Κανεί κλάμαν

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Εν κάμνουμεν άλλην δουλειά ‘που το να κλαίμε σε τούτη τη χώρα. Μια κλαίμε για το πραξικόπημα, μια για την εισβολή, μια για την Helios, μια για το Μαρί. Τζαι μια φορά να κλάψεις έν’ λογικό. Οι καταστροφές, είτε έρκουνται ‘που τη μοίρα είτε προκαλείς τες εσύ, φέρνουν μαζί τους λύπη. Άμα όμως γίνονται, συνεχίζεις να κλαίεις, όι μόνο κάθε χρόνο αλλά κάθε φορά που συζητάς κάτι που σχετίζεται με κάποιαν ‘που τες πολλές τραγωδίες που έσιεις απόθεμα, κάτι πάει χι.

Σε κάποια φάση το κλάμα, ‘που αντίδραση για χάρη της ψυχικής επιβίωσης, έγινε στρατηγική για όλα τα θέματα. Κάπως, κάπου, εδημιουργήθηκεν μας η εντύπωση πως στωικότητα σημαίνει μοιρολατρία τζαι απραξία.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν ακόμα ένα που τα καθιερωμένα φεστιβάλ κλάματός μας. Πολλοί υπέφεραν τζαι συνεχίζουν να υποφέρουν, ψυχικά ή πρακτικά, λόγω του Κυπριακού ή της οικονομίας. Που τζειαμαί τζαι τζει όμως; Τι απαντήσεις έχουμε μετά που αναλώσαμε μέρες ολόκληρες να μεν ξεχνούμε; Τι εμάθαμε;

Πρέπει να είμαστε σκληροί τζαι κυνικοί απέναντι στους εαυτούς μας. Όσο δίκαιο τζαι να έχουμε, τίποτε απολύτως εν θα συμβεί ‘που μόνο του. Τζαι η συναισθηματική αυτοϊκανοποίηση των επετείων δεν πετυχαίνει τίποτε άλλο πέρα ‘που μια πρόσκαιρη ευχαρίστηση που μετά βουρούμε να καθαρίσουμε που το οπτικό μας πεδίο μήπως τζαι δούμε καθαρά το επόμενο βήμα.

Κανεί πκιον κλάμα. Τα προβλήματα μας έν’ το άλφα, το βήτα τζαι το γάμμα. Οι δυνατότητες μας έν’ τούτες τζαι τούτες. Οι απαντήσεις που προκύπτουν έν’ οι τάδε. Τα δεν ξεχνώ τζαι η μεμψιμοιρία, είτε για την κατοχή είτε για το ΓεΣΥ είτε για την οικονομία, έν’ χρήσιμα την ώρα τους – αλλά στην πραγματική ζωή έν’ άχρηστα.

You May Also Like

Μια εκνευριστική ανακοίνωση

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης   Κάπου, κάποιος, κάποια στιγμή, συνδύασε τη σπανιότητα μιας πρωτότυπης ...

Πολιτικές [και] σχιζοφρένειες

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Κάποτε, θυμάμαι, στο πανεπιστήμιο είχα ανακαλύψει την εξής “ταχινόπιτα” [με ...

Ο πολεμιστής στο άλογο

«Δεν θέλω να τα βλέπω, όποτε πρέπει να περάσω από την πλατεία δεν βλέπω ...

Απόγευμα στην Αθήνα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Οι Αθηναίοι, τουλάχιστον οι ενεργοί ψηφοφόροι σήμερα, είναι οι καθωσπρέπει, ...

Here’s an idea

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Κοίτα, σε άλλες ιδέες καταλήγεις μετά που τυχαίες συναντήσεις που ...

Αγαπημένοι μου δήμαρχοι

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Μια και ο πολιτισμός θεωρείται που θεωρείται από τις κυβερνήσεις ...

X