«Μακρινή χώρα» στο Σπίτι της Συνεργασίας

Η νέα δουλειά της ομάδας χορού Echo Arts, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, παρουσιάζεται στις 2, 3 και 4 Ιουνίου στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τη περφόρμανς χορού «Μακρινή χώρα / a far-off land», η οποία εδώ έχει διπλή νοηματοδότηση: αφενός πρόκειται για τις μνήμες από την παιδική ηλικία που έχουν ενσωματωθεί στο είναι του κάθε ανθρώπου, αφετέρου η μακρινή χώρα είναι εκείνη της κοινής ελπίδας και των κοινών ονείρων για το μέλλον.

Στο παρόν μιας χώρας μοιρασμένης από μια διαχωριστική γραμμή, η περφόρμανς πραγματοποιείται στο σημείο μηδέν αυτής της γραμμής, στο Σπίτι της Συνεργασίας δίπλα στο φυσικό σύνορο των ενετικών τειχών που χωρίζουν -σε εκείνο το σημείο- την Λευκωσία στα δύο. Η «μακρινή χώρα» της κοινής ελπίδας έρχεται όσο γίνεται πιο κοντά, σε αυτό ακριβώς το σημείο της Συνεργασίας και της Συμπάθειας.

Χωρισμένη σε τρία μέρη, τη περφόρμανς παρουσιάζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι περφόρμερ. Τη σκηνοθεσία της συνυπογράφουν η Αριάννα Οικονόμου και η Dorinda  Hulton.

Περφόρμερ: Μέρος 1: Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Ilker Kaptanoglu, Gunay Kececi, Αντωνία Λυρά, Μέρος 2: Ezgin Akpinar Desdur, Sevim Akpinar, Γεωργία Ανδρέου, Χάρης Κούσιος, Μέρος 3: Αλεξάνδρα Γεωργίου, Αλέξα Μιχαήλ, Δημήτρης Σπύρου, Άννα Θεοδώρου, Μιχάλης Βαρνάβα, Νίκος Βαρνάβα, Nil Turer. Τη μουσική του έργου υπογράφει ο Λάρκος Λάρκου.

+ Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις ώρα 20:15 στο Σπίτι της Συνεργασίας (έναντι του ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας), Λευκωσία.

Το έργο διεκπεραιώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η κράτηση απαραίτητη στα τηλ. (00357) 99371870 & (0090) 0533 887 9281.

You May Also Like

Δημοπρατούνται τα άγνωστα αριστουργηματικά κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο

Μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της μακράς καλλιτεχνικής ζωής του Πικάσο είναι αυτή ...

Ανακοίνωση καλλιτεχνών θεάτρου ΠΕΟ για το έκτακτο επίδομα

Ανακοίνωση σχετικά με την παρατεταμένη καθυστέρηση καταβολής του έκτακτου επιδόματος των καλλιτεχνών εξέδωσε σήμερα ...

Μύθοι και Ιστορίες κατά μήκος του Διαχωρισμού

3 τοποθεσίες, 12 ερμηνευτές και κάτι άγνωστες ιστορίες. “ Μύθοι και Ιστορίες κατά μήκος ...

Πέθανε ξαφνικά ο Κρις Κορνέλ [updated]

Σε ηλικία 52 ετών απεβίωσε ξαφνικά ο Κρις Κορνέλ, τραγουδιστής των Soundgarden και αργότερα των Audioslave. ...

5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ

Από τις 17 μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, το Διεθνές Φεστιβάλ ...

Το ‘απαγορευμένο’ μου της ΕΡΤ: Το spot της Μπιενάλε που δεν θα δούμε ποτέ

Εμπνεόμενος από το κεντρικό θέμα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας, “Μονόδρομος“, ο Γιώργος Ζώης, σκηνοθέτης του ...

X