan (Κύπρος), Beatrice Catanzaro (Ιταλία), Leontios Toumpouris (Κύπρος), Sarah Beddington (Μ. Βρετανία) και Vivien Sansour  (Παλαιστίνη) οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εργαστούν μαζί ερευνώντας και εξερευνώντας το νησί, προτού φιλοτεχνήσουν το έργο τους. Συνεργάστηκαν, δε, με τέσσερις διεπιστημονικούς συμβούλους των οποίων οι γνώσεις και η εμπειρία ενίσχυσαν τη διαδικασία μέσα από ιδέες και οπτικές.

Την επιμέλεια του εργαστηρίου είχε η ιταλικής καταγωγής Viviana Checchia, υπεύθυνη συμμετοχής του κοινού στο Κέντρο Σύγχρονων Τεχνών της Σκωτίας (CCA) . Την πραγματοποίηση του προγράμματος ανέλαβαν ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Τέχνης – ΕΜΑΑ [σαν αντίστοιχο Επιμελητήριο Καλών Τεχνών των Τουρκοκύπριων καλλιτεχνών] και η Θεατρική Ομάδα Rooftop Theater Group.

Η έκθεση

Το ΕΜΑΑ και το Rooftop παρουσιάζουν το εικαστικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου/προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών, στην έκθεση «Στον πάγκο με τα φρούτα», η οποία θα παρουσιαστεί στον χώρο του ΕΜΑΑ στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 18:30 και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 18 Μαρτίου 2016.

Οργανωμένο περπάτημα: Από το Κέντρο Τεχνών στο ΕΜΑΑ

Λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης στην βόρεια πλευρά της παλιάς Λευκωσίας, όσοι ενδιαφέρονται να παραστούν στην έκθεση -και ίσως δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται το οίκημα του ΕΜΑΑ- μπορούν να συγκεντρωθούν στις 18:00 στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας. Το Κέντρο Τεχνών [στην περιοχή του παλιού Δημαρχείου, Παλιά Ηλεκτρική, οδός Τεμπών] θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για ομαδικό περπάτημα στο ΕΜΑΑ Capital Art Centre.

Μισή ώρα μετά, θα εγκαινιαστεί η έκθεση.

+ Όλα τα Προγράμματα Φιλοξενίας και οι εκθέσεις διεξάγονται στο πλαίσιο του προγράμματος που χρηματοδοτεί η ΕΕ «Αντιπαράθεση Μέσω της Τέχνης: Η Σύγχρονη Τέχνη ως Εργαλείο για τη Συμφιλίωση στην Κύπρο», 2014 – 2017.

Δεύτερη Ανοιχτή Πρόσκληση για αντίστοιχο πρόγραμμα φιλοξενίας για νέους καλλιτέχνες στην Αθήνα τον Μάιο του 2016 θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω της ιστοσελίδας www.art-confrontation.com.

+ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ανοιχτές προσκλήσεις: www.art-confrontation.com και https://www.facebook.com/ConfrontationThroughArt

Για άμεση επικοινωνία: Özgül Ezgin (Συντονίστρια) / E-mail: ozgul.ezgin@gmail.com / τηλ: 00 90533 864 04 18 & Argyro Toumazou (Βοηθός Συντονίστρια) / E-mail: argyro@toumazou.com / τηλ: 00 357 99 31 72 78

POSTER_webv 

You May Also Like

Πάρτε θέση στον καναπέ σας για το Φεστιβάλ Βενετίας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα προβάλλει ...

Αυγουστιάτικα στις αίθουσες των ΗΠΑ η 3D ταινία των Metallica

«Metallica Through The Never», ονομάστηκε η τρισδιάστατη ταινία του ιστορικού συγκροτήματος της heavy metal ...

Βουλή: «Να δοθεί άμεσα το τιμητικό χορήγημα»

Το θέμα του μηνιαίου τιμητικού χορηγήματος για ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων συζητήθηκε, ...

Αγνοείται η τύχη του Σύρου σκηνοθέτη Όργουα Νιραμπίγια

O Σύρος σκηνοθέτης Όργουα Νιραμπίγια φέρεται να έχει συλληφθεί από τις συριακές αρχές. Εξαφανίστηκε ...

Ιράν: «Το Λούβρο στην Τεχεράνη»

Μια αιγυπτιακή σφίγγα 2.400 ετών, μια προτομή του ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, σκίτσα των ...

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Diana Σκηνοθεσία: Όλιβερ Χιρσμπίγκελ Παίζουν οι: Ναόμι Γουότς, Ναβίν Άντριους, Ντάγκλας Χοτς, Τζέραλντιν Τζέιμς, ...

X