17o Paradise Jazz Festival

Για 17η χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Paradise Jazz Festival στο Paradise Place, στον Πομό της Πάφου.

Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, σκοπός είναι «να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στο νησί αναφορικά με το είδος, τα νέα σχήματα, τις νέες συνεργασίες και νέους καλεσμένους από το εξωτερικό. Και φυσικά να δημιουργήσουμε μια ποικιλία από διαφορετικά είδη για το τελικό αποτέλεσμα.»

Το πρόγραμμα

  • Παρασκευή 5 Αυγούστου

21:30 Χρήστος Γερολατσίτης

Ο πιανίστας Χρήστος Γερολατσίτης ζει στην Ολλανδία τα τελευταία επτά χρόνια. Από το 2009 έως το 2013 παρακολούθησε το bachelor program στο Κονσερβατόριο της Χάγης και μετά, μέχρι το 2015, συνέχισε τις σπουδές του master στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ με τον πιανίστα Karel Boehlee και τον Harmen Framjie. Παράλληλα παρακολούθησε σημαντικά σεμινάρια και έχει παίξει με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της Ολλανδίας. Στο φεστιβάλ θα εμφανιστεί με τον σταθερά ανερχόμενο ντράμερ Στέλιο Ξυδιά και τον Αντρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο. Μαζί θα παρουσιάσουν κυρίως συνθέσεις του Χρήστου Γερολατσίτη.

22:30 Afro Funk 6tet

Η κυπριακή μπάντα θα παίξει στάνταρντ τζαζ κομμάτια με ύφος ανάλογο του ονόματος τους. Τη μπάντα αποτελούν οι γνωστοί στο κοινό του Paradise Jazz Festival Μιχάλης Μιχαήλ (τρομπέτα) και Γιώργος Κρασίδης (σαξόφωνο) στα πνευστά, ο Αντρέας Παντελή στα πλήκτρα, οι Ρόδος Παναγιώτου και Γιώργος Κούλας στα κρουστά και ντραμς αντίστοιχα και ο Ειρηναίος Κουλλουράς στο ηλεκτρικό μπάσο.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής θα τελειώσει με το ‘After Hours jazz meeting’, ένα οργανωμένο Jam Session από προσκεκλημένους μουσικούς της τζαζ οι οποίοι θα παρευρίσκονται στο Paradise Place για να γιορτάσουν το 17ο Paradise Jazz Festival!

  • Σάββατο 6 Αυγούστου

21:30 “JACKET”

Μια τριεθνής συνάντηση μουσικών από τη Σλοβενία, το Βέλγιο και την Κύπρο. Το πενταμελές σχήμα θα παρουσιάσει αυθεντικές συνθέσεις στο στυλ του modern jazz, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους δουλειές. Το γκρουπ αποτελείται από τους Jan Kus (σαξόφωνο), Ερμή Μιχαήλ (κιθάρα), Αντρέα Παντελή (πιάνο), Cahit Kutrafali (μπάσο) και Kristijan Krajncan (ντραμς). Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν πρωτοσυναντηθεί στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Rotterdam Conservatory.

22:30 “The Gershwin Project”, με την Ιωάννα Τρουλλίδου

Πρόκειται για μια συλλογή από αγαπημένα τραγούδια του πιανίστα και σύνθετη George Gershwin, μερικά σε διασκευές του συνθέτη και σαξοφωνίστα Chris Byars με μια πιο μοντέρνα αλλά ταυτόχρονα κλασική προσέγγιση, και άλλα με την έντεχνη μορφή που θα αποδώσουν με την ερμηνεία τους οι μουσικοί Ιωάννα Τρουλλίδου στη φωνή, Χάρης Ιωάννου στο σαξόφωνο, Ηλίας Ιωάννου στην τρομπέτα, Μάριος Τούμπας στο πιάνο, Ειρηναίος Κουλλουράς στο κοντραμπάσο και Ιωάννης Βαφέας στα τύμπανα.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με ένα ‘After Hours jazz meeting’.

+ Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Στον χώρο διατίθενται φαγητό και ποτό σε λογικές τιμές. Δυνατότητα για ελεύθερο κάμπινγκ [θα λειτουργούν ντους]. 

Πληροφορίες www.paradisejazzfestival.com

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Την αφίσα του φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο Navid Gholipour.

You May Also Like

Τζαζ συναυλία με Μεσογειακό χρώμα και Σεμινάριο στο Windcraft Music Centre

O διάσημος σαξοφωνίστας Gilad Atzmon και ο καταξιωμένος κιθαρίστας Ofer Ganor συναντούν τον κοντραμπασίστα ...

Η θέση του ΘΟΚ για την απόφαση της ΕΠΑ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει πως διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατόπιν ...

Ρήξη στις σχέσεις ΕΚΑΤΕ – ΕΜΑΑ

Από σκληρή δοκιμασία περνούν οι μέχρι πρότινος άριστες σχέσεις του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου ...

Η Λάρνακα, ο Luigi Palma di Cesnola και οι κυπριακές αρχαιότητες

Στο πλαίσιο της σημερινής Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Χώρων όπως ορίστηκε η 18η Απριλίου, ...

Πέθανε ο κιθαρίστας των Eagles, Γκλεν Φρέι

Σε ηλικία μόλις 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γκλεν Φρέι, ένας από ...

X