18 Μαΐου | Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαΐου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, όπως ορίστηκε η 18η Μαΐου, και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων [21 Μαΐου]. Είκοσι πέντε ξεχωριστά μουσεία στην Κύπρο συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.
Η αρχή θα γίνει την Τρίτη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου με τη διάλεξη “Από το RODI στο IDOR, το δοχείο της ρευστότητας”, από την εικαστικό Μαρία Λοϊζίδου, ενώ την Παρασκευή 13 Μαΐου η Λεβέντειος Πινακοθήκη θα ανοίξει το βράδυ για “Μια νύχτα στο Μουσείο” για παιδιά 10-13 ετών. Η γνωστή ετήσια δεξίωση στον κήπο του Κυπριακού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου. Η κύρια εκδήλωση της 18ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κουρίου με φωτογραφική έκθεση για τη ζωή και το έργο του George McFadden, ανασκαφέα του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος μάλιστα έχτισε το σπίτι όπου σήμερα στεγάζεται το μουσείο.

Ακόμη, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας θα φιλοξενήσει στις 21 Μαΐου μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Κυπριακά Μουσεία: πολιτιστικά τοπία και μνήμη”, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν οι αφηγήσεις που ξεδιπλώνονται στα κυπριακά μουσεία και οι τρόποι με τους οποίους αυτές επηρεάζουν τη συλλογική μνήμη και ταυτότητα.

+ Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Μέρα και Νύχτα Μουσείων επισκεφθείτε τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Πολίτης, www.politis-news.com/parathyro.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Λεπτομέρεια στο Μουσείο Αγώνος, Λευκωσία (c)ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

You May Also Like

SCARFACE: remake

Ο Τζόναθαν Χέρμαν ανέλαβε να γράψει εκ νέου το σενάριο της θρυλικής ταινίας Scarface ...

Μαρίας Χασάπη: Ανοδική πτώση

Οι σκάλες ως μεταβατικός χώρος γίνονται τόπος παύσης για την περφόρμανς Plastic της Κύπριας ...

Αντίο φιλαράκο

Της Κικής Τριανταφύλλη για το protagon.gr Με ένα γράμμα στο περιοδικό New Yorker, η ...

Whitney Houston 1963-2012

Όλη η δισκογραφία της Γουίτνεϊ Χιούστον συνιστούσε τη βιογραφία της. Η “αυτοκτονία” της ήταν ...

Αυτοκίνητα “σύμβολα”

Με υδατοχρώματα, μελάνι και επικολλήσεις, ο Στέφανος Καράμπαμπας δημιούργησε μια σειρά έργων θέτοντας στο ...

Κάτω τα χέρια από τη Cinecitta

Τα πρώτα κινηματογραφικά στούντιο της Ευρώπης, η περίφημη Cinecitta, όπου γυρίστηκαν ταινίες από το ...

X