Νικολέττα Κυπριανού

Η Νικολέττα Κυπριανού ψάχνεται και ζητά επανάσταση

Τι κάνεις;

Πειραματίζομαι, ψάχνομαι, δημιουργώ, εξελίσσομαι. Θέλω να δω μια επανάσταση στην κυπριακή τέχνη, με νέους καλλιτέχνες και φρέσκες ιδέες και αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και εγώ με τη σειρά μου. Όντας επηρεασμένη από ταινίες και βιβλία τρόμου και φαντασίας, η τέχνη μου βαδίζει σε ένα φανταστικό, διαστημικό κόσμο με σκοτεινά στοιχεία, αλλά και όμορφες λεπτομέρειες. Σε ένα κόσμο στον οποίο ζουν ειρηνικά αλχημιστές, cosmic babies, πλανήτες και η ανατομία ενός ανθρωπίνου σώματος.
Τα τελευταία έξι χρόνια είμαι επίσης η art director και μέλος της διοργάνωσης για το Rock & Metal φεστιβάλ Power of the Night [www.potn-fest.com]. Μια από τις πιο περήφανές μου στιγμές ήταν όταν η δουλειά μου επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε από τα παγκοσμίου φήμης D&AD New Blood Awards ως μέρος των καλύτερων νεοφερμένων εικονογράφων.

Μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορα πράγματα και έτσι η τέχνη μου έχει χρησιμοποιηθεί σε εξώφυλλα και βιβλιαράκια CD για διάφορα κυπριακά συγκροτήματα, σε αφίσες και φανέλες, comics, αλλά και στην έκδοση του παιδικού βιβλίου “Η Διαδήλωση των Ζώων” της Έλενας Ερωτοκρίτου.

Πώς το σκέφτεσαι;

Απλώς δεν το σκέφτομαι. Ξεκινώ ανυπομονώντας για την κατάληξη, πάντοτε με ένα πενάκι στο χέρι.

Τι θα κάνεις;

Αυτό το διάστημα θα λάβω μέρος σε πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα project και εκθέσεις. Έχω λάβει μέρος στο Ark – Under the trees, Art Collective και η δουλειά μου έχει επιλεχθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Cyprus Comic Con που θα γίνει στις 3-4 Σεπτεμβρίου. Κάποια έργα μου θα φιλοξενηθούν επίσης στην Ένατη Ετήσια Έκθεση Νέων Κυπρίων Δημιουργών του Πολιτιστικού Φορέα Ακαμαντίς, αλλά και στο φεστιβάλ Power of the Night το οποίο θα γίνει στις 21-23 Ιουλίου. Λαμβάνω επίσης μέρος σε ένα project του Write CY, στο οποίο μια ομάδα νεαρών συγγραφέων και καλλιτεχνών συνεργάζονται για τη δημιουργία αυτοτελών ιστοριών comic, τα οποία θα παρουσιαστούν επίσης στο Cyprus Comic Con και αν όλα πάνε καλά, γιατί όχι, και στο εξωτερικό. Ευελπιστώ σε μελλοντικές συνεργασίες, εκθέσεις και ενδιαφέροντα project.

+ facebook/Nikoletta Kyprianou Illustrations/Artwork και nikolettakyprianou@hotmail.co.uk

You May Also Like

Μενέλαος Θεοδοσιάδης

O Μενέλαος Θεοδοσιάδης είναι ο Theom Πού βλέπεις; Το μέλλον μου στον καφέ! Γενικότερα, ...

Ονησίφορος Ονησιφόρου

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Ονησίφορος Ονησιφόρου. Είμαι ηθοποιός, απόφοιτος της σχολής “ΑΡΧΗ” της Νέλλης Καρρά. ...

Μάριος Σπύρου

Ο Μάριος Σπύρου ακούει δίσκους από τις δεκαετίες του ’30 έως ’60 κι αυτό ...

Λιάνα Θράσου

Η Λιάνα Θράσου ξέρει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας Τι κάνεις; Ειδικεύομαι ...

Στάλω Παναγίδου

Η Στάλω Παναγίδου δίνει φωτογραφική ζωή στα άψυχα αντικείμενα Τι βλέπεις; Ασχολούμαι περισσότερο με ...

Σταύρη Χρίστου

Ποια είσαι; Είμαι η Σταύρη, 23 ετών, απόφοιτος Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο University ...

X