Θεατρικό έργο για τον Κώστα Στάθη στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Το έργο “Αντρόνικος” ή ο “Ζωγκράφος” της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλουπου παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα στο πλαίσιο της νέας σειράς θεατρικών αναλογίων με τον γενικό τίτλο “Νέες κυπριακές θεατρικές φωνές”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου “τη σκηνοθετική επιμέλεια του έργου είχε η Μαρία Μανναρίδου Καρσερά και ερμήνευσε ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου”.

 

PROSKLISI-24-MAI-2016-1

Το έργο που πρωτοπαρουσιάσθηκε τον Μάιο 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος “Play On!”, το οποίο οργανώθηκε από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Κώστα Στάθη (1913-1987), ενός από τους πρωτοπόρους ζωγράφους της Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης.

Η Μορφωτικός Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, Μαρία Παναγίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νικηφόρος Ορφανός, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου.

 

096-1024x768

Ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου και η σκηνοθέτης Μαρία Μανναρίδου Καρσερά

Μετά την παράσταση η συγγραφέας Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της παράστασης και αναφέρθηκε στην πορεία της έρευνάς της για τον ζωγράφο Κώστα Στάθη.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

You May Also Like

15 φαν απαντούν: Το αγαπημένο μου των Cranberries

Θεσσαλονίκη 1993..κρύο απόγευμα..διαλέγω στα γρήγορα κασέττα Cranberries, πρώτο κομμάτι στη σειρά DREAMS, βάζω σκουφάκι, ...

Οι Urban Gorillas δημιουργούν Φουσκο-πόλεις

Η ΜΚΟ Urban Gorillas  [Λευκωσία] και οι Plastique Fantastique [Βερολίνο], το αρχιτεκτονικό τμήμα του ...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 χρόνων, ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος. Ο ...

Oσκαρ 2018: Οι υποψηφιότητες

Καλύτερη Ταινία H Μορφή του Νερού (The Shape of Water) Οι Τρεις Πινακίδες Εξω ...

«Κυνήγι θησαυρού» στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Από σήμερα, 11 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας ...

X