Κυπριακή Πλατφόρμα Αρχαίου Δράματος

Τρεις νέες αναγνώσεις κειμένων αρχαίου δράματος από Κύπριους δημιουργούς θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 4ου μικρού φεστιβάλ αρχαίου δράματος, το οποίο σήκωσε αυλαία στις 4 Μαΐου και συνεχίζεται μέχρι τις 10 Μαΐου στη Λεμεσό.

Στην «Κυπριακή Πλατφόρμα» θα δούμε δουλειές νέων καλλιτεχνών που έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση για να παρουσιάσουν τις δουλειές τους:

mikro_festival_ypoga

 • «Ψάχνοντας τον Αίαντα» από την Ομάδα Υπόγα & Το Συνεργείο

  Μια ανοιχτή πρόβα-παράσταση με στόχο την ανθολόγηση της προσωπικότητας του τραγικού Σοφοκλή και του έργου του «Αίαντας», εστιάζοντας στον τελευταίο μονόλογο του ήρωα και σε δύο από τα χορικά της τραγωδίας. Μια σπουδή πάνω στη δόμηση και την αποδόμηση ενός έργου που από τη φύση του, και εσκεμμένα από τον συγγραφέα, καταργεί την ενότητα του χώρου και του χρόνου. Το έργο σκηνοθετεί ο Στέλιος Ανδρονίκου. Συμμετέχουν ο ίδιος, ο Δημήτρης Σπύρου και ο Στέλιος Κυπριανού.

mikro_festival_promethes

 • «Προμηθέας, εικόνα 1» του Στέφανου Δρουσιώτη

  Με το δώρο του Προμηθέα, ο άνθρωπος μετατοπίζεται στο επίκεντρο του τραγικού γεγονότος. Στην προσπάθειά του να ορίσει τον καινούργιο χώρο που του ανατέθηκε, το φως θα μετατραπεί από ύλη προς χρήση σε μια νέα υπαρξιακή συνθήκη. Το έργο σκηνοθετεί ο Στέφανος Δρουσιώτης και ερμηνεύει ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

mikro_festival_marcissus

 • «NARcissus: ύβρις/θρήνος» του Νεκτάριου Ροδοσθένους

  Μια σπουδή στον θρήνο για τρεις γυναικείες φωνές και αφηγητή/κιθαρίστα. Το μοιρολόι από τις ερμηνεύτριες επαναπροσδιορίζεται φιλτραρισμένο μέσα από τον μύθο του Νάρκισσου και της Ηχούς (Οβίδιος). Ο έρωτας χωρίς ανταπόδοση ως αποτέλεσμα της υπερηφάνειας του ήρωα, τον οδηγεί στην ύβρη και αναπόφευκτα στον χαμό του.

  Το έργο σκηνοθετεί ο Νεκτάριος Ροδοσθένους. Συμμετέχουν ο ίδιος και οι Κατερίνα Αντρέου, Έλλη Αλωνεύτου και Julia Πέτρου-Μιχαηλίδου.

+ Στις 6 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο στις 20:30. Συνολική διάρκεια, 120 λεπτά. Πληροφορίες τηλ. 77777745. Εισιτήρια προς 12 και 10 ευρώ.

You May Also Like

Οι κυπριακές ταινίες του ISFFC 2015

Σχεδόν 100 ταινίες προβάλλονται στο φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου το οποίο σηκώνειαυλαία ...

10o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Από την 1η μέχρι τις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η φετινή δέκατη  έκδοση του ...

ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ για το Movember Cyprus 2015

Ολόκληρος ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου, έτσι μέσα στα ...

Βημόθυρα Αγ. Αναστασίου: Πρώτος επαναπατρισμός από ασιατική χώρα

Είναι η πρώτη φορά που επαναπατρίζεται αντικείμενο από ασιατική χώρα και αυτό είναι κάτι ...

Η πρώτη δημόσια δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην Κύπρο

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση εγκαινίων της πρώτης στην Κύπρο δημόσιας δωρεάν ανταλλακτικής ...

Αναβολή συναυλίας «Τα σχήματα των αστεριών» με τις Τ. Τσανακλίδου και Λ. Νικολακοπούλου

To Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας ανακοινώνει ότι λόγω ασθένειας βασικού μέλους της ορχήστρας της συναυλίας ...

X