Με το Ισραήλ σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Με τους… γείτονες να κάνουν έναρξη της φετινής 19ης έκδοσης, ανοίγει την 1η Ιουνίου το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου στο Θέατρο Ριάλτο.

Ο λόγος για το Ισραήλ, την πρώτη χώρα που θα συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση, όχι τυχαία: το Ισραήλ έχει δημιουργήσει σημαντική παράδοση στον σύγχρονο χορό και συμμετέχει σταθερά στο κυπριακό φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια. Από τη «δική μας» πλευρά, η πρόσκληση στο Ισραήλ σηματοδοτεί ένα άνοιγμα του φεστιβάλ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Φεστιβάλ

Έξι χορευτικές ομάδες από το εξωτερικό και τέσσερις από την Κύπρο συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ. Εκτός από την Κύπρο και το Ισραήλ, θα δούμε συμμετοχές από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Τσεχία.
Όσο για τις τοπικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στη διεθνή διοργάνωση, έχουν επιλεγεί από την επιτροπή επιλογής και τους ξένους εκπροσώπους που παρακολούθησαν την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται για τις νέες χορογραφικές προτάσεις της Εύης Δημητρίου, του Φώτη Νικολάου, της Έλενας Χριστοδουλίδου και του Αλέξανδρου Μιχαήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική συμμετοχή φτάνει στην Κύπρο με μια παράσταση για ανοιχτούς χώρους και πλατείες, γι’ αυτό και θα παρουσιαστεί στην πλατεία Ηρώων με ελεύθερη είσοδο, φέρνοντας ένα ευρύτερο κοινό σε επαφή με τον σύγχρονο χορό.

Η πρώτη παράσταση

Η ομάδα Rachel Erdos & Dancers θα παρουσιάσει δύο ξεχωριστά έργα με γενικό τίτλο Black / White: το Hevel και το Τhe man upstairs τα οποία χορογραφεί η Rachel Erdos. Η βραβευμένη χορογράφος χρησιμοποιεί αποκλειστικά άντρες ερμηνευτές, στοχεύοντας στην εξερεύνηση της αρσενικότητας, της σεξουαλικότητας και της πίστης. Το Hevel, ένα έργο σκοτεινό σε ρυθμούς ροκ εν ρολ, έρχεται σε αντίθεση με το The Man Upstairs σε έναν πιο ήπιο, τρυφερό τόνο. Τα δύο μισά παρουσιάζονται διαδοχικά, συνθέτοντας μια ενιαία πρόταση.

Εδώ το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ

+ Είσοδος: 5 ευρώ (ημερήσιο) και 20 ευρώ για όλες τις παραστάσεις (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία). Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους & επαγγελματίες χορού. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30
Δωρεάν μεταφορά από Λευκωσία προς Λεμεσό (αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας), ώρα αναχώρησης: 19:15, πληροφορίες τηλ. 99618225.

You May Also Like

Εργαστήρι κοστουμιού με την Έλενα Κατσούρη

Πραγματοποιείται εργαστήρι κοστουμιού απευθυνόμενο σε επαγγελματίες σκηνογράφους και ενδυματολόγους από την Έλενα Κατσούρη. Περιγραφή ...

Ελεονώρα της Κύπρου | Θέατρο στο CVAR

Συνεχίζοντας τη συνεργασία της με το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας [CVAR του Ιδρύματος ...

To Night of Silence καλύτερη ταινία στις Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2013

Με την βράβευση των ταινιών που ξεχώρισαν κατά τις δέκα μέρες πραγματοποίησής του ολοκληρώθηκε ...

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις στα χαρακώματα στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Όταν οι συμμαχικές δυνάμεις έσκαβαν χαρακώματα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο ...

Το έργο του Ρέμπραντ «Αβραάμ και οι Άγγελοι» σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη

Ένα από τα λίγα έργα του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου που βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια, ...

ΘΟΚ: Έμμεση λογοκρισία και παραβίαση της ελεύθερης έκφρασης το «όχι» του Δήμου Σωτήρας

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε από το Δήμο Σωτήρας ότι το τοπικό Συμβούλιο ...

X