«Μακρινή χώρα» στο Σπίτι της Συνεργασίας

Η νέα δουλειά της ομάδας χορού Echo Arts, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, παρουσιάζεται στις 2, 3 και 4 Ιουνίου στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τη περφόρμανς χορού «Μακρινή χώρα / a far-off land», η οποία εδώ έχει διπλή νοηματοδότηση: αφενός πρόκειται για τις μνήμες από την παιδική ηλικία που έχουν ενσωματωθεί στο είναι του κάθε ανθρώπου, αφετέρου η μακρινή χώρα είναι εκείνη της κοινής ελπίδας και των κοινών ονείρων για το μέλλον.

Στο παρόν μιας χώρας μοιρασμένης από μια διαχωριστική γραμμή, η περφόρμανς πραγματοποιείται στο σημείο μηδέν αυτής της γραμμής, στο Σπίτι της Συνεργασίας δίπλα στο φυσικό σύνορο των ενετικών τειχών που χωρίζουν -σε εκείνο το σημείο- την Λευκωσία στα δύο. Η «μακρινή χώρα» της κοινής ελπίδας έρχεται όσο γίνεται πιο κοντά, σε αυτό ακριβώς το σημείο της Συνεργασίας και της Συμπάθειας.

Χωρισμένη σε τρία μέρη, τη περφόρμανς παρουσιάζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι περφόρμερ. Τη σκηνοθεσία της συνυπογράφουν η Αριάννα Οικονόμου και η Dorinda  Hulton.

Περφόρμερ: Μέρος 1: Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Ilker Kaptanoglu, Gunay Kececi, Αντωνία Λυρά, Μέρος 2: Ezgin Akpinar Desdur, Sevim Akpinar, Γεωργία Ανδρέου, Χάρης Κούσιος, Μέρος 3: Αλεξάνδρα Γεωργίου, Αλέξα Μιχαήλ, Δημήτρης Σπύρου, Άννα Θεοδώρου, Μιχάλης Βαρνάβα, Νίκος Βαρνάβα, Nil Turer. Τη μουσική του έργου υπογράφει ο Λάρκος Λάρκου.

+ Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις ώρα 20:15 στο Σπίτι της Συνεργασίας (έναντι του ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας), Λευκωσία.

Το έργο διεκπεραιώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η κράτηση απαραίτητη στα τηλ. (00357) 99371870 & (0090) 0533 887 9281.

You May Also Like

Απεβίωσε η Ανιές Βαρντά

Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε η Γαλλίδα κινηματογραφίστρια της Νουβέλ Βαγκ, Ανιές Βαρντά, όπως ...

Eθνικό Μέτωπο της Γαλλίας VS Μαντόνα

Αγωγή εναντίον της Μαντόνα θα καταθέσει το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας επειδή σε βίντεο ...

Αποφυλακισμένες αλλά μόνες οι δύο Pussy Riot

Έξι μέλη του ρωσικού πανκ γκρουπ Pussy Riot υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, στην οποία επιμένουν ...

Η Τέχνη Εξακολουθεί ν’ Ανθίζει

Οι επιμελήτριες τέχνης Κατερίνα Πατσαλίδου και Μικαέλλα Μελανίδου τελειώνοντας τα μεταπτυχιακά τους στις ‘Τέχνες ...

Βιβλίο ανοικτής πρόσβασης για την «Αρχαιολογία των Καταποντισμένων Τοπίων της Ευρώπης»

Τις ημέρες που «Μένουμε Σπίτι», ένα βιβλίο ανοικτής πρόσβασης για την υποθαλάσσια αρχαιολογική κληρονομιά ...

Τουρκική ταινία για την Άλωση της Πόλης [vid]

Mια υπερπαραγωγή με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 ετοιμάζει η Τουρκία, με ...

X