Κατασκήνωση για Νέους Crossroads VI

Πραγματοποιείται για έκτη χρονιά φέτος η κατασκήνωση Crossroads, στο χωριό Κάμπος της επαρχίας Λευκωσίας.

Η κατασκήνωση απευθύνεται σε νέους/νέες ηλικίας 15 έως 18 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Βάση των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης είναι οι τεχνικές θεάτρου και εφαρμοσμένου θεάτρου ενώ χρησιμοποιεί παράλληλα άλλες εκφραστικές τέχνες και εργαλεία μη τυπικής μάθησης, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ασφαλούς χώρου για δημιουργική μάθηση και δημοκρατικό διάλογο, προάγοντας την κατανόηση και το σεβασμό μεταξύ των νέων από διάφορες κοινότητες της Κύπρου.

Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Παρασκευή 29 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στο χωριό Κάμπος. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Mη Kυβερνητικού Oργανισμού TheatrEtc ως μέρος του προγράμματος ‘Εκπαίδευση για ένα Πολιτισμό Ειρήνης ως μέσο για τη Συμφιλίωση στην Κύπρο’, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του Προγράμματος Ενίσχυσης της Κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών ΙV. Την ευθύνη υλοποίησης έχουν το Ινστιτούτο Έρευνας POST (POST RI) και ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR).

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει εργαστήρια από έμπειρους/ες εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές οι οποίοι/ες χρησιμοποιούν μεθόδους εφαρμοσμένου θεάτρου, όπως το θέατρο της επινόησης, καθώς επίσης και δραστηριότητες οικοδόμησης διαλόγου και εμπιστοσύνης. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες εκφραστικές τέχνες μέσα από σύντομα εργαστήρια επισκεπτών εμψυχωτών (δημιουργία μάσκας, μουσική, χορός και άλλα). Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και μια ολοήμερη εκδρομή στο αρχαίο θέατρο των Σόλων.

Η κατασκήνωση θα τελειώσει με μια παράσταση από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες η οποία θα αποτελεί μια σύνθεση της μαθησιακής διαδικασίας και θα δημιουργηθεί από τους ίδιους μέσα από την καθοδήγησή τους σε μια σειρά εργαστηρίων θεάτρου επινόησης. Η παράσταση θα είναι ανοικτή και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου στο χωριό Κάμπος.

+ Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή,  17 Ιουνίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.theatretc.com/news/crossroads-6-participant-applications-online ή επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση theatroktl.promo@gmail.com.

You May Also Like

H Τζένιφερ Χάτσον θα τραγουδήσει στη μνήμη της Γουίτνεϊ Χιούστον

The show must go on σύμφωνα με τους διοργανωτές της σημερινής [12 Φεβρουαρίου] τελετής ...

WRITE CY: Δεύτερη σειρά εργαστηρίων

Το WRITE CY, η ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία για την προώθηση και την ανάδειξη του ...

Open Studios για την Παγκόσμια Μέρα Τέχνης

Περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες συμμετέχουν στα Open Studios, μια δράση που διοργανώνει το Επιμελητήριο ...

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος κλείνει φέτος τα δεκαοχτώ χρόνια διεξαγωγής του ...

Σεμινάριο για τη λογοτεχνία στο θέατρο

Ένα σεμινάριο θεατρικής γραφής προσφέρουν από τις 16 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2015 οι ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Eye’s Walk Digital Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες ψηφιακών μέσων απευθύνει το Eye’s Walk Digital Festival για ένα ...

X