«Καραγκιόζης» και «Ρεβέκκα» στη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος 2017

Με το θεατρικό έργο «Ο Καραγκιόζης» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και «Ρεβέκκα» της Χαραλαμπίας Θεοφάνους θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017.

Οι δύο παραγωγές συμμετείχαν στη φετινή Πλατφόρμα Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου στην Πάφο, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μηνά Τίγκιλη. Από τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν εκεί, Επιτροπή Αξιολόγησης έκρινε τις δύο παραγωγές που θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ το 2017.

«Ρεβέκκα»

rebecca_charalambiatheofanous

Η περφόρμανς «Ρεβέκκα» φαντάζεται και επινοεί τα χρόνια μοναξιάς του ομώνυμου χαρακτήρα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο διάσημο έργο του «Εκατό χρόνια μοναξιάς».Όταν πεθαίνει και ο άντρας της και απομένει πια μοναδική επιζώσα της ζωής της, η Ρεβέκκα αποφασίζει να μην ξαναβγεί από το σπίτι της. Τα γεγονότα του παρελθόντος επαναλαμβάνονται καθημερινά, ο λόγος, το σώμα και ο χρόνος της πλάθονται όπως η μοναξιά επιθυμεί.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 17 Απριλίου 2016 στον πολυχώρο ΜERES.

Σύλληψη – ερμηνεία: Χαραλαμπία Θεοφάνους

+ Η παράσταση ανεβαίνει στον πολυχώρο MERES, [Πενταδακτύλου 33, παλιά Λευκωσία] στις 10, 11 και 12
Ιουνίου στις 20:30. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 96 302747 και 99 746430. Η παράσταση κινείται στο χώρο και το κοινό καλείται να ακολουθεί την ηθοποιό. Θα υπάρχουν πολύ λίγες καρέκλες για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

«Ο Καραγκιόζης»
karagiozis_webΤο έργο είναι βασισμένο στο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου «Ο Καραγκιόζης», από τη συλλογή διηγημάτων «Μεγάλοι Δρόμοι» [2010], το οποίο μετέφερε δραματοποιημένο επί σκηνής η θεατρική ομάδα Alpha Square.

Το έργο ερμηνεύει ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους. Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 6 Απριλίου 2016 και παρουσιάστηκε σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

«Η ιστορία αποτελεί μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά στην παιδική ηλικία – αυτή που όλοι ανεξαιρέτως κουβαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Square.

«Σκιαγραφείται η πορεία του ήρωα, από την παιδική ηλικία μέχρι την πατρότητα, αποκαλύπτοντας τραύματα του ψυχισμού του, τα οποία προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αυτά τα τραύματα να εξωτερικευτούν με καταστροφικές συνέπειες…»

+ Θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο παραστάσεις στη Λευκωσία, στις 2 και 3 Ιουνίου, στο Ίδρυμα ARTος, στις 20:30. Έπειτα το έργο θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Athens Fringe Festival. Κρατήσεις για τις παραστάσεις στη Λευκωσία τηλ. 96846462. 

You May Also Like

Νέα δράση για τις Pussy Riot, έξω από τη Ρωσική Πρεσβεία

Έξω από την Ρωσική Πρεσβεία βρέθηκε στις 10 το πρωί η ομάδα που τοποθέτησε ...

«Black Out / Mια μικρή διαμαρτυρία» στη Λεμεσό

Στη -γνωστή στους Λεμεσιανούς- ταβέρνα Άρης, επί της πλατείας Ηρώων και έναντι του Θεάτρου ...

Διακοπεύουμε | Επιστρέφουμε στις 20 Αυγούστου

Το «Π» κλείνει πόρτες και παράθυρα και ανάβει τον ανεμιστήρα. Επιστρέφουμε στις 20 Αυγούστου, ...

Αυλαία με την ταινία Birdman για το Φεστιβάλ Βενετίας

Η μαύρη κωμωδία «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου θα είναι η ταινία έναρξης στo ...

Κυριάκος Χαραλαμπίδης: «Μια λεύκα στην Κακοπετριά»

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΝΤΗΣ: 90 χρόνια σε 12 μέρες» με αφορμή την ...

Ταινία η ζωή του Μπον Σκοτ

Η ζωή του θρυλικού τραγουδιστή των AC/DC Μπον Σκοτ γυρίζεται σε ταινία. Η παραγωγή ...

X