Μέρα 24η

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου

Αγαπημένη μου κόρη,

Όταν έμαθα τα πάντα για την στεγανογραφία ήταν πλέον αργά. Είχα ήδη τυπώσει ό,τι εχρειάζουμουν τζαι είχα ήδη κάμει το κακό. Τούτα δεν αλλάζαν.

Πάντα να βάλλεις στην άκρη τα δεδομένα. Αποδομείς την κατάσταση, χωρίζεις τα πράματα που δεν αλλάζουν τζαι τα πράματα που μπορείς να αλλάξεις με κάποιον τρόπο. Πολλές φορές, σε προβληματικές καταστάσεις τείνουμε να επικεντρωνούμαστε στο πρόβλημα τζαι όχι στην λύση. Μεν το κάμνεις.

Η αστυνομία ήξερεν ήδη πού ετυπώθηκε το μανιφέστο τζαι πότε. Απλά δεν ήξερε ‘που ποιον. Στην περίπτωση τη δική μου, ήταν θέμα χρόνου να ανακαλύψουν μέσα ‘που το ημερολόγιο του εκτυπωτή τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Μετά την επίσκεψη του μάστρου μου τζαι τις περίεργες ερωτήσεις σχετικά με τους εκτυπωτές, εκατάλαβα ότι το κύμμαν ήταν κοντά. Τωρά εννά μου πεις επαρανόησα ‘που κάποιες απλές ερωτήσεις που μου έκαμεν ο μάστρος μου; Άμαν είσαι ένοχος, παρανοείς με τα πάντα. Νιώθεις ότι ούλλοι ξέρουν τι έκαμες ή, στην καλύτερη περίπτωση, ότι δεν θα δυσκολευτούν να το ανακαλύψουν. Τζαι η αλήθκεια έν’ ότι βιολογικά εν καλή τούτη η παράνοια, βοηθά να προετοιμάζεσαι για το σιειρόττερο τζαι να λαμβάνεις τα μέτρα σου.

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μου όταν εκάμαμε την συνάντηση με τους μπάτσους. Εγώ, ο μάστρος μου τζαι θκυό μπάτσοι που την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Κάμνει μου εντύπωση που κανένας δεν υποψιάζεται τους πληροφορικάριους. Εν σαν να τζαι είμαστε κάτι πιο κάτω ‘που τους αγγέλους σε κάποιες περιπτώσεις. Περιφερούμαστε μες στην επιχείρηση, έχουμε πρόσβαση σε ούλλα τα δεδομένα, αλλά ούλλοι έν’ βέβαιοι ότι δεν είμαστε ικανοί να κάμουμε ζημιά.

Εκαλέσαν με τζαι εμένα στην συνάντηση. Εν μου είπαν ακριβώς τον λόγο, αλλά εκατάλαβα τον κατά την διάρκεια της συζήτησης. Να βοηθήσω τον κύριο Αντώνη, τον υπεύθυνο φωτοτυπικής [ναι, οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν υπεύθυνους φωτοτυπικής τζαι είναι όσο χαλαρή δουλειά όσο ακούγεται ότι είναι] να πιάσει το ημερολόγιο της εκτυπωτικής μηχανής τζαι να το δώσουμεν τους αστυνομικούς για ανάλυση.

Εγώ ήμουν με την εντύπωση ότι οι μπάτσοι θα εχασκιάζουνταν μόνο τζαι μόνο με την πολυπλοκότητα του αρχείου, πόσω μάλλον να το αναλύαν τζαι να εφκάλλαν τζαι αποτελέσματα. Καλού-κακού όμως έλαβα τα μέτρα μου. Αντίγραψα το αρχείο ‘που την μηχανή τζαι έβαλα το στον υπολογιστή μου.
Τούτοι είχαν στα σιέρκα τους μιαν εκτύπωση που τους ελάλεν πού ετυπώθηκε το χαρτί τζαι τι ώρα τζαι μέρα. Το μόνο που έμενεν ήταν να αντιπαραβάλουν τζείνον που είχαν με το ημερολόγιο μηχανής, που θα τους ελάλεν ποια διεύθυνση δικτύου ετύπωσε πότε. Σαΐνια οι μπάτσοι.
Search and replace μέσα στο ημερολόγιο μηχανής. Αντικατέστησα ούλλα τα σημεία που υπήρχε η δική μου διεύθυνση δικτύου με την διεύθυνση δικτύου της Google. “Σκέφτου τα πρόσωπα των μπάτσων, όταν ανακαλύψουν ότι ο φονιάς έν’ η Google” εσκέφτηκα.

Ούλλα εσκέφτηκα τα. Το μόνο που εξέχασα ήταν ότι το μανιφέστο δεν το ετύπωσα που τον δικό μου υπολογιστή.

 

You May Also Like

Αστέρω – Μέρος 11ο

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Κάτω που τζείνον το άσπρον λεπτόν κομμάτιν υφάσματος η Αστέρω ...

Ο Βαλεντίνος

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Ο Βαλεντίνος εμπήκε στην παρέα μας εντελώς αθόρυβα τζαι ύπουλα. ...

Το τέρτιν της Νίκης [Μέρος 9ο]

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου «Μεν τον ‘φήκεις κόρη μου να φύει τον άντρα σου» ...

Μέρα 5η

Αγαπημένη μου Ρέα, Όπως σου έχω ξαναπεί, δεν έχω πολλούς φίλους δαμέσα. Ούτε έξω ...

Η εποχή

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Αρέσκει μου να μιλώ για το παρελθόν. Η ιστορία σου, ...

Μέρα 25η

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου  Έλαχε το αδύνατον σημείον του σχεδίου μου να ήταν η ...

X