«Τα μυστικά της αυλής» από τον Φίλιππο Θεοδωρίδη

Ο εικονογράφος και ζωγράφος Φίλιππος Θεοδωρίδης παρουσιάζει τη νέα του ζωγραφική δουλειά με τίτλο «Τα μυστικά της αυλής» από τις 5 Μαΐου στην γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την έκθεση:

«Μια ανατροπή προκάλεσε στη δουλειά του ο Φίλιππος Θεοδωρίδης! Μια εντελώς νέα φιλοσοφία με τον σπινθήρα της έμπνευσης να δίδει η ανάμνηση της παιδικής ηλικίας του καλλιτέχνη. Μια παιδική ηλικία που την πέρασε μέσα στις αυλές των γιαγιάδων με τις γλάστρες ανθισμένες, τα φυτά καταπράσινα και αναρριχόμενα στα τοιχάκια γεμάτες γάτους, περιστέρια, καναρίνια…

Αυτή η αθωότητα της εποχής αβίαστα βγαίνει μέσα από την νέα τεχνοτροπία που υιοθέτησε και μέσα από τα ολόλαμπρα χρώματα που επενδύει τα έργα του, μας μεταφέρουν σε ένα νέο κόσμο γεμάτο χιούμορ, σαρκασμό, αλλά και αναπόληση…

Τα αγάλματα της αρχαιότητας, οι μυθολογικές αναφορές, τα αγγεία των μουσείων μας κοσμούν τις αυλές του Φίλιππου Θεοδωρίδη αφήνοντας πολλούς υπαινιγμούς και συμβολισμούς. Έτσι οι αυλές των γιαγιάδων, τα αγάλματα που καθόρισαν την παιδική του ηλικία από τα έργα του θείου του John Cοrbidge, η ζωή του στην Αθήνα και οι μελέτες του πάνω στα νεοκλασικά κτίρια και μπαλκόνια της Αθήνας έχουν σπρώξει  τον Φίλιππο σε αυτή την εντελώς νέα σειρά γεμάτη φρεσκάδα, χαρά και αθωότητα.

Επιτηδευγμένα και ενσυνείδητα κατεβάζει τον πήχη του δυνατού του ταλέντο σε πιο απλοϊκές αποδόσεις θέλοντας να μας παρασύρει σ’ ένα νέο παιγνίδι-ταξίδι με καινούριους κόσμους γεμάτους αλληγορία και χιούμορ.

Παρακολουθώντας στην πορεία του Φίλιππου Θεοδωρίδη και αναγνωρίζοντας το μεγάλο εκφραστικό του ταλέντο ειδικά στα παιδικά πορτρέτα διαπιστώνει κάποιος ότι πέτυχε αυτή την φορά να προκαλέσει, να κάνει τον θεατή να μειδιάσει και να αναρωτηθεί.»

 

Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης απέσπασε το κρατικό βραβείο Εικονογράφησης βιβλίου για παιδιά και εφήβους του έτους 2014.

Με σπουδές αρχικά στο University of Surrey of Roehampton στο Λονδίνο και αργότερα στη σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Ψυχοπαίδη, έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Κύπρο. Η παρρούσα αποτελεί την 5η ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 5 Μαΐου 2016, στις 20:00 στην γκαλερί Αποκάλυψη [Χύτρων 30, Μέγαρο Τοφάρκο, Λευκωσία] και θα παραμείνει μέχρι τις 24 Μαΐου 2016. Πληροφορίες τηλ. 22300150.

FILIPPOS_THEODORIDES4 FILIPPOS_THEODORIDES2 FILIPPOS_THEODORIDES3

You May Also Like

Χωρίς καλ. διευθυντή η Συμφωνική Ορχήστρα | Παραιτήθηκε ο Άλκης Μπαλτάς

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως | Φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου Την παραίτησή του ύστερα από έξι ...

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΠΙΤΚ

Για 33η συνεχή χρονιά, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου [ΠΙΤΚ] παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα ...

Οι «Όρνιθες» του Μπ. Μακρίδη κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα στο διαδίκτυο

Μια αξέχαστη παράσταση έγινε αφορμή για ταινία. Οι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» ...

«Τρεις φρυκτωρίες και μια εικασία» | παρουσίαση στη Λεμεσό

Μετά από μια παρουσίαση στη Λευκωσία, ο Ζήνωνας Σιερεπεκλής παρουσιάζει το βιβλίο του με ...

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΓΤΠ και ΘΟΚ

Στη συνεργασία για την υλοποίηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ...

Αντίο στον «ευγενικό γίγαντα της εννοιολογικής τέχνης», Τζον Μπαλντεσάρι

Λίγο μετά την αυγή του νέου έτους, το διεθνές στερέωμα της τέχνης θρηνεί τον ...

X