Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

H Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) θα σηκώσει την αυλαία του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, στις 3 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ που εστιάζει σε παραγωγές αρχαίου ελληνικού δράματος από όλο τον κόσμο εμφανίζεται φέτος ποιοτικά αναβαθμισμένο και με διάθεση διεύρυνσης του κοινού του, καθώς εκτός από τους υπότιτλους σε ελληνικά και αγγλικά, η εναρκτήρια παράσταση θα έχει υποτίτλους και στη ρωσική γλώσσα.

 

ancient drama fest

Αρχή με κωμωδία

Πέντε θεατρικά σχήματα από Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία και Βέλγιο απαρτίζουν το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, η οποία είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Η αρχή θα γίνει με τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη και της ΕΘΑΛ στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, όπου συμβολικά γίνεται η έναρξη του φεστιβάλ κάθε χρόνο μιας και από την Πάφο ξεκίνησε το φεστιβάλ, ύστερα από πρόταση του Νίκου Σιαφκάλη. Η παραγωγή είναι βασισμένη σε μετάφραση του Κωστή Κολώτα και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΘΑΛ Μηνά Τίγκιλη.

Και η συνέχεια

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει φέτος το Θέατρο του Κρέφελντ και Μενχενγκλάντμπαχ, το μεγαλύτερο θέατρο στην κάτω περιοχή του Ρήνου στα δυτικά της Γερμανίας. Ο εν λόγω θίασος θα παρουσιάσει τις δύο τραγωδίες Αγαμέμνων και Χοηφόροι της αισχύλειας τριλογίας Ορέστεια σε σκηνοθεσία Ματίας Γκερτ και σε μετάφραση Πέτερ Στάιν.

Θα ακολουθήσουν η αριστοφανική κωμωδία Πλούτος από τη νεοσύστατη κυπριακή θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και η παραγωγή Ορέστεια, βασισμένη στην αισχύλεια τριλογία, από το βελγικό θεατρικό σχήμα De Roovers.

Ο φετινός κύκλος παραστάσεων του φεστιβάλ θα κλείσει με τη σοφόκλεια τραγωδία Αντιγόνη, μια διαχρονική κριτική στην αλαζονεία της εξουσίας, από την «5η Εποχή Τέχνης», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή.

 

Το πρόγραμμα

  • Θεσμοφοριάζουσες από την ΕΘΑΛ

Κυριακή 3 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου [επίσημη έναρξη Φεστιβάλ]

Σάββατο 9 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Δευτέρα 11 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, Λευκωσία

 

Thesmophoriazusae_ETHAL Cyprus

  • Αγαμέμνων, Χοηφόροι από το Krefeld und Monchengladbach Theatre

Τρίτη 5 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Πέμπτη 7 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, Λευκωσία

 

Orestie Tragödien-Trilogie von Aischylos Inszenierung: Matthias Gehrt Bühne: Gabriele Trinczek Kostüme: Sibylle Gädeke Choreogafische Beratung: Robert North Musik: Jörg Ostermayer Dramaturgie: Martin Vöhringer I. Agamemnon: Wächter: Paul Steinbach Klytaimestra: Eva Spott (2) Herold: Christopher Wintgens Agamemnon: Joachim Henschke (1) Kassandra: Helen Wendt (3) Aigisthos: Bruno Winzen Dienerinnen: Esther Keil, Henrike Hahn, Nele Jung Chor der Ältesten von Argos: Cornelius Gebert, Joachim Henschke, Adrian Linke, Paul Steinbach, Ronny Tomiska, Christopher Wintgens, Bruno Winzen, Jonathan Hutter II. Choephoren: Orestes: Cornelius Gebert Pylades: Ronny Tomiska Elektra: Nele Jung Klytaimestra: Eva Spott Amme: Henrike Hahn Aigisthos: Bruno Winzen Diener: Jonathan Hutter Chor der Frauen des Hauses: Esther Keil, Helen Wendt, Henrike Hahn Chor der Älstesten von Argos: Joachim Henschke, Adrian Linke, Paul Steinbach, Ronny Tomiska, Christopher Wintgens, Jonathan Hutter III. Eumeniden: Apollon: Adrian Linke Geist der Klytaimestra: Eva Spott Orestes: Cornelius Gebert Athene: Esther Keil Chor der Erinyen: Helen Wendt, Ronny Tomiska, Henrike Hahn, Jonathan Hutter, Nele Jung Chor der Richter: Statisterie

  • Πλούτος από τη θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά»

Τρίτη 19 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, Λευκωσία

Παρασκευή 22 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Σάββατο 23 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

 

Plutus_Ftochologia Cyprus

  • Ορέστεια βασισμένη στον Αισχύλο από το De Roovers

Δευτέρα 25 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Τετάρτη 27 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, Λευκωσία

 

ORESTEIA_De Roovers_BELGIUM

  • Αντιγόνη του Σοφοκλή από την «Εποχή Τέχνης»

Παρασκευή 29 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Σάββατο 30 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

 

+ Πώληση εισιτηρίων από τη Sold Out Tickets σε όλα τα περίπτερα SOEASY, στα καταστήματα Musical Paradise, στο Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο και στο Περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι και ηλεκτρονικά www.SoldoutTickets.com.cy. Τιμές εισιτηρίων προς 10 και 5 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι). Πληροφορίες τηλ. 70002414 και www.greekdramafest.com. Δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία για την παρακολούθηση των παραστάσεων της Αντιγόνης στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 29 και 30 Ιουλίου. Πληροφορίες τηλ. 70002414.

You May Also Like

«Φέρτε κινηματογραφικές παραγωγές στην Κύπρο» λένε βουλευτές

Ενίσχυση των κινήτρων για κινηματογραφική παραγωγή στην Κύπρο, ενός τομέα που με βάση μελέτη ...

Καλ. Διευθυντής/ντρια με αγορά υπηρεσιών για το Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη

Προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο και έκλεισε ήδη την 1η Μαρτίου η προθεσμία για τη θέση ...

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2017

Στις 12 Ιουλίου ξεκινά ο αγαπημένος Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στον θερινό κινηματογράφο «Κωνστάντια», στη ...

Πώς η λογοτεχνία διαπλατύνει τις εμπειρίες μας

Της Αμάντας Μιχαλοπούλου Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας Ελληνας, ένας Αγγλος, ένας ...

«Διαλέξεις της Τετάρτης» στη Λεβέντειο από 10 Σεπτεμβρίου

Στις 10 Σεπτεμβρίου επαναρχίζει ο θεσμός «Οι διαλέξεις της Τετάρτης» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη ...

«Είμαστε Κύπριοι»

Το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει έκθεση με φωτογραφίες της Lisa Fuhr συνοδευόμενες από αναφορές ...

X