Παττίχειο | Οι πέντε για τη θέση διευθυντή

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος

Πέντε είναι οι διεκδικητές της θέσης του διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, όλοι τους γνωστά ονόματα και καταξιωμένα στον χώρο του πολιτισμού. 

Όπως αποκαλύπτει ο «Π», οι υποψήφιοι «μνηστήρες» είναι οι Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, ηθοποιός – σκηνοθέτης, Βάσος Αργυρίδης μουσικοσυνθέτης, Κάθριν Νικήτα διευθύντρια του Κέντρου Ευαγόρα Λανίτη, Μηνάς Τίγκιλης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΕΘΑΛ και Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Οι πέντε διεκδικητές της θέσης θα βρεθούν το Σάββατο ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λτδ για συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει και την τελική απόφαση του συμβουλίου, για την επιλογή του διευθυντή.

Οι πέντε επικρατήσαν μεταξύ πολλών άλλων υποψηφίων που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις, στα πλαίσια της προκήρυξης της θέσης, με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Καθήκοντα του διευθυντή του Παττιχείου, το οποίο στόχος είναι να αποτελεί τη ναυαρχίδα των πολιτιστικών χώρων της Λεμεσού, είναι η γενική διεύθυνση, οργάνωση, προγραμματισμός και εποπτεία των δραστηριοτήτων του θεάτρου, η κατάρτιση του ετήσιου καλλιτεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού, καθώς και η προετοιμασία, οργάνωση και συντονισμός των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Την προεπιλογή των πέντε έκανε η ιδιωτική εταιρεία ερευνών Σύμμετρον, στην οποία ανατέθηκε το δύσκολο αυτό έργο, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων.

Τα μη αιρετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λτδ, το οποίο έχει αναλάβει την διαχείριση και λειτουργία του θεάτρου, είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος, ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Εύρος Αλεξάνδρου και οι Πάμπης Αναγιωτός και Δώρος Ιερόπουλος. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού είναι ο δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου.

Το θέατρο το οποίο μετά την ριζική ανακαίνιση του που κόστισε 9 εκατομμύρια ευρώ, θεωρείται το πλέον σύγχρονο της Κύπρου, διαθέτει 730 θέσεις θεατών και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό. Όλες οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και η επαναλειτουργία του θεάτρου μετά την πεντάχρονη ανακαίνιση του, τοποθετείται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την οργάνωση πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Τα έξοδα του θεάτρου που  παραμένει στην κυριότητα του δήμου, θα καλύπτονται από τις χορηγίες του δήμου και του κράτους, αλλά πρωτίστως από τις εκδηλώσεις που θα διοργανώνει και τις δικές του παραγωγές.

Πάντως εκκρεμεί ακόμα η προκήρυξη θέσης τεχνικού διευθυντή και ακόμη τριών τεχνικών, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες, θα γίνονται με την αγορά υπηρεσιών.

 

 

You May Also Like

Πρεμιέρα σήμερα για την ταινία Smuggling Hendrix στο Tribeca Film Festival

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca ξεκίνησε την Τετάρτη 18 Απριλίου και σήμερα στις 7μμ στον ...

Έπεσαν οι υπογραφές για τη Σύλλογική Σύμβαση μεταξύ Ηθοποιών και ΘΟΚ

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου Σε κοινή οδό πορεύονται στο εξής η Ένωση Ηθοποιών και ...

Ο Banksy στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Ο Banksy, ένας από τους κορυφαίους grafitti artists στον κόσμο, έχει καταλάβει τους τοίχους ...

Ο καπιταλισμός στο μουσείο

Στην είσοδο της έκθεσης «Εμείς οι καπιταλιστές: από το ξεκίνημα στον αχαλίνωτο καπιταλισμό» περιμένει ...

Νέος κύκλος παραστάσεων με το «39 Steps»

Επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Διόνυσος για τέσσερις παραστάσεις η κατασκοπική κωμωδία «The ...

«Λευκωσία: Η ιστορία μιας κοινής και διαφιλονικούμενης πόλης»

Έπειτα από τρία χρόνια εντατικής εργασίας μιας διακοινοτικής ομάδας ερευνητών, ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου ...

X