Σαντούτο

Oι Σαντούτο μας καλούν να συν-κινηθούμε στα ηχοχρώματά τους

Ποιοι είστε;
Είμαστε οι Σαντούτο! Δημιουργηθήκαμε τον Οκτώβριο του 2015. Στην προσπάθειά μας να βρούμε μια ονομασία για το μουσικό μας σχήμα, καταλήξαμε σ’ έναν συνδυασμό από τις ονομασίες των μουσικών οργάνων σαντούρι-λαούτο κι έτσι βγήκε το Σαντούτο. Το μουσικό μας σχήμα αποτελείται από την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος στο τραγούδι και στα κρουστά, τον Χαράλαμπο Παντελή στο λαούτο, τη Βερόνικα Αλωνεύτου στο σαντούρι και στο τραγούδι και από τον ηχολήπτη μας Χρίστο Χριστοδούλου, που χωρίς αυτόν δεν θα έβγαινε προς τα έξω το ηχόχρωμα που επιθυμούμε.

Τι κάνετε;
Ασχολούμαστε και αφοσιωνόμαστε στην παραδοσιακή μουσική, μέσα από την οποία συγκινούμαστε, εκφραζόμαστε και διασκεδάζουμε. Με κάθε ευκαιρία η παρέα μας μεγαλώνει με φιλοξενούμενους μουσικούς και χορευτές. Το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από Κύπρο, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Θράκη, Αιγαίο κ.ά.

Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να παρακινήσουμε τον κόσμο, το ακροατήριο, να συν-κινηθεί μαζί μας τόσο μουσικά όσο και χορευτικά. Ούτως ή άλλως πέρα από τα θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα της μουσικής, αυτό που θεωρούμε ως πεμπτουσία της παραδοσιακής μουσικής είναι η ιδέα της κοινωνίας, του μοιράσματος, της συνολικής έκφρασης. Άλλοι εκφράζονται διαμέσου της μουσικής, άλλοι με τον χορό, άλλοι με τον λόγο κι άλλοι με τη σιωπή τους… Όλα είναι αποδεκτά και όλοι έχουν τον ρόλο τους.

Πού σας ακούμε;
Μπορείτε να μας ακούσετε σε καφενεδάκια της Λευκωσίας, σε πολιτιστικούς χώρους, στις 14 Αυγούστου στο χωριό Τρεις Ελιές, στις 23 Αυγούστου στην πλατεία Φανερωμένης… Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εμφανίσεις μας στην προσωπική μας σελίδα: www.facebook.com/santoutomusic. Καλά γλέντια να έχουμε!!!

You May Also Like

Ρεμπέτικη ΦαΤριάς

Η Άννα, ο Χρίστος και ο Σωτήρης είναι η Ρεμπέτικη ΦαΤριάς Τι… “παίζεται”; Είμαστε ...

Μικαέλλα Μελανίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Μικαέλλα Μελανίδου και είμαι 24 χρονών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη ...

Μάριος Κωνσταντίνου

27.2.2011 Ο Μάριος Κωνσταντίνου παίζει θεατρικά και σκέφτεται ρεαλιστικά Τι έκανες; Αποφοίτησα από το ...

“Τα Κατακάθια”

22.5.2011   Ο Μιχάλης Νεοφύτου και ο Παναγιώτης Γιαννακού είναι “Τα Κατακάθια“ Τι κάνετε; ...

Jazz Do It

Ο Γιάννης Μιχαήλ και ο Ηλίας Ιωάννου Jazz Do It! Ποιοι είστε; Eίμαστε οι ...

Μαρία Χρυσοστόμου

Πού είσαι; Δυστυχώς ή ευτυχώς, στο 2017, 24 ετών με πολλά όνειρα, ιδέες και ...

X