Κατασκήνωση για Νέους Crossroads VI

Πραγματοποιείται για έκτη χρονιά φέτος η κατασκήνωση Crossroads, στο χωριό Κάμπος της επαρχίας Λευκωσίας.

Η κατασκήνωση απευθύνεται σε νέους/νέες ηλικίας 15 έως 18 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Βάση των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης είναι οι τεχνικές θεάτρου και εφαρμοσμένου θεάτρου ενώ χρησιμοποιεί παράλληλα άλλες εκφραστικές τέχνες και εργαλεία μη τυπικής μάθησης, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ασφαλούς χώρου για δημιουργική μάθηση και δημοκρατικό διάλογο, προάγοντας την κατανόηση και το σεβασμό μεταξύ των νέων από διάφορες κοινότητες της Κύπρου.

Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Παρασκευή 29 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στο χωριό Κάμπος. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Mη Kυβερνητικού Oργανισμού TheatrEtc ως μέρος του προγράμματος ‘Εκπαίδευση για ένα Πολιτισμό Ειρήνης ως μέσο για τη Συμφιλίωση στην Κύπρο’, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του Προγράμματος Ενίσχυσης της Κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών ΙV. Την ευθύνη υλοποίησης έχουν το Ινστιτούτο Έρευνας POST (POST RI) και ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR).

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει εργαστήρια από έμπειρους/ες εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές οι οποίοι/ες χρησιμοποιούν μεθόδους εφαρμοσμένου θεάτρου, όπως το θέατρο της επινόησης, καθώς επίσης και δραστηριότητες οικοδόμησης διαλόγου και εμπιστοσύνης. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες εκφραστικές τέχνες μέσα από σύντομα εργαστήρια επισκεπτών εμψυχωτών (δημιουργία μάσκας, μουσική, χορός και άλλα). Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και μια ολοήμερη εκδρομή στο αρχαίο θέατρο των Σόλων.

Η κατασκήνωση θα τελειώσει με μια παράσταση από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες η οποία θα αποτελεί μια σύνθεση της μαθησιακής διαδικασίας και θα δημιουργηθεί από τους ίδιους μέσα από την καθοδήγησή τους σε μια σειρά εργαστηρίων θεάτρου επινόησης. Η παράσταση θα είναι ανοικτή και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου στο χωριό Κάμπος.

+ Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή,  17 Ιουνίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.theatretc.com/news/crossroads-6-participant-applications-online ή επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση theatroktl.promo@gmail.com.

You May Also Like

Η Ολυμπία Δουκάκη στο μονόλογο της «Rose»

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όπως λέει η σοφία του λαού, γι΄αυτό και από την ...

H Σάρλοτ Ράμπλινγκ στo Πάφος2017

Η διάσημη ηθοποιός Σάρλοτ Ράμπλινγκ φτάνει στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για μια μοναδική ...

Θέατρο Ριάλτο: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις Μαρτίου

Σε συνέχεια της χθεσινής κυβερνητικής ανακοίνωσης για τη διαχείριση του covid-19, το Θέατρο Ριάλτο ...

1o Cyprus Comic Con στις 13 Σεπτεμβρίου

To πρώτο κυπριακό Comic Con πραγματοποιείται στις 13 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ...

Τα «Θραύσματα» της Λευκωσίας μεταφέρονται στη Λεμεσό

Στο Επαρχιακό Μουσείο Λεμεσού θα παρουσιάζεται από τις 26 Μαρτίου 2014. Η έκθεση «Θραύσματα, ...

Παράσταση σύγχρονου χορού για παιδιά

Με μια παράσταση χορού για παιδιά συμμετέχει στο 21ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου η ...

X