ANABΑΛΛΕΤΑΙ: Μέρα Μουσικής με Monsieur Doumani

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

Η συναυλία της 21ης Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής αναβάλλεται σε ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των δύο νεκρών πυροσβεστών και σεβασμού προς όσους ακόμη δίνουν μάχη με τη φωτιά στην περιοχή Ευρύχου – Πλατανιών, Σπήλια – Κούρδαλι και όπου αλλού χρειάζεται. Νέα ημερομηνία για τη συναυλία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το μήνυμα του συγκροτήματος Monsieur Doumani στη σελίδα τους στο facebook:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αγαπητοί φίλοι, σε συνεννόηση με το Rialto Theatre – Θέατρο Ριάλτο, την Alliance Francaise de Limassol και τους Drumble Beats ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των 2 νεκρών πυροσβεστών και σεβασμού προς όλους που ακόμη δίνουν μαχες με την καταραμένη πυρκαγιά αποφασίσαμε να αναβάλουμε την αποψινή μας συναυλία για τον εορτασμό της μέρας μουσικής στην πλατεία Ηρώων. Η πραγματοποίηση της συναυλίας θα ανακοινωθεί συντόμως. Ευχόμαστε να τεθεί σύντομα υπο έλεγχο η πυρκαγιά που προκάλεσε ανεπανόρθωτες πληγές στη φύση της Κύπρου, αλλά και στην κοινωνία.

Η ανακοίνωση του Θεάτρου Ριάλτο:

Συμμετέχοντας στο γενικότερο κλίμα πένθους, το Θέατρο Ριάλτο και η Alliance Francaise Λεμεσού, εκφράζουν τη θλίψη τους για το χαμό συνανθρώπων μας στο μέτωπο της πυρκαγιάς και για την μεγάλη οικολογική καταστροφή που σημειώθηκε στον τόπο μας τις τελευταίες μέρες. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Οργανισμοί ανακοινώνουν αναβολή της σημερινής συναυλίας στην Πλατεία Ηρώων, με τους Monsieur Doumani και τους Drumble Beats.

Με μια ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Ηρώων θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής το Θέατρο Ριάλτο και η Alliance Francaise Λεμεσού στις 21 Ιουνίου.

Θέλοντας να επεκτείνει και να συνδέσει το καθιερωμένο Cyprus Rialto World Music Festival με τη Μέρα Μουσικής, το Ριάλτο συνεργάζεται με την Alliance Francaise, τον μοναδικό φορέα που γιορτάζει σταθερά τη Γιορτή της Μουσικής (Fete de la musique) στη χώρα μας.

Επί σκηνής στην πλατεία Ηρώων θα δούμε το πετυχημένο κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani -το οποίο προσεγγίζει με σύγχρονο τρόπο την κυπριακή μουσική παράδοση- και το εντυπωσιακό εφηβικό σχήμα κρουστών Drumble Beats. Τα δύο σχήματα θα στήσουν μια γιορτή ανοιχτή σε όλη την πόλη και τους κατοίκους της, με world music διάθεση και βεβαίως ελεύθερη είσοδο.

Οι Monsieur Dοumani δημιουργήθηκαν το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Παρουσιάζουν διασκευές κυπριακών τραγουδιών αλλά συνθέτουν και δικά τους κομμάτια. Το σχήμα αναδείχθηκε ως ένα από τα τέσσερα καλύτερα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού βρετανικού περιοδικού ‘Songlines’ 2016 ενώ ο δεύτερός τους δίσκος, Sikoses, έφτασε στο Νο.1 του Transglobal World Music Chart τον περσινό Νοέμβριο.

Οι έφηβοι Drumble Beats δημιουργήθηκαν το 2013 υπό την καθοδήγηση του Γερμανού ντράμερ Roger Heinrich: συνδυάζουν συμβατικά τύμπανα και κρουστά με πρωτότυπα και πειραματικά όργανα όπως κατσαρόλες και πλαστικές σωλήνες, γραφομηχανές, τενεκέδες και ό,τι άλλο χωρεί η φαντασία. Το σχήμα αποτελούν οι Οδυσσέας και Άγγελος Βλάμης, Kassandra και Yolanda Hellicar.

+ Την Τρίτη 21 Ιουνίου στην πλατεία Ηρώων στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

You May Also Like

«Ριμέικ» στα έργα τέχνης

Ένα πρότζεκτ στον διαδικτυακό τόπο www.booooooom.com με τίτλο Remake είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά ...

Η Ανιές Βαρντά φωτίζει την αφίσα του 72ου Φεστιβάλ των Καννών

Μετά το φιλί του Ζαν Πολ Μπελμοντό και της Άννα Καρίνα από την ταινία ...

«Η αναχώρηση του Τηλέμαχου» του Σαρλ Μενιέ πωλήθηκε 2,2 εκ ευρώ

Ενας πίνακας του ζωγράφου Σαρλ Μενιέ (Charles Meynier/1768-1832) κατακυρώθηκε στο ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ...

7η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Θεάτρου 2021 | 5-9 Ιουλίου 2021

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Θεάτρου 2021, που διοργανώνει η Σύνοδος των Θεάτρων της Ευρώπης (ETC ...

Lest We Forget

Αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας είναι η έκθεση-εγκατάσταση μεγάλων φωτογραφιών-πορτρέτων επιζώντων ...

Ακροάσεις στον ΘΟΚ

Για τις ανάγκες της παραγωγής «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ...

X