«Νυχταλούδα» στο Σατιρικό

Μια παρέα. Κάτι παραπάνω που. «Εννοώ η παρέα μας έν΄ κάτι παραπάνω που μιαν απλήν παρέαν».
Τέσσερις Κυπραίοι νέοι τελειώνοντας το σχολείο μπαίνουν με το ζόρι στην ενήλικη ζωή. Οι νεανικές τους αναζητήσεις είναι ανεπαρκείς μπροστά στην καταπίεση, τον έρωτα, την ασθένεια. Η οικογένεια είναι βίαιη, ο ποιητικός στίχος φαιδρός, η μουσική άλλως πως. «Θέλεις να ΅ρτεις; Μπορώ να πω του Θωμά τζαι του Αντρέα97, α θέλεις. Ή μπορούμεν να πάμεν μόνοι μας…».

Με ιδιόμορφο αφηγητή έναν οικονομικό μετανάστη (Vishal Dogra), η ιστορία τους εκτυλίσσεται κινηματογραφικά, ραγδαία και ανορθόδοξα. «Mai aap se pyaar kararthaa hoom – I love you». Μετά από έναν κύκλο δουλειάς που αφορά το κυπριακό έργο («La Belote» του Αντώνη Γεωργίου, «Μπαμ!» του Γιώργου Νεοφύτου) και τη μεταφορά στην κυπριακή πραγματικότητα («Χ. Βύρωνος» του Philip Ridley, «Εραστίς» του Harold Pinter και «…τη γενιά μας!» του Kenneth Lonergan), ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Ευριπίδης Δίκαιος παρουσιάζει το πρώτο δικό του έργο. Η Νυχταλούδα, ένα από τα έργα που έτυχαν επεξεργασίας και θεατρικού αναλογίου στο πρόγραμμα ανάπτυξης θεατρικής γραφής PLAY ON του ITI και του ΘΟΚ το 2015, χαρακτηρίστηκε «τολμηρό, κινηματογραφικό, αποσπασματικό».

Το έργο ανεβαίνει στα κυπριακά, ελληνικά, αγγλικά, λίγα ινδικά και greenglish, σε κείμενο/σκηνοθεσία/μουσική Ευριπίδη Δίκαιου, σκηνικά της ομάδας, κοστούμια ‘Αντριας Ευαγόρου, τεχνική υποστήριξη Αχιλλέα Μουσκή, με υπεύθυνους παραγωγής τις Αλέξια Ευριπίδου, Μελίσσα Έκκερς και τον Μιχάλη Ασιήκκα.

Παίζουν: Vishal Dogra, Φώτης Αποστολίδης, Σάββας Μενοίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, ‘Αντρη Κυριαζή, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Αθηνά Σάββα.

Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 20:30 στο Σατιρικό Θέατρο – Πάνω Σκηνή [Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης] και θα έχει παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή του Μάη στις 20:30 (διάρκεια: 1 ώρα), ενώ στις 11-12 Μαΐου θα περιοδεύσει στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό (20:30). Είσοδος: 12 ευρώ [κανονικό] / 8 ευρώ [μειωμένο – φοιτητές, συνταξιούχοι, ηθοποιοί, συνδρομητές του Σατιρικού].

Κρατήσεις/πληροφορίες: 99 055 370 /99 055 370 . Χορηγός: Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, στηρίζει η Transwork Eng. Ltd.

You May Also Like

Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τεχνολογίας στην Κύπρο

Σε συμφωνία συνεργασίας με την «Tribeca Enterprises», την διεθνή εταιρεία μέσων ενημέρωσης ποικίλων δραστηριοτήτων ...

Φεστιβάλ Παραμυθιού από 6 μέχρι 9 Νοεμβρίου

Tο 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο διοργανώνεται από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου ...

Αυλαία με «5 Broken Cameras» για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

H ταινία του Παλαιστίνιου αγρότη Εμάντ Μπουρνάντ και του Ισραηλινού σκηνοθέτη Γκάι Νταβίντι με ...

Ένα έργο για την κλιματική αλλαγή από τους μαθητές του Λυκείου Κολοσσίου

Ένα γλυπτό στο εσωτερικό του οποίου τοποθετήθηκαν σπόροι γρασιδιού για να φυτρώσουν και το ...

Digital παγκάκια, μια διαδραστική ηχητική εγκατάσταση στην καρδιά της Αθήνας

Τα παγκάκια στο Παγκράτι διηγούνται την ιστορία τους! Συγκεκριμένα, σε έξι παγκάκια στην ευρύτερη ...

Six impossible things before breakfast

Ολοκληρώνεται αύριο στον χώρο We Are Bud στο Μεταξουργείο στην Αθήνα η έκθεση “Six ...

X