1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

Ένας ετήσιος θεσμός εγκαινιάζεται αυτόν τον μήνα στην Πάφο: πρόκειται για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF), το οποίο προσανατολίζεται στην προβολή ανεξάρτητων ταινιών με στόχο την έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου σινεμά.

«Ενθαρρύνουμε ταινίες με χαμηλό (ή καθόλου) προϋπολογισμό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζουν μια ευκαιρία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του κινηματογραφικού θεσμού, Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαΐδου.

«Το PIFF φιλοδοξεί να γίνει μια πλατφόρμα για να δίνει φωνή στους σκηνοθέτες, οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν.»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν έχει ανακοινωθεί σε λεπτομέρεια, ωστόσο θα περιλαμβάνει προβολές ανεξάρτητων ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις από Κύπριους και ξένους σκηνοθέτες.

«Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κοινότητα, τη συμμετοχικότητα και (φυσικά) στην καλή παρέα. Στόχος του είναι να ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από την Κύπρο και από όλο τον κόσμο.»

POSTER2016WEB

+ Οι προβολές ξεκινούν στις 24 Ιουνίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 26 του μήνα. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο και οι διαλέξεις και παρουσιάσεις στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος. Πληροφορίες www.piffcyprus.com / info@piffcyprus.com

You May Also Like

GREATER NICOSIA 2021

Σε εντατικούς ρυθμούς εργάζεται, εδώ και μήνες, η ομάδα του GREATER NICOSIA 2021, με ...

Οι αδελφοί Κοέν πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής των Καννών

Οι αδελφοί Τζόελ και Ίθαν Κοέν, το σκηνοθετικό και σεναριογραφικό δίδυμο του κινηματογράφου, θα ...

Στο φως το -435 ετών- Curtain Theatre

Τα ερείπια του Curtain Theatre στο ανατολικό Λονδίνο αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη πίσω από ...

Πρόστιμο στη μουσική, στο κέντρο της Λευκωσίας

Η επίμονη στάση αστυνομικού να διακόψει τη μουσική του σχήματος Monsieur Doumani δεν στάθηκε ...

17ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Εκτός από τον Μάρτιο, κατά τον οποίο πραγματοποιείται ετήσια η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου, ...

X