Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη στο Καλλινίκειο Μουσείο Αθηένου

Επτά ιστορίες σύγχρονης τέχνης συνοδεύουν αφηγήσεις ανθρώπων της Αθηένου οι οποίες ζωντανεύουν τη δημιουργία της δαντέλας γύρω στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Η δημιουργική αυτή «συνάντηση» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Επτά Ιστορίες. Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη» η οποία θα παρουσιάζεται στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου από τις 23 Ιουνίου 2016. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εγγραφής της δαντέλας βενίς και της αθηενίτικης ολόπλουμης δαντέλας στον Εθνικό Κατάλογο ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου.

Τα έργα σύγχρονης τέχνης συνοδεύουν τις αφηγήσεις για τη δημιουργία της δαντέλας, παρουσιάζοντας το ταξίδι της κλωστής από τα χέρια των γυναικών μέχρι τις ολόπλουμες δαντέλες στις βαλίτσες των κεντηματεμπόρων. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι δημιουργοί: Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου, Ειρήνη Κλοκκαρή, Έλενα Τσιγαρίδου και Σάντη Αντωνίου, Ναταλία Πεχλιβάνη, Χριστιάνα Πουγεράση, Χρυσόστομος Ιωσηφίδης και Χρυσόστομος Κίτας.

KALLINIKEIO KALLINIKEIO1 KALLINIKEIO2 KALLINIKEIO3 KALLINIKEIO4 KALLINIKEIO5ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©FB/ΚΑΛΛΙΝΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα ολόκληρο χρόνο και στο πλαίσιό της θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις.

+ Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 23 Ιουνίου 2016, στις 19:30, η Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

You May Also Like

Συναυλία της Yasmin Levy για το Pafos 2017

Η κορυφαία ερμηνεύτρια πολυπολιτισμικών ήχων, που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο, θα δώσει ...

Αντώνης Κατσαρής – Κατερίνα Λούρα: δυνατό ντουέτο επί σκηνής

Το πολυβραβευμένο έργο του Γουίλι Ράσελ «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» προτείνουν στους θεατρόφιλους ο Αντώνης ...

Έκθεση Κυπρίων σκηνογράφων, ενδυματολόγων, φωτιστών

Την πρώτη του παγκύπρια έκθεση σκηνογραφίας, κοστουμιού, σχεδιασμού φωτισμού και αφίσας διοργανώνει το Κυπριακό Κέντρο ...

Aποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου 2021

Το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής ...

Βραβεία Όσκαρ 2021: Οι υποψηφιότητες

H ταινία Mank του Netflix κατάφερε να αποσπάσει 10 υποψηφιότητες ενώ για πρώτη φορά ...

X