Παττίχειο | Οι πέντε για τη θέση διευθυντή

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος

Πέντε είναι οι διεκδικητές της θέσης του διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, όλοι τους γνωστά ονόματα και καταξιωμένα στον χώρο του πολιτισμού. 

Όπως αποκαλύπτει ο «Π», οι υποψήφιοι «μνηστήρες» είναι οι Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, ηθοποιός – σκηνοθέτης, Βάσος Αργυρίδης μουσικοσυνθέτης, Κάθριν Νικήτα διευθύντρια του Κέντρου Ευαγόρα Λανίτη, Μηνάς Τίγκιλης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΕΘΑΛ και Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Οι πέντε διεκδικητές της θέσης θα βρεθούν το Σάββατο ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λτδ για συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει και την τελική απόφαση του συμβουλίου, για την επιλογή του διευθυντή.

Οι πέντε επικρατήσαν μεταξύ πολλών άλλων υποψηφίων που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις, στα πλαίσια της προκήρυξης της θέσης, με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Καθήκοντα του διευθυντή του Παττιχείου, το οποίο στόχος είναι να αποτελεί τη ναυαρχίδα των πολιτιστικών χώρων της Λεμεσού, είναι η γενική διεύθυνση, οργάνωση, προγραμματισμός και εποπτεία των δραστηριοτήτων του θεάτρου, η κατάρτιση του ετήσιου καλλιτεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού, καθώς και η προετοιμασία, οργάνωση και συντονισμός των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Την προεπιλογή των πέντε έκανε η ιδιωτική εταιρεία ερευνών Σύμμετρον, στην οποία ανατέθηκε το δύσκολο αυτό έργο, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων.

Τα μη αιρετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λτδ, το οποίο έχει αναλάβει την διαχείριση και λειτουργία του θεάτρου, είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος, ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Εύρος Αλεξάνδρου και οι Πάμπης Αναγιωτός και Δώρος Ιερόπουλος. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού είναι ο δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου.

Το θέατρο το οποίο μετά την ριζική ανακαίνιση του που κόστισε 9 εκατομμύρια ευρώ, θεωρείται το πλέον σύγχρονο της Κύπρου, διαθέτει 730 θέσεις θεατών και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό. Όλες οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και η επαναλειτουργία του θεάτρου μετά την πεντάχρονη ανακαίνιση του, τοποθετείται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την οργάνωση πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Τα έξοδα του θεάτρου που  παραμένει στην κυριότητα του δήμου, θα καλύπτονται από τις χορηγίες του δήμου και του κράτους, αλλά πρωτίστως από τις εκδηλώσεις που θα διοργανώνει και τις δικές του παραγωγές.

Πάντως εκκρεμεί ακόμα η προκήρυξη θέσης τεχνικού διευθυντή και ακόμη τριών τεχνικών, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες, θα γίνονται με την αγορά υπηρεσιών.

 

 

You May Also Like

Κ. Ρήγος: «Έτοιμοι να δεχτούμε την κριτική»

O Κωνσταντίνος Ρήγος γράφει για την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στην Κύπρο με το ...

Για πρώτη φορά, έργο του Banksy στο Βρετανικό Μουσείο

Ο Banksy είναι πλέον ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και ...

ΠΑΦΟΣ2017: Αποτελέσματα της Πρόσκλησης “Δεύτερη Φύση” (SECOND NATURE)

Στην πρόσκληση με τίτλο: “SECOND NATURE’’ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ2017, υποβλήθηκαν ...

Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη: Συμπαράσταση στον Πανίκκο Χρυσάνθου

Η Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη στην Κύπρο, με αφορμή την απεργία πείνας στην ...

Αναβάλλεται για το 2021 το Φεστιβάλ Φέγγαρος

Την αναβολή του για τη φετινή χρονιά, οπότε θα γιόρταζε τα 10χρονα του, ανακοίνωσε ...

Fear Industry | 32 Οπερατικές πράξεις για το θέατρο και την καθημερινότητα

Δύο ηθοποιοί και μια μέτζο σοπράνο ξεδιπλώνουν σε 32 πράξεις ένα «ζωντανό αρχείο» προβάλλοντας ...

X