Ο Sadiq Khan καλεί καλλιτέχνες ανα τον κόσμο να φωτίσουν τις γέφυρες του Λονδίνου

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, καλεί τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου να προτείνουν ιδέες για την δημιουργία μίας μόνιμης  φωτεινής εγκατάστασης, που να εκτείνεται σε 17 γέφυρες που καλύπτουν τον  ποταμό Τάμεση μεταξύ της Albert Bridge  στο Chelsea και Tower Bridge στο City.

Mια παγκόσμια αναζήτηση ξεκινάει για μια ομάδα να έρθει μαζί και να δημιουργήσει το  «The Illuminated River », μια φωτεινή εγκατάσταση για τις γέφυρες του Λονδίνου, αξιοποιώντας τις πιο καινοτόμες, πράσινες και βιώσιμες τεχνολογίες. Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε: «Αυτή είναι μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για να δώσουμε νέα πνοή στην καρδιά του Λονδίνου κάθε βράδυ σε μια νέα, μόνιμη, ρευστή φωτεινή εγκατάσταση σε όλες τις ιστορικές γέφυρες της πρωτεύουσας. Θα φέρει στο προσκήνιο τις όχθες του ποταμού και θα επεκτείνει την κίνηση και ένεργεια της ημέρας μέχρι τις νυκτερινές ώρες , υποστηρίζοντας την αναπτυσσόμενη νυκτερινή οικονομία του Λονδίνου.Μια εκθαμβωτική, δωρεάν υπαίθρια γκαλερί τέχνης, για τους Λονδρέζους και όλους τους επισκέπτες μας θα ενθαρρύνει νέες επενδύσεις και θα προωθήσει την πόλη μας στον υπόλοιπο κόσμο. Με το σωστό σχεδιασμό, μπορούμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι το Λονδίνο εξακολουθεί να είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της καινοτομίας, της αειφορίας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. »

 

1-View-from-the-International-Space-Station-©-Tim-Peake© Tim Peake

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Σχεδίου «The Illuminated River» έχει ανατεθεί από μια νέα φιλανθρωπική οργάνωση, το Ίδρυμα The Illuminated River, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Rothschild. Το έργο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς με ευθύνη για τις γέφυρες και τον ποταμό, συμπεριλαμβανομένης της  The City of London Τhe Royal Borough of Kensington and Chelsea, Network Rail, the Port of London Authority, Transport for London και Westminster Council.

 

5-Westminster-Bridge-looking-north-from-The-Queen’s-Walk-and-with-the-Palace-of-Westminster-adjacent-to-its-north-bank©Luke Hayes / Malcolm Reading Consultants

Η Hannah Rothschild, πρόεδρος του Ιδρύματος The Illuminated River, είπε: «Ψάχνουμε για τους καλύτερους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μηχανικούς, τεχνολόγους και ειδικούς για να εργαστούν από κοινού και να βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα αυτό η συναρπαστική φιλοδοξία.»

Οι 17 γέφυρες, οι οποίες στέκονται ώς μνημεία της ιστορίας του Λονδίνου και ως σύμβολα για το μέλλον της, καθώς και ζωτικής σημασίας αρτηρίες της πόλης, είναι Δυτικά προς Ανατολικά:

Albert Bridge, 1873
Chelsea Bridge, 1937
Grosvenor Bridge, 1859
NineElms Bridge (σε εξέλιξη)
Vauxhall Bridge, 1906
Lambeth Bridge, 1932
Westminster Bridge, 1862
Hungerford Bridge, το 1864 και το Jubilee Bridge, 2002
Waterloo Bridge, 1945
The Garden Bridge (σε εξέλιξη)
Blackfriars Bridge, 1869
Blackfriars Railway Bridge, 1886
Millennium Bridge, 2002
Southwark Bridge, 1921
Cannon Street Railway Bridge, 1866/1982
London Bridge, 1973
Tower Bridge, 1894

3-From-left-to-right-London-Bridge-Cannon-Street-Railway-Bridge-Southwark-Bridge-Millennium-Bridge-Blackfriars-Bridge-and-Blackfriars-Railway-Bridge-all-taken-from-the-Shard©Luke Hayes / Malcolm Reading Consultants

Πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο διαγωνισμό, είναι διαθέσιμές στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση:

https://competitions.malcolmreading.co.uk/illuminatedriver

www.illuminatedriver.london

 

You May Also Like

Ο Lemesios στο eleven63 Sessions

Η Λουβάνα Δίσκοι παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ζωντανά ηχογραφημένων βίντεο, eleven63 Sessions, ...

Επιστήμονες έλυσαν ένα από τα μυστήρια του Στόουνχεντζ

Βρετανοί επιστήμονες έλυσαν ένα από τα μυστήρια του Στόουνχεντζ, καθορίζοντας την προέλευση πολλών από ...

«Ο μικρός Οδυσσέας και ο Κύκλωπας»

«Ο Μικρός Οδυσσέας και ο Κύκλωπας» είναι το εγχείρημα του Κύπριου σκηνοθέτη Μιχάλη Παπά ...

Νίκη για δημιουργούς και δημοσιογράφους

Χώρος ανοιχτός στην ελευθερία της έκφρασης θα παραμείνει το διαδίκτυο, ωστόσο πλέον παύει να ...

Σε δημόσια θέα τα τελικά σχέδια ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας

Ολα είναι έτοιμα για την έναρξη των εργασιών της νέας Πλατείας Ελευθερίας και του ...

The Big Lebowski: 20 ατάκες για τα 20 χρόνια

H καλτ κωμωδία των αδελφών Κοέν κλείνει σήμερα 20 χρόνια και μετά από δύο ...

X