«Μακρινή χώρα» στο Σπίτι της Συνεργασίας

Η νέα δουλειά της ομάδας χορού Echo Arts, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, παρουσιάζεται στις 2, 3 και 4 Ιουνίου στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τη περφόρμανς χορού «Μακρινή χώρα / a far-off land», η οποία εδώ έχει διπλή νοηματοδότηση: αφενός πρόκειται για τις μνήμες από την παιδική ηλικία που έχουν ενσωματωθεί στο είναι του κάθε ανθρώπου, αφετέρου η μακρινή χώρα είναι εκείνη της κοινής ελπίδας και των κοινών ονείρων για το μέλλον.

Στο παρόν μιας χώρας μοιρασμένης από μια διαχωριστική γραμμή, η περφόρμανς πραγματοποιείται στο σημείο μηδέν αυτής της γραμμής, στο Σπίτι της Συνεργασίας δίπλα στο φυσικό σύνορο των ενετικών τειχών που χωρίζουν -σε εκείνο το σημείο- την Λευκωσία στα δύο. Η «μακρινή χώρα» της κοινής ελπίδας έρχεται όσο γίνεται πιο κοντά, σε αυτό ακριβώς το σημείο της Συνεργασίας και της Συμπάθειας.

Χωρισμένη σε τρία μέρη, τη περφόρμανς παρουσιάζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι περφόρμερ. Τη σκηνοθεσία της συνυπογράφουν η Αριάννα Οικονόμου και η Dorinda  Hulton.

Περφόρμερ: Μέρος 1: Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Ilker Kaptanoglu, Gunay Kececi, Αντωνία Λυρά, Μέρος 2: Ezgin Akpinar Desdur, Sevim Akpinar, Γεωργία Ανδρέου, Χάρης Κούσιος, Μέρος 3: Αλεξάνδρα Γεωργίου, Αλέξα Μιχαήλ, Δημήτρης Σπύρου, Άννα Θεοδώρου, Μιχάλης Βαρνάβα, Νίκος Βαρνάβα, Nil Turer. Τη μουσική του έργου υπογράφει ο Λάρκος Λάρκου.

+ Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις ώρα 20:15 στο Σπίτι της Συνεργασίας (έναντι του ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας), Λευκωσία.

Το έργο διεκπεραιώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η κράτηση απαραίτητη στα τηλ. (00357) 99371870 & (0090) 0533 887 9281.

You May Also Like

Νέα διεθνής πλατφόρμα πολιτισμού Theatrum Vitae

Την επίσημη «πρεμιέρα» της έκανε στις 12 Οκτωβρίου η νέα διεθνής πλατφόρμα πολιτισμού Theatrum ...

Έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος – Ελλάδα»|Ανοίγει ξανά από 1η-30 Ιουνίου

Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να την επισκεφθούν τώρα μπορούν, καθώς η έκθεση ανοίγει ...

Οι φιναλίστ του Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ Θεάτρου

Tα πέντε θεατρικά σχήματα που περνούν στην τελική φάση του φετινού 26ου Παγκύπριου Φεστιβάλ ...

Δεκαπενταύγουστος : το μυστικό

  Φωτογραφία : pannybrown / https://instagram.com/pannybrown/  

Θεατρικά «Διλήμματα» στην ΕΘΑΛ

Την ταλαντούχα ηθοποιό Μαρίνα Βρόντη θα δούμε επί σκηνής στην πρώτη παραγωγή της ΕΘΑΛ ...

Ο Ελύτης μάς μιλά

Το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας φιλοξενεί «Τα Δημόσια και τα Ιδιωτικά» του Οδυσσέα Ελύτη, σε ...

X